GENEL - 17 Ocak 2012 Salı 11:18

FİLİZ BEBEK HAYATA TUTUNDU

A
A
A
FİLİZ BEBEK HAYATA TUTUNDU

Mersin’in Tarsus ilçesinde erken doğumla 630 gram olarak dünyaya gelen Filiz bebek, yaşam mücadelesini 87 gün sonra kazandı
Her ikisi de 37 yaşında olan Ayşe-Murat Kurnaz çiftinin üçüncü bebeği olarak özel bir hastanede dünyaya gelen Filiz bebek, anne karnında henüz 6 ayını yeni doldurmuşken doğdu. Sadece 630 gram ağırlığında doğan ve 87 gün süresince yenidoğan servisinde yaşam mücadelesi veren Filiz bebek, hayata yeniden tutunmayı başardı.
Hemşirelerin ’nohut bebek’ dediği Filiz bebek, sonunda 1 kilo 675 grama ulaştı. Sağlığına kavuşan Filiz bebek, kız çocuk hayaline kavuşma sevincini 87 gün boyunca buruk bir şekilde yaşayan annesinin kucağına sonunda kavuştu.
Bebeğini kucağına almak için sabırsızlandığını ve hep bugünü beklediğini söyleyen Ayşe Kurnaz, "Yaşama ihtimali çok zayıftı. Şu anda çok mutluyuz. Bizim mucizemiz oldu. Rabbim bize, şu anda 15 yaşında olan Volkan ve 1 yaşındaki Muhammet Mustafa’dan sonra kız evlat da nasip etti. Kız çocuğum olmasını çok istiyordum. Sonunda gerçekleşti" diye konuştu.
Taksici baba Murat Kurnaz ise "Doğduğunda çok küçüktü oyuncak gibiydi. Bu seviyeye gelmesine hayretle bakıyorum. Bu hayatta yiyecek ekmeği varmış. Allah onu bize bağışladı" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.