YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:42

SİLİFKE`DE FIRINCILAR UYARILDI

A
A
A
SİLİFKE`DE FIRINCILAR UYARILDI

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin en kısa zamanda yeni tebliğe göre üretime geçmelerini istedi.
Yeni yönetmelikle sofraların vazgeçilmezi ekmeğe getirilen standartlar hakkında Silifke merkez ve beldelerinde ekmek üretimi yapan fırıncılarla birlikte bir toplantı düzenleyen Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Gün ve Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, fırıncıları bilgilendirdi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, "Üretim yapan fırıncılar 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümlerine uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan fırıncılar hakkında cezai işlem uygulayacağız. Kurumumuza gelen şikayetler ve alo 174 hattına gelen tüm şikayetleri dikkate alarak işyerlerinize zabıta ile birlikte denetimler yapacağız. Hijyen ve taşıma kurallarına uymayan fırın işletmecilerine cezalar uygulayacağız" diyerek uyarılarda bulundu.
Silifke Belediyesi olarak da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile aynı yönde hareket edeceklerini vurgulayan Belediye Zabıta Müdürü Mehmet Taşer toplantıda yaptığı konuşmada, "Üreticiler, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümlerine uymak zorundadır. Belediye olarak birde fırın işletmecilerine uyarımız gürültü kirliliğinin önlenmesi yönündedir. İlçemizde faaliyet gösteren bazı fırınlarımız apartmanların zemin katında veya konutların alt katında bulunmaktadır. Bu fırıncılarımızın gürültü kirliliğine dikkat etmesini istiyoruz. Bacalarında filtre olmayan fırınlar derhal bacalarına filtre taktırsınlar. Temizlik konusunda ve ekmeklerin etiketlenmesi konusuna da daha titiz davransınlar. Biz de belediye olarak kurallara uymayan fırıncılara ceza uygulayacağız" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.