ASAYİŞ - 02 Ekim 2025 Perşembe 20:08

Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

A
A
A
Drift yapan sürücüye gereği yapıldı: Araç trafikten men edildi, 53 bin TL ceza kesildi

Mersin’de gece yarısı drift yaparak çevreyi rahatsız eden sürücüyü polis tespit edip, ehliyetine el koydu otomobili de trafikten men ederek 53 bin 774 TL’de para cezası kesti.


Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir İlçesi Fuatmorel Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı’nda iki sokağın kesiştiği kavşakta gece bir sürücü otomobil ile dirift attı. Gece 01.00 sıralarında drift atarak gürültü yapıp çevreyi rahatsız eden sürücüyü ise vatandaşlar cep telefonu ile kaydetti. Görüntüler üzerine polis çalışma yaparak sürücü M.G.’yi yakaladı. Sürücüye drift yapmaktan, APP plaka takmaktan, sürücü belgesini yanında bulundurmamaktan ve çevreyi rahatsız etme’ maddelerinden 53 bin 774 TL para cezası kesildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine el konularak otomobilde trafikten men edildi.



Valilik: "Gereği Yapıldı"


Mersin Valiliği ‘de konuyla ilgili ’Gereği Yapıldı’ başlığı ile yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada:" 02.10.2025 tarihinde saat 00.50 sıralarında Yenişehir ilçemizde bir aracın kavşakta drift yaparak hem kendi güvenliğini hem de diğer sürücü ve yayaların güvenliğini tehlikeye attığı tespit edilmiştir. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucunda, aracın sürücüsü M.G. isimli şahıs yakalanmıştır. M.G. hakkında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında Drift yapmaktan, APP plaka takmaktan, sürücü belgesini yanında bulundurmamaktan ve Kabahatler Kanunu 36/1 Çevreyi Rahatsız Etmekten toplam 53 bin 774 TL cezai işlem uygulanmış olup şahsın sürücü belgesine geçici olarak el konulmuştur. Ayrıca araç trafikten men edilmiştir. Mersin’imizin huzurunu ve güvenliğini daim kılmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da otel yangını kontrol altına alındı: 7 kişi yaralandı Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir otelde çıkan yangın, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 7 kişi, Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde 48 yatak kapasiteli ve iki bölümden oluşan otelde bulunan 35 vatandaş, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildi. Yangın sırasında üst katlarda mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için merdivenli araçlar ve özel ekipmanlar kullanıldı. İlk değerlendirmelere göre yangının, otelin eksi birinci katında bulunan SPA merkezinden çıktığı tahmin ediliyor. Yoğun dumanın binanın üst katlarına yayılması üzerine itfaiye ekipleri, hem yangını söndürme hem de içeride bulunan vatandaşları kurtarma çalışmalarını eş zamanlı yürüttü. İtfaiye ekiplerinin zamanla yarıştığı müdahale ve kurtarma anları kameralara yansıdı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de olası müdahaleler için olay yerinde hazır bekledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme sürerken, yapılan denetimlerde otelin mevzuata uygun olduğu ve gerekli kontrollerden geçtiği öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre yangına 19 araç ve 50 itfaiye personeliyle müdahale edildi. Açıklamada, yangının otelin eksi birinci (-1) katında bulunan SPA bölümünde başladığının tespit edildiği belirtildi. Yangın sırasında yapı içerisinde bulunduğu bildirilen 35 kişi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bina içerisinden başarıyla tahliye edildi. Dumandan etkilenen 7 vatandaşın ise sağlık ekiplerine teslim edilerek hastanelere sevk edildiği bildirildi.