ÇEVRE - 24 Mayıs 2024 Cuma 17:06

Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

A
A
A
Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince, sokak hayvanları için Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılarak hayata geçirildi.


Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, onları rehabilite etmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Bakımevinde veteriner hizmetleri, tedavi ve bakım üniteleri, kısırlaştırma operasyonları, aşı uygulamaları ve acil durum müdahaleleri için donanımlı alanların yanı sıra hayvanların daha huzurlu bir ortamda yaşamalarına olanak tanıyacak geniş oyun ve gezinti alanları da yer aldığı belirtildi.



“Tam donanımlı merkezde sokak hayvanlarına destek verilecek”


Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta bakım bölümü, anneli yavru bölümü, yasaklı ırk bölümü, karantina, yaşlı veya ampute hayvan bölümü, kedi ve köpek müşahede bölümü, uyuz bölümü, post operatif bölümü, mama hazırlama bölümü, muayene odası ve ameliyathaneden oluşuyor. Merkezde kan sayım, ultrason ve sterilizatör cihazları ile yeni doğan küvezi de bulunduğu bildirildi.



“Gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapılacak”


150 köpek, 50 kedi kapasitesindeki merkezde, Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, gönüllü hayvanseverlerin katkılarıyla sahiplendirme faaliyetlerine de destek sunuyor. Böylece daha fazla sokak hayvanının sıcak bir yuvaya kavuşacağı açıklandı.



“Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız”


Sokaktaki canların sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Maalesef bugünlerde oldukça üzücü bir tartışma söz konusu. Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan bir değişiklikle sokak hayvanlarının ‘uyutulmasını’ reddediyoruz. Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız" dedi.



“Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor”


Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Vatandaşlarımızın 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak oluşturdukları talep üzerine verilen adrese gidiyoruz. Sağlıklı ya da hasta, ampute veya yardıma muhtaç hayvanları alıp merkezimize getiriyoruz. Kısırlaştırma işlemi yapılmamış hayvanları öncelikle kısırlaştırıyoruz. Bu esnada kuduz aşısı, iç ve dış parazit uygulamalarını yapıyoruz. Daha sonra burada misafir ediyoruz, tedavi süreci bittikten sonra ve sahiplenme olmadığı takdirde aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor. Yani sokakta yaşam mücadelesi veremeyecek durumdaki kedi ve köpekler burada kalıyor” İfadelerini kullandı.


Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan 15 bin metrekarelik yeni tesis, sokak hayvanlarının tedavi ve bakım ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip.



Mersin’de sokak hayvanları için 15 bin metrekarelik bakımevi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Joao Pereira: "Çok önemli bir galibiyet aldık" Antalyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, alınan galibiyetin kendileri adına son derece değerli olduğunu söyledi. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, açıklamalarda bulundu. Pereira, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. İyi pozisyonlar bulduk ve bunların sonucunda golü attık. Bu maçta gol bulmak bizim için çok önemliydi çünkü son haftalarda gol atmakta sıkıntı yaşıyorduk. İlk yarıda oyunu iyi kontrol ettik" dedi. "Gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu" İkinci yarıda Trabzonspor’un baskıyı artırdığını ifade eden Pereira, "Rakibimiz gol bulmak için önde baskı yaptı, hücum hattına daha fazla oyuncu aldı. Bu nedenle çıkmakta zorlandık ve bazı pozisyonlar verdik. Trabzonspor kaliteli bir takım. Buna rağmen gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu. Bu da defansif organizasyonumuz adına bizim için çok önemli" diye konuştu. Karşılaşmanın son bölümünde zor anlar yaşadıklarını kaydeden Pereira, "Son 15-20 dakikada oldukça zorlandık ancak iyi bir sonuç aldık. Gol attığınızda maçı kazanmaya her zaman daha yakın olursunuz" ifadelerini kullandı. "Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" Oyuncularının performansını da değerlendiren Portekizli teknik adam, "Bireysel isimlerden çok bahsetmem ama bugün iyi oynayan oyuncularım vardı. Ligde az süre alan oyuncularım sahaya çıktı. Efecan, bacağındaki ağrıya rağmen iyi bir performans sergiledi. Güven Yalçın hem iyi oynadı hem de golünü attı. İbrahim Kaya ise kendi pozisyonunda olmamasına rağmen iyi mücadele etti. Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" dedi. Her oyuncunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini vurgulayan Pereira, "Bugün iyi bir galibiyet aldık ancak hafta sonu bizim için çok önemli bir maç daha var. Şimdi tamamen ona odaklanmamız gerekiyor. Bu maçı da kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.