ÇEVRE - 13 Mayıs 2026 Çarşamba 11:05

Akdeniz’de eski konteynerler yenilenerek hizmete kazandırılıyor

A
A
A
Akdeniz’de eski konteynerler yenilenerek hizmete kazandırılıyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kısıtlı bütçesini verimli kullanmak amacıyla kendi atölyelerinde gerçekleştirdiği bakım, onarım ve geri dönüşüm çalışmalarıyla tasarruf sağlamaya devam ediyor. Belediye ekipleri tarafından tamir edilen çöp konteynerleri yeniden kullanıma kazandırılarak ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriliyor.


Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yeni teknik birim sahasında faaliyet gösteren ekipler, zamanla eskiyen, kırılan veya zarar gören çöp konteynerleri ile çöp kovalarını kaynak, tadilat ve boyama işlemlerinden geçirerek yeniden kullanılabilir hale getiriyor. Gün içerisinde onlarca konteynerin yenilendiği atölyelerde yapılan çalışmalar sayesinde yeni alım maliyetlerinin de önüne geçiliyor.


Tamir ve bakım işlemleri tamamlanan konteynerler, Akdeniz ilçesinde ihtiyaç duyulan sokaklar, parklar ve vatandaş yoğunluğunun bulunduğu meydanlara yerleştiriliyor. Böylece hem mahallelerdeki konteyner eksikliği gideriliyor hem de kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanıyor.


Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sayesinde çevreyi olumsuz etkileyen kötü görüntülerin ortadan kaldırıldığı, aynı zamanda çevre ve halk sağlığının korunmasına katkı sunulduğu belirtildi.


Akdeniz Belediyesinin atölyelerinde sürdürülen yenileme, bakım-onarım ve geri dönüşüm çalışmalarıyla belediye bütçesinin vatandaş ve kent yararına daha verimli kullanıldığı ifade edildi.



Akdeniz’de eski konteynerler yenilenerek hizmete kazandırılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de milli mücadele ruhu ve vakıf geleneği bir arada kutlanıyor Denizli, 15 Mayıs’ta hem Milli Mücadele ateşinin yakılışını hem de köklü Vakıf Haftası’nı özel bir programla kutlamaya hazırlanıyor. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılımıyla gerçekleşecek etkinliklerde, Denizli halkına lokma ve yemek ikramları da yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Denizli Valiliği iş birliğiyle düzenlenen "Denizli Milli Mücadele Günü ve Vakıf Haftası" programı 15 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Denizli’nin bağımsızlık mücadelesindeki onurlu duruşunu ve vakıf kültürünün yardımlaşma ruhunu yaşatmayı amaçlayan program, şehir merkezindeki camilerde başlayacak olan ikram etkinlikleri ve ardından düzenlenecek bir söyleşi ile devam edecek. Programın ilk bölümü, dayanışmanın ve paylaşmanın simgesi olan ikramlarla başlayacak. Saat 13:30’da eş zamanlı olarak Bayram Yeri Camisi önünde halka Lokma İkramı, Ahmet Hulusi Efendi Camisi külliyesinde ise yemek ikramı gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Tarih Yolculuğu Günün en dikkat çeken etkinliği ise saat 14:30’da düzenlenecek olan söyleşi olacak. Ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Denizli’nin Milli Mücadele tarihindeki yerini ve vakıf medeniyetinin önemini anlatacak. Söyleşi, Pamukkale Üniversitesi Şehit Bekircan Kerek Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencilerinin ve tüm Denizli halkının davetli olduğu bu etkinlikte, şehrin tarihi mirası derinlemesine ele alınacak. Milli Mücadele’nin 107. Yılı 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Bayramyeri Meydanı’nda yaktığı bağımsızlık meşalesi, bu özel programla bir kez daha yad edilecek. Yetkililer, tüm vatandaşları bu anlamlı günde birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalara katılmaya davet etti.