SPOR - 13 Aralık 2023 Çarşamba 12:22

Mersin Süper Amatör Lig’de devre oldu, şampiyonluk yarışı kızıştı

A
A
A
Mersin Süper Amatör Lig’de devre oldu, şampiyonluk yarışı kızıştı

Mersin Süper Amatör Ligi’nde devre arasına girilirken, 2 grupta liderlik için kıyasıya mücadele veriliyor.


Mersin Süper Amatör Ligi bu yıl 2 grupta, toplam 22 takım arasında geçiyor. A grubunda Mut İdmanyurdu Belediyespor, Akdeniz Belediyespor, Binevlerspor, İçel Yolspor, Erdemli Limonspor, Taşucuspor, Akdeniz Zirvespor, Mersin Ormanspor, Çeşmelispor, Tarsusspor ve Karacailyas Veteranlarspor bulunurken, B Grubunda Mersin 33 FK, Mezitli 33 Spor, Çukurova Birlik FK, Kuvayi Milliyespor, Erdemlispor, Bozyazı Belediyespor, İdmanyurdu 1925 Spor, Silifke İdmanyurdu, Akdenizgücü, Erdemli Yörükspor ile Toroslar Belediyespor yer alıyor. A Grubunda devreye lider giren Mut İdmanyurdu Belediyespor, oynadığı 10 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak 22 puan topladı. Lideri 21 puanla Akdeniz Belediyespor izlerken, 20 puanla Binevler 3. sırada yer aldı. Grupta düşme potasında ise 6 takım bulunurken, sonuncu sıradaki Karacailyas Veteranlarspor ile 6. sıradaki Taşucuspor arasında sadece 2 puan var.


B Grubunda ise liderlikte Mersin 33 FK bulunuyor. Oynadığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet alan mavi beyazlı ekip, 25 puanla devreye lider girdi. Mersin 33 FK’yı 22 puana sahip Mezitli 33 Spor ile aynı puanda olan Çukurova Birlik FK takip ediyor. Bu grupta son sırada 4 puanla Toroslar Belediyespor bulunurken, Erdemli Yörükspor ile Akdenizgücü’de 6’şar puanda 10 ve 9. sırada yer alıyor.


Her 2 grupta da ilk 2 sırada yer alacak takımlar, Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselmek için play-off oynamaya hak kazanacakken, son 2 sırada bulunan takımlar ise Mersin 1. Amatör Ligi’ne düşecek.



Mersin Süper Amatör Lig’de devre oldu, şampiyonluk yarışı kızıştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da hasta ve mahsur kalanlar belediyenin çabasıyla kurtarıldı Van’ın farklı noktalarında kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına belediye ekipleri koştu. Ekipler bir tarafta hasta ve ambulansları kurtarılırken, bir yandan da yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişti. Kentte etkisini sürdüren kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yoğun bir mesai harcanıyor. 7-24 esasına göre yollarda olan karla mücadele ekipleri, Yukarı Darıca Mahallesi Aşağı Darıca Mezrası’nda akşam saatlerinde rahatsızlanan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastası Habip Kara’nın (83) yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı 112 sağlık ekipleri Başkale Şantiye Şefliğinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Başkale ilçe merkezine yaklaşık 66 kilometre uzaklıktaki mahalleye ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren çalışma ile hastaya ambulansın ulaşmasını sağlayan ekipler mahalle ve mezra yolunu da ulaşıma açtı. Ayrıca ekipler, Tuşba ilçesi Yeşilköy Mahallesi, Özalp ilçesi Kırkçalı Mahallesi ile Gevaş ilçesi Aydınocak Mahallerinde yolda kalan ambulanslar da kurtarılarak, hastaya ulaşmaları sağlandı. "Onlarca araç kurtarıldı" Belediye karla mücadele ekipleri, Başkale ilçesi Ömerova Mahallesi, Edremit ilçesi Doğanlar ve Ayazpınar Mahalleleri, İpekyolu ilçesi Arıtoprak- Karakoç mahalleleri arası, Saray ilçesi Tamer Aydın Karakolu ve Karakaş Üs Bölgesi, Özalp ilçesi Gültepe Mahallesi, Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi ile Bahçesaray ilçesi başta olmak üzere onlarca noktada yoğun tipi ve fırtına nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaş ve araçları kurtardı. Kurtarma çalışmaları 112 Acil Servis ve ilçe şantiye şefliklerine gelen ihbarlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Ayrıca kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası 319 mahalle ve 306 mezra yolunun açılması için başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.