POLİTİKA - 10 Mart 2012 Cumartesi 22:10

BAKAN ÇAĞLAYAN, MERSİN`DE `ŞEHİTLİK` ETKİNLİĞİNE KATILDI

A
A
A
BAKAN ÇAĞLAYAN, MERSİN`DE `ŞEHİTLİK` ETKİNLİĞİNE KATILDI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bugün artık dünyada savaşların topla tüfekle değil ekonomiyle yapıldığını belirterek, "Türkiye’yi ekonomide dünyanın ilk 10’u içerisine sokacağız. Bunu ülkemiz, milletimiz hak ettiği için yapacağız" dedi.
Bakan Çağlayan, AK Parti Mersin İl Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen ’Rehberi Peygamber Olan Makam (Şehitlik)’ etkinliğine katıldı. AK Parti Gençlik Kollara Genel Başkan Yardımcısı Erdem Sürmen’in katıldığı gecede konuşan Çağlayan, birlik ve beraberliği hatırlatmasına vesile olduğu için etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. AK Parti’nin Gençlik Kollarının milli ve manevi duyguları okşamak, geçmişi unutturmamak, geleceğe
sahip çıkmak için etkinlik yaptığını kaydeden Çağlayan, "Bu gençlikle iftihar ediyorum. Gençlerimizin yapmış olduğu etkinlikleri, toplantıları çok önemsiyorum. Çünkü geleceğimizin teminatı onlar, geleceğin ekonomi bakanı, cumhurbaşkanı, başbakanı bu gençlerden çıkacak" diye konuştu.
Mersin’e hizmet etmekten onur duyduğunu ifade eden Çağlayan, "Bugün bize burada olmamızı, bir bayrağın altında bir yaşamamızı sağlayan olan insanları anıyoruz. Geçmişi bilmeyen geleceğini bilemez. Osmanlının torunları olarak Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu seviyeyi ileri götürmek zorundayız" şeklinde konuştu.
Bu ülkenin şehitlerin kanıyla bağımsızlığını elde ettiğini vurgulayan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Nereden geldiğimizi asla unutmamamız gerekiyor. Nasıl mücadele verdiğimiz asla unutmamamız gerekiyor. Ecdadımızın hangi zorluklarla bu Cumhuriyeti kurdu bilmemiz gerekiyor. Türk çocuğu yeri geldiğinde omzunda silah taşıdı, yeri geldi Türk askerine mermi götürdü. Sizlerde de aynı Çanakkale ruhunu, aynı imanı, aynı inancı ve cesaret örneğini görebiliyorum. Sizler bizim geleceğimiz, bayrağımızı gururla teslim edeceğimiz gençlerimizsiniz. Yaşadığımız topraklar kolay kazanılmadı. Her metrekaresi terle, kanla
ve şehitlerimizle kazanıldı."
Bugün artık silahla yapılan savaşların yerini ekonomik savaşların aldığını dile getiren Bakan Çağlayan, "Bugün en büyük savaş ekonomik savaştır. Başka ülkelerden borç almayan ülkeler bu savaşta yer alıyor. Biz de bu ekonomik mücadeleyi veriyoruz. Ne yapıyorsak bilin ki milletimiz için yapıyoruz. Ben bundan 10 yıl önce IMF’nin kapısında bekletilen günleri hatırlıyorum ama artık Türkiye örnek gösterilen ülkeler arasına girmiştir. Şu anda dünyanın birçok ülkesinin ekonomik kriz yaşanıyor. Bize ’hasta’
diyenler şimdi yoğun bakım çadırında. Allah onlara acil şifalar versin" dedi.
Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarıyla en önemli ülkelerden biri haline geldiğini söyleyen Çağlayan, şunları söyledi:
"Bugün insanımıza milletimize verdiğimiz hizmetler 10 sene öncesiyle mukayese edilmeyecek hale geldi. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te, Türkiye’yi ekonomide dünyanın ilk 10’u içerisine sokacağız. Bunu ülkemiz, milletimiz hak ettiği için yapacağız. Bunları yapmak zorundayız. Bize emanet edenlere karşı yükümlülüğümüz bu. Milli mücadele savaşını veren, bağımsızlığımızı veren insanlara karşı biz de gelecek nesillerimize, kıyamete kadar yaşayacak bir ülke vermek zorundayız."
Çağlayan, konuşmasının ardından programın oluşumuna katkıda bulunan firmalara plaket verdi ve engeli bir kişiye akülü araba hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.