YEREL HABERLER - 14 Aralık 2011 Çarşamba 12:50

HAMDİ AKIN`DAN VALİ GÜZELOĞLU`NA ZİYARET

A
A
A
HAMDİ AKIN`DAN VALİ GÜZELOĞLU`NA ZİYARET

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin Limanı’nın gelirini 2007 yılından bu yana üçe katladıklarını söyledi.
Akın, Mersin Genç İşadamları Derneği’nin (MEGİAD) davetlisi olarak geldiği Mersin’de Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Güzeloğlu, Hamdi Akın’ın, Türkiye’nin yetiştirdiği ve ülkemiz adına uluslararası alanda gururu olan bir işadamı olduğunu belirtti. Büyük işlere imza atan ve örnek alınması gereken bir girişimci niteliği taşıyan Akın’ın, Türkiye’nin ve Mersin’in gelişmesine önemli katkılar koyduğunu kaydeden Güzeloğlu, "MEGİAD’ın davetlisi olarak ilimizde bulunan ve Mersin’in işadamlarıyla bir araya gelerek onlara tecrübelerini aktaracak olan Sayın Akın, bu anlamda da örnek alınması gereken bir kişilik olarak ön plana çıkmaktadır” dedi.
Akın’ı Samsun’da görev yaptığı yıllardan bu yana tanıdığını aktaran Güzeloğlu, kendisini tanımaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Sayın Akın’ın Mersin’deki şirketleri bünyesinde bulunan MIP, hem ülkemiz hem de ilimiz adına çok önemli ve stratejik bir değerimizdir. Özelleştirildiği yıldan bu güne başarıdan başarıya koşan MIP, dünyanın ilk 100 limanı arasına girmiş ve işletmecilik anlamında ülkemizin yüz akı olmuştur” dedi.
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise, kurum olarak MIP nedeniyle Mersin ile yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını belirtti. Holding bünyesinde yer alan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) MIP sponsorluğunda Mersin’de önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiğini anlatan Akın, “Mersin Limanı’nı devraldığımız 2007 yılından itibaren, bu yapının gelirini 3 misline çıkardık. Yaşanan gelişmeler, Türkiye ekonomisinin gidişatının ne denli dolu olduğunu göstermektedir. Öte yandan Mersin Limanı’nı birlikte işlettiğimiz ortaklarımızla uluslararası alanda önemli bağlantılarımız oldu ve bu bağlantıları da Mersin’e yönlendirdik. Umarım gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde Mersin’e küçük de olsa bir katkı sağlamışızdır. Çünkü Mersin bu katkıları ve daha fazlasını hak eden bir kenttir. Öte yandan Adana ile aynı coğrafyada bulunan Mersin, toplamda 3 milyon nüfusu bünyesinde barındıran Çukurova Bölgesi’nin önemli bir kentidir. Bu bölgenin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugünlerde de Türkiye’nin yüreği olmasını diliyorum” diye konuştu.
Mersin’de göreve başladığı günden bu yana hayata geçirdiği çalışmalarla herkesin takdirini toplayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun çok başarılı bir yönetici olduğunun altını çizen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mersin’i ziyaretimiz kapsamında Valimizi ziyaret etmememiz yanlış olurdu. Valimiz, Doğu Akdeniz’in en önemli illerinden birisi olan Mersin’e birçok kazanım sağlayan bir kişidir. Valimizin bundan sonraki başarılarının da takipçisi olacağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa FK - Bandırmaspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında oynanan Manisa FK-Bandırmaspor maçının ardından iki takımın teknik sorumluları basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 26. haftasında Manisa FK, sahasında konuk ettiği Bandırmaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisa FK Antrenörü Ahmet Pektaş, "Geçen hafta şanssız bir mağlubiyet aldık. Bunu oyunculara aktarırken şöyle aktarmıştım: ‘Biz büyük bir takımız, oyun gücümüz var ve büyük takımlar maç kaybetmediği için büyük olmaz. Kaybettiği maçtan sonra verdiği reaksiyonla büyük olur’ Ona göre hazırlandık. Evet süreç bizim için kısaydı. Ama çok doğru hazırlandık. Doğru analiz ettik. Rakibimiz iyi