ASAYİŞ - 23 Ocak 2026 Cuma 09:55

Mersin’de 13 bin 500 kaçak makaron ele geçirildi

A
A
A
Mersin’de 13 bin 500 kaçak makaron ele geçirildi

Mersin’de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, çok miktarda gümrük kaçağı makaron ve tütün ele geçirildi.


Erdemli ilçesinde bir şahsın kaçak sigara ticareti yaptığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, şüpheliyi yakalamak ve kaçak ürünlere el koymak amacıyla operasyon düzenledi. Operasyonda 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


Şüphelinin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda, 13 bin 500 dolu makaron, 100 paket kaçak sigara ile 235 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi.


Yakalanan şüpheli, işlemlerinin tamamlanması için Jandarma Komutanlığına götürüldü.


mak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.