EĞİTİM - 04 Mayıs 2022 Çarşamba 12:15

Öğrenci Çalışma Merkezi, öğrencilere konforlu bir ortam sağlıyor

A
A
A
Öğrenci Çalışma Merkezi, öğrencilere konforlu bir ortam sağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nde, öğrencilere sessiz ve konforlu bir çalışma ortamı sağlandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nde, öğrencilere sessiz ve konforlu bir çalışma ortamı sağlandığı bildirildi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nden öğrenciler haftanın 6 günü faydalanabiliyor. Hafta içi 08.30-18.30, cumartesi günü 08.30-16.30 saatleri arasında açık olan ve zengin kütüphanesi, konforlu çalışma alanları, mini mutfağı ile hizmet veren Çalışma Merkezi’ni öğrenciler severek kullanıyor. 15 yaşın üzerindeki bütün öğrencilerin faydalanabildiği merkezi öğrenciler, ‘ikinci evimiz’ olarak tanımlıyor.


Ev ortamı tadında bir çalışma alanı


Öğrenci Çalışma Merkezi’ni kimi öğrenciler ders çalışmak kimi öğrenciler de kitap okumak için değerlendiriyor. Ücretsiz internetle sınavlarına rahat bir şekilde hazırlanabilen öğrenciler, merkezin önündeki çim alanlarda da konsepte uygun heykellerin yanında yerleştirilen armut koltuklarda ders çalışıp kitap okuyabiliyor. Merkezdeki mutfakta yer alan ücretsiz çay-kahve, buzdolabı ve mikrodalga olanakları ise öğrencilere ev ortamı tadında bir çalışma alanı sağlıyor.



“15 yaşın üstündeki bütün öğrencilere kapımız açık”


Öğrenci Çalışma Merkezi’ndeki personellerden Başak Kaya, merkez hakkında bilgi vererek, “15 yaşın üstündeki bütün öğrencilere kapımız açık. Öğrencilerimize sıcak su, çay, mikrodalga ve buzdolabı kullanımı konusunda imkanlar tanıyoruz. Çalışma ortamımız her kütüphanede olduğu gibi sessizlik kuralına dayalı. Burada amacımız öğrencilerin evde bulamadıkları sessizlik ortamını elde etmelerini sağlamak. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öğrenciler buradaki imkanlardan gerçek anlamda çok mutlular. Ama kapasite olarak da bir o kadar doluyuz. Çünkü inanılmaz bir şekilde rağbet var öğrencilerden yana. Memnun olmasalardı bu kadar kalabalık olmazdı diye düşünüyoruz” dedi. Lise öğrencilerinden de kendilerinden talep geldiğini ifade eden Kaya, “Son birkaç gün içerisinde sayıları çok fazla artmış halde. Özellikle TYT-AYT sınavına hazırlanan öğrenciler merkezimizden yararlanmak istiyorlar” diye konuştu.



“İkinci evimiz olarak görüyoruz burayı”


Üniversite sınavına hazırlanan ve Öğrenci Çalışma Merkezi’nden faydalanan Seda Nur Caylan, “Saat 08.00’de uyanıyoruz, kahvaltı yaptıktan sonra kendimizi burada buluyoruz. Erken gelmeye çalışıyoruz çünkü çok kalabalık oluyor, yer kalmayabiliyor. Ondan dolayı gerektiğince erken gelmeye çalışıyoruz. Onun dışında, kitap, dolap, internet olsun, bunlar çok gerekli bir öğrenci için. O yüzden çok iyi ve müthiş bir şey. Bizim için çok faydalı bir şey burası ki ikinci evimiz olarak görüyoruz zaten burayı” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.