EĞİTİM - 28 Temmuz 2025 Pazartesi 11:39

Mersin’de okuma salonları yaz boyunca hizmette

A
A
A
Mersin’de okuma salonları yaz boyunca hizmette

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitime olan desteğini yaz döneminde de sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 12 okuma salonu, yaz tatilinde de gençler ve yetişkinler için serin, sessiz ve konforlu bir ortam sunuyor. Salonlarda ücretsiz internet, çay-kahve ikramı ve ödünç kitap hizmeti sağlanıyor.


Büyükşehir Belediyesinin merkez ve ilçelerde hizmete sunduğu Merkez Kütüphane, Ada, Tarsus Ötüken, Tarsus Kleopatra, Hal Mahallesi, Halkkent, Güvenevler, Anamur, Gülnar, Neptün İpek Yılmaz, Bozyazı ve Adres okuma salonları, özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Salonlarda sunulan ücretsiz internet ve sıcak içecek ikramlarının yanı sıra, bazı salonlarda kütüphane hizmeti de veriliyor. Vatandaşlar istedikleri kitapları 15 gün süreyle ödünç alabiliyor.



"Okuma salonlarımız yaz tatili döneminde de faaliyette"


Adres Okuma Salonu Sorumlusu Hakkı Uysal, il genelindeki okuma salonlarından hem sınavlara hazırlanan hem de vaktini kitap okuyarak geçirmek isteyen vatandaşların yararlandığını anlatarak, "Yaz tatili döneminde de haftanın 7 günü sabah 07.00’den akşam 23.00’e kadar sessiz, temiz, güvenli ve konforlu bir şekilde hizmet veriyoruz. Sadece adres okuma salonu değil, ilimiz genelinde bulunan tüm okuma salonlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde" dedi.


Neptün İpek Yılmaz Okuma Salonuna gelen üniversite öğrencisi Ümmü Güven, okuma salonundaki imkanların çok iyi olduğunu kaydederek, "Büyükşehir Belediyesinin bize sunduğu güzel bir hizmet. Buradan pek çok öğrenci arkadaşım faydalanıyor. Sessiz bir çalışma ortamı var. Ayrıca geç saatlere kadar açık olması da bizim için avantaj. Vize ve final dönemlerimizde okuma salonumuzu kullanıyorduk. Yazın da bu hizmetin devam etmesi çok iyi" ifadelerini kullandı.



Mersin’de okuma salonları yaz boyunca hizmette

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.