YEREL HABERLER - 12 Şubat 2013 Salı 17:43

MOBİL BİLGİ ARACI MEZİTLİ`DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

A
A
A
MOBİL BİLGİ ARACI MEZİTLİ`DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Mersin`e göçle gelen 3-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik hazırlanan ve merkez ilçe Mezitli Belediyesi`nin proje ortağı olduğu ``Mobil Bilgi Aracı``, ilçede hizmet vermeye başladı. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mobil Bilgi Aracı`nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi.
Mezitli Belediyesi`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle Mersin`e göçle gelen çocukların kent yaşamına uyum sağlamaları amacıyla 3-6 yaş grubu çocuklara görsel, işitsel ve psiko-motor gelişimlerine yönelik oyun ve eğitimlerin verildiği Mobil Bilgi Aracı, Mezitli ilçesi sınırlarındaki mahallelerde hizmet vermeye başladı. Miniklerin eğitici-öğretici çocuk programlarını da izleme imkanı buldukları Mobil Bilgi Aracı, 21 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Atatürk Mahallesi`nde Mezitli Belediyesi Eğitim ve Araştırma Merkezi yanında küçük misafirlerini ağırlarken, 4 Şubat`tan itibaren de Viranşehir Mahallesi`nde minikleri konuk ediyor. 15 Şubat tarihine kadar burada kalacak olan Mobil Bilgi Aracı`nı Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da ziyaret ederek, miniklerle buluştu. Otobüsteki 3-6 yaş grubu çocukları kucaklayan Başkan Yıldırım, bir süre çocuklarla sohbet etti. Bilgi aracının eğitmenlerinden çalışmalar hakkında bilgi de alan Yıldırım`a, çocuklar yeni öğrendikleri Atatürk şiirini okudular.
Mobil Bilgi Aracı`nın her hafta bir mahallede olmak üzere Mezitli`de 12 mahallede çocuklara eğitmenler eşliğinde hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir