YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 13:01

KIZILAY TIR`I SİLİFKE`DE

A
A
A
KIZILAY TIR`I SİLİFKE`DE

Mersin’den yola çıkan Kızılay TIR’ı Silifke Atatürk anıtı yanında gönüllü kan bağışçılarından kan topladı.
Silifke Kızılay Şube Başkanlığının desteğiyle Kızılay Mersin Bölge Müdürlüğü’nden 1 doktor ve 3 hemşire, 1 yardımcı destek personeli, 1 şoför ve 1 Kızılay gönüllüsünden oluşan ekiple Silifke’ye gelen Kızılay TIR’ı, Atatürk Anıtı yanında duyarlı vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.
Silifke Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren ve ekibine sağladıkları destekten dolayı teşekkür eden Kan Bağış Merkezi Doktorlarından Muhammet Tek, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu, yapılan kan bağışında da insanı bedenen ve ruhen huzurlu yapacağını kaydetti.
Silifke’de 1 gün boyunca 100 ünite kan almayı hedeflediklerine ve kan bağışları sayesinde birçok insana hayat verildiğini, bu bakımdan sağlıklı olan herkesin kampanyaya katılması gerektiğini belirten Dr. Tek, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabileceğini, bağışlanan kanlarda da insana hayat verildiği gibi, bağışçıların kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıdığını söyledi.
Kan bağışında kan hücrelerinin yenilendiğini, bunun da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağladığını ifade eden Tek, kan verildiği zaman kan yapan organların uyarıldığını ve kan yapmaya sevk edildiğini, kan hücrelerinin yenilendiğini, insanın psikolojik olarak rahatladığını, kendini huzurlu hissettiğini belirtti.
Kan bağışında bulunanlara kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testlerinin yapıldığını vurgulayan Dr. Tek, "Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler" dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Veteriner hekimler gıda güvenliği için bayramda da görev başında Türkiye Kurban Bayramının üçüncü gününü geride bırakırken veteriner hekimler İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen kesimhane ve mezbahalarda bayram süresinde görevlerinin başında nöbet tutuyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı boyunca halkın gıda güvenliğinin sağlanması adına mezbaha ve kesimhanelerde görev yapıyor. Ruhsatlandırılmış büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesilen mezbaha ve kombinalarda canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin daha sağlıklı bir şekilde muayenelerinin yapılmasını ve hijyen kuralları içinde üretimlerinin sağlanarak insan ve hayvan sağlığı ile gıda güvenliğini tesis etmek amacıyla Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler, görevlerini büyük bir özveri ile ifa ediyor. Bayram boyunca Erzincan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük de veteriner hekimler ile birlikte mezbaha ve kombinalarda görev aldı. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, bayram öncesinde kombina ve mezbahalarda görev yapacak veteriner hekimlerin belirlenerek görevlendirildiğini ifade etti. Bayram süresince halkımızın kurbanlarını huzur içinde kestirebilmelerini sağlamak üzere ekiplerin görev başında olduğunu kaydeden İl Müdürü Şahin, "toplumda birçok görevi üstlenen veteriner hekimlerimizin bir görevi de halk sağlığı ve gıda güvenliğinin tesisini sağlamaktır. Bu amaçla İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen noktalarda görevlendirdiğimiz veteriner hekimlerimiz de kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde görevlerini sürdürmektedir" diye konuştu.
Samsun Bağışladığı akülü sandalyeyi internette satıldığını görünce şok oldu Türkiye’nin farklı şehirlerinde gönüllü olarak akülü araç ve manuel sandalye dağıtan Olgun Aydoğan (58), Samsun’da ihtiyaç sahibine verdiği 70 bin TL değerindeki akülü aracı internette satıldığını görünce şok oldu. Samsun’da yaşayan Olgun Aydoğan, 2017 yılından bugüne kadar Hollandalı iş adamı Ron Gezelle ile birlikte gönüllü olarak 4 binin üzerinde engellilerin kullanabileceği akülü araç ve manuel sandalye dağıttı. Son olarak bağışladığı akülü aracı internette yarı fiyatına, plakası başka bir plaka ile kapatılarak satışa konulduğunu gören Aydoğan, dedektif gibi iz sürdü. Alıcı kılığında satıcıyla yazılı ve sesli olarak iletişime geçti. Aydoğan, görüşmelerin sonunda kendi bağışladığı aracı olduğunu öğrenince gidip aracı alarak akülü aracı başka bir ihtiyaç sahibine teslim etti. "Bu durum bizim motivasyonumuzu düşürüyor" Karşılaştıkları olay karşısında üzüldüğünü ifade eden Olgun Aydoğan, "Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’nin birçok ilinde belediyelerin transport ve etkinlik desteğiyle akülü araç, manuel sandalye, hasta yatağı gibi medikal ürünleri prosedüre uygun yurda sokarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak, ilgili makamların belirlediği ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Maalesef sıklıkla karşılaştığımız bir durum olan; araçlarımızın belirli bir süre sonra satılık ilanlarını görmek bizim motivasyonumuzu düşürüyor. En son karşılaştığımız olay ise bu kadarda olmaz dedirten cinstendi. Dağa kırkı çıkmadan dağıtılan araçlarımızın bir tanesi plakası başka bir plakayla kamufle edilerek değerinden yarı fiyatına satılığa çıkmış. Gerekli mercilerden, gerekli hassasiyeti göremeyince dedektif gibi iz sürdüm. Birkaç alıcı kılığında yazılı ve sesli iletişimle deşifre ederek aracı ellerinden aldım. Daha önce listemizde olan Saliha isimli kardeşimize bayram sürprizi yaptık. Bu vakaları tamamen bitiremezsek bile minimal indirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Mersin Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü binası satışa çıkarıldı Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilçe merkezinde bulunan eski bina ve arsası ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Beyreli Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Yoğunduvar mevkiinde yapılan yeni binasına taşınan Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü, Merkez Mahallesi Mustafa Deniz Caddesi üzerinde bulunan eski binası ve arsasını satışa koydu. Basın İlan Kurumu vasıtasıyla Bozyazı Gazetesi’nde yer alan ilanda, ’Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’nden 2.802 m Kargir Bina ve Arsası İhale ile Satılacaktır’ denildi. Yayınlanan ilanda özetle, “Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’nden 2.802 m Kargir Bina ve Arsası ihale ile satılacaktır. Tahmini satış bedeli 40 milyon 500 bin TL., geçici teminatın ise bir milyon 225 bin TL. olarak belirlendiği, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve OGM Taşınmazların İdaresi Hakkında Yönetmelik Hükümleri uyarınca kapalı teklif (arttırma) usulü ile 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 14.00’te belirtilen tahmini bedel üzerinden peşin bedelle veya yüzde 50’si peşin, kalan yüzde 50’si iki eşit taksitle Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ihale salonunda satışı yapılacaktır. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup satışa ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. Daha fazla bilgi için Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü İhale birimine başvurulabilir. İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir” ifadelerine yer verildi.