GÜNDEM - 22 Mayıs 2025 Perşembe 16:42

İlber Ortaylı’ya sahnede doğum günü sürprizi

A
A
A
İlber Ortaylı’ya sahnede doğum günü sürprizi

Mersin’de düzenlenen etkinliğe katılan akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya doğum günü sürprizi yapıldı. Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersingiad) tarafından düzenlenen seminer öncesi 21 Mayıs’ta 78 yaşına giren Ortaylı için sahnede yaş pasta ile kutlama yapıldı.


Mersingiad tarafından bir otelde akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılımıyla ’Tarihten Geleceğe Notlar’ adlı seminer düzenlendi. Daha önce duyurusu yapılan seminer yoğun ilgi gördü. Mersingiad Başkanı Adem Yükselgüngör, seminer öncesi yaptığı konuşmada yeni dönem başkanlığını yönetim kurulu üyeleriyle devraldıktan sonra ekonomik, sosyal ve kültürel temaslar ve gerçekleştirdikleri ziyaretlerle Mersin’e iz bırakacak adımlar attıklarını söyledi. Mersingiad’ın kuruluşundan bu yana 22 yılda gerçekleştirdiği projeler ve çalışmalar ile Mersin’in kalkınmasına katkı sağladığını ifade eden Yükselgüngör, "Örneğin Çukurova Havalimanı, Akdeniz Oyunları, Mersin-Antalya sahil yolu gibi birçok projede etkin rol aldık. Mersingiad ailemizin hedefleri doğrultusunda daha büyük projelere hep birlikte imza atacağımızdan eminim. Bugüne kadar birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz projelerde her bireye faydalı olmaya gayret gösterdik. Ve kamuoyundan gelen olumlu tepkiler doğru yolda olduğumuzu bize gösterdi. Birlik ve dayanışmamızın daha nice büyük projelere yansıcağından şüphem yoktur" dedi.



Yaş pastalı kutlama


Yükselgüngör’ün konuşmasının ardından sahneye akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı geldi. ’Tarihten Geleceğe Notlar’ adlı seminer için sahnede yerini alan Ortaylı’ya doğum günü sürprizi yapıldı. Dün 78 yaşına giren Ortaylı’nın doğum günü, bir gün gecikmeyle de olsa yaş pasta ile kutlandı. Kendisine ikram edilen pastadaki mumları üfleyen Ortaylı, katılımcılara teşekkür etti. Adem Yükselgüngör ve eşi Esra Yükselgüngör de Ortaylı’ya çiçek ve hediye takdim etti.


İlber Ortaylı, kutlamanın ardından ’Tarihsel ve Kültürel Açıdan Mersin’, ’Bir Ömür Nasıl Yaşanır’, ’İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?’, ’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, ’Zaman Kaybolmaz’ ve ’Gelenekten Geleceğe’ konu başlıklarında konuşma yaptı.



İlber Ortaylı’ya sahnede doğum günü sürprizi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.