ÇEVRE - 24 Mayıs 2024 Cuma 17:06

Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

A
A
A
Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince, sokak hayvanları için Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılarak hayata geçirildi.


Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, onları rehabilite etmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Bakımevinde veteriner hizmetleri, tedavi ve bakım üniteleri, kısırlaştırma operasyonları, aşı uygulamaları ve acil durum müdahaleleri için donanımlı alanların yanı sıra hayvanların daha huzurlu bir ortamda yaşamalarına olanak tanıyacak geniş oyun ve gezinti alanları da yer aldığı belirtildi.



“Tam donanımlı merkezde sokak hayvanlarına destek verilecek”


Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta bakım bölümü, anneli yavru bölümü, yasaklı ırk bölümü, karantina, yaşlı veya ampute hayvan bölümü, kedi ve köpek müşahede bölümü, uyuz bölümü, post operatif bölümü, mama hazırlama bölümü, muayene odası ve ameliyathaneden oluşuyor. Merkezde kan sayım, ultrason ve sterilizatör cihazları ile yeni doğan küvezi de bulunduğu bildirildi.



“Gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapılacak”


150 köpek, 50 kedi kapasitesindeki merkezde, Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, gönüllü hayvanseverlerin katkılarıyla sahiplendirme faaliyetlerine de destek sunuyor. Böylece daha fazla sokak hayvanının sıcak bir yuvaya kavuşacağı açıklandı.



“Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız”


Sokaktaki canların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Maalesef bugünlerde oldukça üzücü bir tartışma söz konusu. Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan bir değişiklikle sokak hayvanlarının ‘uyutulmasını’ reddediyoruz. Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız" dedi.



“Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor”


Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Vatandaşlarımızın 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak oluşturdukları talep üzerine verilen adrese gidiyoruz. Sağlıklı ya da hasta, ampute veya yardıma muhtaç hayvanları alıp merkezimize getiriyoruz. Kısırlaştırma işlemi yapılmamış hayvanları öncelikle kısırlaştırıyoruz. Bu esnada kuduz aşısı, iç ve dış parazit uygulamalarını yapıyoruz. Daha sonra burada misafir ediyoruz, tedavi süreci bittikten sonra ve sahiplenme olmadığı takdirde aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor. Yani sokakta yaşam mücadelesi veremeyecek durumdaki kedi ve köpekler burada kalıyor” İfadelerini kullandı.


Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan 15 bin metrekarelik yeni tesis, sokak hayvanlarının tedavi ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip.



Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.