EĞİTİM - 06 Ekim 2025 Pazartesi 11:28

Öğrenciler, huzurevi sakinlerinin gönlüne dokundu

A
A
A
Öğrenciler, huzurevi sakinlerinin gönlüne dokundu

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan huzurevinin sakinlerini ziyaret eden öğrenciler hediyeler verdi.


Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin ’Köklü geçmiş güçlü gelecek duygusuyla yetişen nesiller’ anlayışıyla ’Bir Şefkat Haresi’ projesi kapsamında Silifke Huzurevi’ndeki yaşlılar öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Erdemli Sultan Akın İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileri ve ailelerinin hazırlayıp gönderdiği hediyeleri Silifke Gazipaşa İlkokulu 4-G sınıfı öğrencileri teslim etti. Yaşlılara moral ve motivasyon sağlamak, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek, sanat aracılığıyla sevgi, saygı ve paylaşım kültürünü geliştirmeyi amaçlayan etkinlik renkli anlara sahne oldu. Yaş almışlar öğrencilerin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek öğrencilere hayat tecrübelerini anlattı.


Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Çağatay Çetin, Silifke Huzurevi Müdürü Fırat Coşar’da katıldı.



Öğrenciler, huzurevi sakinlerinin gönlüne dokundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yağan kar çiftçiyi sevindirdi Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, yağan karın çiftçiyi sevindirdiğini söyleyerek, "100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü" dedi. Kayseri’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı çiftçiyi sevindirdi. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, yağışın devam etmesini istediklerini söyleyerek, karın bereket olduğunu dil getirdi. Güneş, "Allah’a çok şükür, kar yağışından dolayı çok mutlu olduk ve çok sevindik. Allah bereketini artırsın ve biraz daha yağdırsın. Kar yağışına ‘beyaz felaket’ diyenleri de şiddetle kınıyorum. Çok tersine söylüyorum. Kar beyaz berekettir. Eğer kar yağmazsa üretim olmaz, barajlar dolmaz. Yer altı suları çekilir ve içecek su bulamayabiliriz. Şehir merkezinde de, mahallelerimizde de, ilçelerimizde de istediğimiz kar yağdı inşallah devamı gelir ve bereketli bir kış geçiririz" ifadelerini kullandı. "100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü" Geçen yazın kuraklıkla geçtiğini dile getiren Güneş, barajlarda da sıkıntı olduğunu kaydederek, "Geçen sene kuraklıkla ilgili yaz döneminde sıkıntı yaşadık. Yağan karın çiftçimize ve bütün insanlığa bereketli olmasını diliyorum. Sıkıntısı oluyor, yollar kapanıyor ama önemli değil. Bir gün geç gideriz. Ekipler yolları açıyor. Yeraltı suları zaten çekilmişti. 100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü. Barajların doluluk oranları gerçekten sıkıntılı. Bahçecik barajı bitmez üzere. Sarıoğlan barajı sıfıra indi. Sarımsaklı barajı yüzde 12 civarında. 65 kilometre uzunluğundaki Yamula Barajı şu anda yüzde 8’ler civarında. İnşallah karın bize bereketi olur ve barajlarımız dolar" diye konuştu.
Kayseri Yağan kar çiftçiyi sevindirdi Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, yağan karın çiftçiyi sevindirdiğini söyleyerek, "100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü" dedi. Kayseri’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı çiftçiyi sevindirdi. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, yağışın devam etmesini istediklerini söyleyerek, karın bereket olduğunu dil getirdi. Güneş, Allah’a çok şükür, kar yağışından dolayı çok mutlu olduk ve çok sevindik. Allah bereketini artırsın ve biraz daha yağdırsın. Kar yağışına ‘beyaz felaket’ diyenleri de şiddetle kınıyorum. Çok tersine söylüyorum. Kar beyaz berekettir. Eğer kar yağmazsa üretim olmaz, barajlar dolmaz. Yer altı suları çekilir ve içecek su bulamayabiliriz. Şehir merkezinde de, mahallelerimizde de, ilçelerimizde de istediğimiz kar yağdı inşallah devamı gelir ve bereketli bir kış geçiririz" ifadelerini kullandı. "100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü" Geçen yazın kuraklıkla geçtiğini dile getiren Güneş, barajlarda da sıkıntı olduğunu kaydederek, "Geçen sene kuraklıkla ilgili yaz döneminde sıkıntı yaşadık. Yağan karın çiftçimize v bütün insanlığa bereketli olmasını diliyorum. Sıkıntısı oluyor, yollar kapanıyor ama önemli değil. Bir gün geç gideriz. Ekipler yolları açıyor. Yeraltı suları zaten çekilmişti. 100 metreden çektiğimiz yeraltı suları 200 metrelere düştü. Barajların doluluk oranları gerçekten sıkıntılı. Bahçecik barajı bitmez üzere. Sarıoğlan barajı sıfıra indi. Sarımsaklı barajı yüzde 12 civarında. 65 kilometre uzunluğundaki Yamula Barajı şuanda yüzde 8’ler civarında. İnşallah karın bize bereketi olur ve barajlarımız dolar" diye konuştu.
Tokat Tokat’ta koruma altındaki çocuklara çikolata yapım eğitimi verildi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Sosyal Kalkınma ve Girişimcilik Teknik Destek Programı desteğiyle yürütülen ’Tatlı Bir Gelecek: Turhal Çocuk Evleri Sitesi Çikolata Yapım Projesi’ kapsamında, koruma altındaki çocuklara uygulamalı eğitimler verildi. Turhal Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü tarafından uygulanan proje çerçevesinde, 3-4 Ocak 2026 tarihlerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesinde yer alan TOGÜ Mutfak’ta, koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik uygulamalı çikolata yapım eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimlerde, çocukların mesleki beceri kazanmaları ve üretim süreçleriyle tanışmaları hedeflendi. Proje ile çocukların geleceğe daha donanımlı bireyler olarak hazırlanması, üretime katılımlarının teşvik edilmesi ve meslek edinme süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda çocukların özgüven, sorumluluk bilinci ve sosyal uyum gibi psikososyal kazanımlarının güçlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen programda çocuklar; çikolata yapımının temel aşamalarını uygulamalı olarak öğrenirken, el becerilerini geliştirme ve mesleki farkındalık kazanma imkanı buldu. Eğitimlerin sonunda katılımcılara katılım belgeleri, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından takdim edildi.