YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 15:05

`AKİB AKADEMİ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI`

A
A
A
`AKİB AKADEMİ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI`

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) çatısı altında kurulan AKİB Akademi’nin ilk projesi olma niteliği taşıyan ’AKİB Akademi Girişimcilik Programı’nda eğitimlere başlandığı bildirildi.
AKİB’ten yapılan açıklamada, ülke ihracatına yön verecek yeni ihracat neferlerinin, en üst donanımla hizmet etmesini sağlamak amacıyla başlatılan programı kapsamında, 4 ilde toplam 100 kişiye eğitim verilecek. AKİB Koordinatör Başkanı Ali Kavak, bu 100 kişinin eleme sınavları sonucunda belirlendiğini ifade ederek, "Eleme sınavı, Mersin Üniversitesi koordinasyonunda Erciyes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğinde 4 ilde 5 ayrı sınav merkezinde gerçekleştirildi. Mersin, Adana, Kayseri ve Hatay illerinde toplam 276 kişi yazılı eleme sınavına katıldı” dedi.
İhracata yönelik girişimciliğin teşvik edilmesi amacı ile yürütülecek programla ilgili bilgi veren Kavak, şöyle devam etti; "AKİB Akademi Girişimcilik Programına katılacak 100 ihracat neferi adayımız, tamamı alanında uzman eğitmenler tarafından, 104 saat Dış Ticaret, 60 saat Girişimcilik Eğitimi, 40 saat Mesleki İngilizce, 30 saat Kişisel Gelişim ve 16 saat Proje Yazma eğitimi alacaklar. Toplam 250 saatlik bu eğitim süreci sonunda ihracatçı adaylarına beş ayrı sertifika ve bir diploma verilecek. Verilecek diplomanın gelecekte tüm ihracatçı firmalarımız tarafından aranılacak bir yetkinlik belgesi olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla, eğitim sonrasında kursiyerlerin ihracatçı firmalarda staj görmeleri sağlanacak.”
Ayrıca bu kişilerin yurt içinde oryantasyona da tabii tutulacağını belirten Kavak, “Yurtiçi Oryantasyon Programı kapsamında Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölge, Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, KOSGEB Mersin Hizmet Merkezi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Valilik, Mersin Ticaret Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Teknopark gibi bölge kurumları ile Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, EXİMBANK, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi ulusal kurumlara ziyaret gerçekleştirilecek” diye konuştu.
İŞ KURMA FIRSATI
Mezuniyet sonrasında KOSGEB ile yapılan protokol gereğince kursiyerlerin kendi işlerini kurarak ihracat yapmaları noktasında danışmalık hizmeti yanında, KOSGEB tarafından firma kurmak isteyen kursiyerlere maddi destek sağlama imkanı da olabileceğini vurgulayan Kavak, “Bu proje ile ülkemize yeni ihracatçılar kazandırmayı arzuluyoruz. Bunun için de programı bitiren kursiyerlere KOSGEB Girişimcilik Desteği kapsamında 27 bin lirası geri ödemesiz 97 bin lira destek sağlanacak. Ayrıca proje kapsamında kursiyerlerin sunacakları iş fikirlerinden beğenilen projelere AKİB tarafından destek de sağlanabilecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.