YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 17:05

TARSUS`TA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

A
A
A
TARSUS`TA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu yana ülke genelinde düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nın Mersin’in Tarsus ilçe finalinde Yanıkkışla köyünden Zeynep Tekeli birinci oldu.
Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tarsus finali yarışmasında yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm köylü kadınları medeni cesaretlerinden dolayı kutladı.
Tüm katılımcı yarışmacıların bu yarışmanın şampiyonu olduğunu belirten Güldibi, kadın elinin değdiği her işte başarının elde edildiğini, kadınların yaşamın her alanında aktif bir şekilde yeralması gerektiğini kaydetti.
Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hayri Erdoğan ise, 8 köyden 12 yarışmacının finale kaldığını ve 15’er sorudan oluşan bilgi yarışmasının sonunda puanların eşit çıkması halinde altın sorularla yarışmanın devam edeceğini belirterek, "Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, onların tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha da arttırılması amacıyla düzenlenen bu tür yarışmaları tüm köylerimizde devam ettiriyoruz" dedi.
Erdoğan, kırsal alanda kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitim ve yayın çalışmalarının sonuçlarının görülmesi, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışmasından amacın, herşeyin başında eğitimin geldiğini ifade etti.
Lütfi Kılıç’ın sunduğu yarışmada, 15 soru sonunda Sağlıklı köyünden Selfinaz Aktaş, Yanıkkışla köyünden Zeynep Tekeli ve Camilimanda köyünden Zeliha Canatan 130’ar puanla ilk üçe kaldı.
Altın sorularda ise Yanıkkışla köyünden 170 puanla Zeynep Tekeli 1., Camilimanda köyünden Zeliha Canatan 2. ve Sağlıklı köyünden Selfinaz Aktaş 3. oldu.
Yarışmanın birincisi Mersin’de önümüzdeki günlerde Mersin il finali için yarışacak. Yarışmada dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın ile çeşitli ödüller verildi.
Yarışmada ayrıca çeşitli tarım ve gıda firmaları, açtıkları stantlarla ürünlerini tanıttılar.
Yarışmada emeği geçenlere plaket verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir