- 04 Aralık 2021 Cumartesi 09:54

Vali Su, ‘İyi Ki Varsınız’ projesi kapsamında öğrencilerle buluştu

A
A
A
Vali Su, ‘İyi Ki Varsınız’ projesi kapsamında öğrencilerle buluştu

MERSİN (İHA) – Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paydaş kurumlarla beraber yürütülen ‘İyi Ki Varsınız’ projesi kapanış programı kapsamında öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.

MERSİN (İHA) – Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paydaş kurumlarla beraber yürütülen ‘İyi Ki Varsınız’ projesi kapanış programı kapsamında öğrenciler ve aileleri ile bir araya geldi.


Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Tece Polis Evinde düzenlenen programa Vali Su’nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


Vali Su, buluşmada yaptığı konuşmada, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘İyi Ki Varsınız’ projesi kapsamında paydaş kurumlarla beraber gerçekleştirilen etkinliklerin çok önemli sonuçlarının alındığını söyledi. Proje kapsamında yaklaşık 15 bin çocuğa eğitim verildiğini belirten Su, “Annelerimize yönelik de ev tekstili ürünleri hazırlama ve el yapımı sabun üretimi kursları düzenledik. Çocuklarımıza yönelik resim ve şiir yarışmaları yaptık. Yaz kampı etkinlikleri ve şehir içi ve il dışı gezilerle çocuklarımızın ufkunu geliştirdik. Onları hayata hazırlama yönünde önemli adımlar atmış olduk. Bu anlamda polisimizi de yaptığımız faaliyetleri de sizlere ve toplumumuza daha iyi anlatma daha güzel tanıtma imkanı da yakalamış olduk” dedi.


Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür eden Su, “Tabii ki burada yakalanan başarı siz değerli ailelerimizle mümkün olmuştur. Gençlerimize, çocuklarımıza ve siz değerli ailelerimize özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Programda, İl Emniyet Müdürü Aslan’ın da konuşmasının ardından Vali Su, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile bu yıl lise ve üniversiteye giriş sınavında dereceye giren öğrencilere hediyeler verip, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için hayata geçirdiği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ devam ediyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezilerde; vatandaşlar restorasyon çalışmaların sürdüğü Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken çalışmalar hakkında da bilgi alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlediği Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi çalışma alanlarını yerinde görme fırsatı bulan Başkentliler de uygulamaya yoğun ilgi gösteriyor. Yirmincisi düzenlendi 20’ncisi düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri’nde tarihi alanları gezen Başkentlilere eşlik eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Battaloğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürlüğü olarak Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermek için şantiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın da oldukça yoğun bir ilgisi var bu gezilere” dedi. Battaloğlu, bugüne kadar düzenlenen gezilere yaklaşık 500 vatandaşın katıldığını ifade etti.
Sakarya Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor Sakarya’da seyyar demircilik yapan 51 yaşındaki adam, Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu tezgahta vatandaşlara hizmet veriyor. Dede ve babasından kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdüren 51 yaşındaki Yılmaz Yanık, Sakarya’nın Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu seyyar tezgahta sürdürüyor. Çırağı olmadığı için eşiyle işini icra eden yanık, mahalle sakinlerinin gereçlerini tamirat ve tadilat yaparak elde ettiği kazançla geçimini sağlıyor. Eşine melekte yardımcı olan Songül Yanık, “Eşime yardım ediyorum, akşam saatlerinde ise evimize gidiyoruz. Çok yoğun olduğu zamanlar da ise kalıyoruz hatta şuan çok yoğun bir zaman ve kalmak zorundayız. İyi ve kötü insanlarla karşılaşıyoruz ama çok şükür bir sıkıntımız yok” dedi. “Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz” 11 yaşında dedesinden ve babasından öğrendiği mesleği devam ettiren Yılmaz Yanık, “Bu bize dede ve babadan kalma bir mesleğimiz. Mahalleleri gezerek vatandaşların bağ ve bahçede kullandığı kazma, çapa, tırmık gibi gereçlerin tamiratını yapıyoruz. Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim bana yardımcı oluyor, ikili bir şekilde mesleği yapıyoruz. Vatandaşlar benden memnun bende onlardan memnunum neticede onların işini yapıyoruz. İyi, kötü paramızı kazanıp geçimimizi sağlıyoruz” diye konuştu.