EĞİTİM - 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:23

Çocuklar atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

A
A
A
Çocuklar atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

Yenişehir Belediyesi Akademi’de çocuklar, atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor.


Mersin Yenişehir Belediyesi, birçok eğitim projesini yürüttüğü Yenişehir Belediyesi Akademi’de atölye temelli eğitimlerle çocukların gelişimine destek veriyor. Eğitim projeleriyle çocukları geleceğe hazırlayan Yenişehir Belediyesi, robotik kodlama ve satranç kurslarıyla çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor. Robotik kodlama kursları, çocukların teknolojiyle erken yaşta tanışmalarını ve temel programlama becerilerini öğrenmelerini sağlarken, satranç kursları da strateji geliştirme ve odaklanma yeteneklerini güçlendiriyor. Akademide ayrıca sanat atölyeleri, müzik eğitimleri ve el sanatları çeşitli alanlarda da farklı yaş gruplarına göre eğitimler veriliyor. Bu sayede çocuklar sadece akademik değil, aynı zamanda sanatsal alanlarda da kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.



Aileler de eğitim sürecine katılıyor


Yenişehir Belediyesi, eğitim programlarına aileleri de dahil ederek çocukların eğitim sürecinde destek almalarını sağlıyor. Böylece aileler, çocuklarıyla daha yakın ilişki kurma ve onların gelişimini yakından takip etme fırsatı yakalıyor. Yenişehir Belediyesi, akademide verdiği tüm eğitimleri ücretsiz olarak çocuklar ve yetişkinlerin özverileriyle buluşturuyor. Merkezde bulunan Ülkü Ongun Kütüphanesi de hem ders çalışma alanı, hem de bilgiye erişim açısından çocuklara ve gençlere kolaylık sağlıyor.



"Eğitimler, çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmalarını sağlayacak"


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2019’dan bu yana çocukların sağlıklı şekilde büyümeleri ve geleceğe hazırlanmaları için önemli adımlar attıklarını belirtti. Yürüttükleri eğitim projeleriyle, çocukların gelişimine destek olmak ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Özyiğit, "Özellikle Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ve Yenişehir Belediyesi Akademi çatısı altında verdiğimiz eğitimler, çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmalarını sağlayacak çalışmaları içeriyor. Çocuklarımız hayal gücünü keşfediyor, yeni yetenekler kazanıyor ve sosyalleşme imkanı buluyor. Tüm aileleri eğitim çalışmalarımıza dahil olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.



Çocuklar atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.