çalıştık. Şanssız goller yedik. Bizim için belki de daha çok bu galibiyeti taçlandıran 2-0’dan geriye gelip bu galibiyeti almamızdı. Oyuncularımın her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hepsi var olsun. Çok çalıştı. Hiç sözümüzden çıkmadı. Dış antrenmanda yaptığımız her şeyi uyguladılar. Bandırmaspor’a kalan maçlarında başarılar diliyorum. Çok da sevinecek vaktimiz yok zaten. Pazar günü bir maçımız daha var. Hemen onun hazırlıklarına başlayacağız" dedi. Bandırmaspor cephesi Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel ise zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Takım olarak eksikliklerimiz var. Bugün de sağ bekimizi orta sahada oynatmak zorunda kaldık. Ona rağmen maçı 2-0 bulduktan sonra bir 5 dakika daha skoru öyle götürebilseydik oyun farklı olurdu. Oyuncularımız iyi mücadele gösterdiler ama dediğim gibi çok değişik şeyler yaşıyoruz son dönemlerde. Hem maçlarda hem de sakatlık anlamında bir sezon boyunca iki maç üst üste aynı 11 ile oynayamadık. Şu anda da 7 tane oynayan oyuncunun aramızda olmaması tabii ki bizi oyun anlamında da takım anlamında da birliktelik anlamında da etkiliyor. Bu dönemde birlik olarak beraberlik şeklinde en kısa sürede atlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz iyi bir takımız. Tam takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi her zaman gösterdik. Bugün de iyi mücadele gösterdik. Ama dediğim gibi buradan puanla dönmek istiyorduk. En azından son haftalardaki üzerimizdeki bu olumsuz havayı düzeltme anlamında olmadı. Şimdi pazar günü inşallah kendi sahamızda kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Dışarıda kalan sakat olan arkadaşlarımızın da aramıza gelmesiyle yine eski ritmimizi, oyun ritmimizi yakalayıp yukarıya çıkmak istiyoruz. Üzüldük yani son dakikada gelen gol. 2-0 yakaladıktan sonra mağlup olmak tabii ki üzdü. Ama kafamızı kaldırmamız lazım. Dediğim gibi bu zor periyot sadece skor ve anlamında değil. Tamamen içinde bulunduğumuz tüm takım anlamında sakatlıklar anlamında zor bir dönemden geçiyoruz ama bunu atlatacak gücümüz var. İnşallah en kısa sürede de atlatacağız" diye konuştu.
İstanbul Pendik’te mehter marşlarıyla ramazan coşkusu yoğun ilgi gördü Pendik’te Ramazan ayının coşkusunu çocuklarla buluşturmak amacıyla belediye tarafından "Çocuklarla Ramazan’ı Karşılama Şenliği" düzenlendi. Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşü ve hediye dağıtımıyla renklenen programa çok sayıda çocuk ve aile katıldı. Yürüyüş drone ile havadan görüntülendi. Pendik Belediyesi, 2026 Ramazan Etkinlikleri kapsamında "Çocuklarla Ramazan’ı Karşılama Şenliği" programı gerçekleştirdi. Program kapsamında Mehter Takımı eşliğinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Pendik Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen program Pendik Sahil Meydanı’nda başladı. Programa katılan çocuklar, aileleri ve vatandaşlar, Mehter Takımı’nın icra ettiği marşlar eşliğinde fener alayı yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş, Sahil Meydanı’ndan Gazi Paşa Caddesi üzerinden Pendik Çarşı Camii’ne kadar sürdü. Program, yürüyüşün ardından Pendik Çarşı Camii önünde sona erdi. Etkinlikte yer alan çocuklara, Pendik Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öte yandan fener alayı yürüyüşü havadan görüntülendi. "Ramazanın bereketini paylaşıyoruz " Yürüyüşe katılan Emre Yazıcı, "11 ayın sultanı Ramazan’a büyük bir heyecanla girdik. Çocuklarımız dünden beri çok heyecanlı. Paylaşmanın, birlik ve beraberliğin ayı olan Ramazan’ın bereketini hep birlikte yaşamak için buradayız. Ailecek katıldık, fener alayı yürüyüşüyle Ramazan’ı karşılıyoruz. Bu güzel organizasyon için Pendik Belediyesi’ni tebrik ediyoruz. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir etkinlik olmuş" diye konuştu.