KÜLTÜR SANAT - 10 Haziran 2024 Pazartesi 14:50

Sanat eğitimi alan kursiyerler yeteneklerini sergiledi

A
A
A
Sanat eğitimi alan kursiyerler yeteneklerini sergiledi

Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi’nde (KİGEM) sanat eğitimi alan kursiyerler, sahneledikleri yıl sonu gösterisiyle beğeni topladı.


Yenişehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat eğitimi vermek amacıyla 2020’de kurulan KİGEM’de bağlama, bale, drama, gitar, halk oyunları, modern danslar, keman, piyano, resim, tiyatro ve yazarlık gibi alanlarda her yaştan vatandaşa eğitim veriliyor. Bu yıl bin 500 kişi eğitim alırken, bugüne kadar toplam 6 bin 500 kişi KİGEM’de eğitimlerini tamamladı. KİGEM’de yıl boyunca eğitim alan kursiyerler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahne aldı. Gösterilerde geleceğin sanatçıları, yeteneklerini sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.



"KİGEM’in kapıları, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık"


Kursiyerlerin performanslarını izleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, KİGEM aracılığıyla her yaştan vatandaşa sanatın çeşitli dallarında eğitim alma fırsatı sunduklarını ifade etti. Bugüne kadar 6 bin 500 kişinin KİGEM’den faydalandığını dile getiren Özyiğit, bu yıl da bin 500 kursiyerin sanat yolculuklarına bir adım daha attığını belirtti. KİGEM’in kapılarının, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık olduğunun altını çizen Özyiğit, şöyle konuştu:


"Çocuklarımız iyi yetişsin, bilimsel temellere dayalı yetişsin istiyoruz. Tabii ki iyi ahlaklı. Yenişehir’de Erken Çocukluk Gelişimi Projesi başlığı adı altında Türkiye’de ilk defa bir uygulama başlattık. Marmara Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz projemiz 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile başlıyor. 3-6 yaşta iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) kurduk. Modelimiz Türkiye’ye örnek oluyor. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki projemiz Ankara Çankaya’da da hayata geçiyor. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik eğitim sistemine uygun bir eğitim modeli ile çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak istiyorsak, el ele vermemiz gerekiyor."



Sanat eğitimi alan kursiyerler yeteneklerini sergiledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.