YEREL HABERLER - 06 Şubat 2014 Perşembe 12:12

'okullar Hayat Olsun' Projesi

A
A
A
'okullar Hayat Olsun' Projesi

Orman ve Su İşleri ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan Tece Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde fidan dikimi yapıldı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Orman İşletme Müdürü Mehmet Esen, ilçe kurum müdürleri, Orman Bölge Müdürlüğü elemanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fidan dikimiyle öğrencilere, ağaç ve fidan dikme sevgisini aşılarken aynı zamanda okulun çevre düzenlemesi de yapılmış oldu. Yapılan proje ve uygulaması sonrasında okul bahçesine öğrencilerle beraber fıstık çamı, servi, biberiye ve keçiboynuzu çeşitlerinden olmak üzere 500’e yakın fidan dikimi yapıldı.
Dikimde konuşan Bölge Müdürü Abit Baca, "Okullar Hayat Olsun' bize hayat veren bir projedir. Bu proje ile burada değerli Kaymakamımızın katılımlarıyla, aslında günü birlik yaptığımız birçok işlerden birisinin paylaşılmasını sağlamış bulunuyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında bugüne kadar Mersin ili ve tüm ilçelerinde birçok okulun bahçesini ağaçlandırmış bulunuyoruz. Şuan fidan dikimi yaptığımız bu okulumuza da yaklaşık 500 adet fidan diktik" dedi.
Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise "Küçük yaşlardan itibaren çocuklara ağaç, orman ve doğa sevgisinin aşılanması gerekiyor. Bu yüzden bu gün gerçekleştirdiğimiz fidan dikimi projesi gerçekten çok anlamlı. Tece Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin dikilen bu fidanlara sahip çıkacağına ve özenle büyüteceğine inanıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.