EKONOMİ - 26 Mayıs 2024 Pazar 10:57

Seçer: "Tarıma desteği artırarak devam ettireceğiz"

A
A
A
Seçer: "Tarıma desteği artırarak devam ettireceğiz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bitkisel üretimden hayvancılığa kadar her alanda bölgenin tarımsal üretimine önemli katkılar yaptıklarını belirterek, "Her yıl da artırarak devam ettireceğiz” dedi.


Seçer, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Başak Balosu’na katıldı. Meslektaşlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Seçer, ziraat mühendisliğinin kutsal meslekler arasında olduğunu belirterek, “Üretim ve gıda olmazsa insan hayatı olmaz, devam etmez. Sadece bölgemizin ve ülkemizin değil, dünyanın şu anki sorunu, gıda, gıdaya ulaşım ve gıda arzı” diye konuştu. Türkiye’de de en büyük sorun alanlarından bir tanesinin tarım sektörü olduğuna dikkat çeken Seçer, “Uzun yıllardır Türkiye’nin mevcut yapısı, koşulları, şartları, bölgeye ve dünyaya tarım ürünleri konusundaki yaptığı ihracat, ticaret gibi bütün bu önemli özellikler bir tarafa alınıp ülkemizde uzun boyutlu, sürdürülebilir, istikrarlı bir tarım politikası uygulandığını söyleyemeyiz. Ülkemiz verimli tarım topraklarına sahip bir tarım ülkesi. Toplumumuz tarım toplumu olarak değerlendirilir” ifadelerini kullandı.



“Tarıma desteği her yıl artırarak devam ettireceğiz”


Mersin Büyükşehir Belediye olarak Mersin’de üretici için çalıştıklarını kaydeden Seçer, “Biz yerel yöneticiler olarak yetkilerimizden kaynaklanan gücümüzle tarım sektörüne de bütçe ayırabiliriz, projeler geliştirebiliriz ve destekler yapabiliriz. 2019 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne kadar uygulamamız tam da bu anlayışta oldu. Özellikle küçük aile işletmeleri ve üretici kadınlar bizim hedef kitlelerimiz oldu. Bitkisel üretimden hayvancılığa kadar her alanda yaptığımız dokunuşlarla bölgenin tarımsal üretimine önemli katkılar yaptık. Her yıl da artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.



Ziraat mühendislerine iş birliği çağrısı


Ziraat Mühendisleri Odası üyelerine seslenen Seçer, projelerde ortaklaşma çağrısı yaparak, “Biz Büyükşehir Belediyesiyiz, mutlaka her anlamda sizlere güç, cesaret ve güven verebiliriz. Çok iyi işler çıkarabilirsiniz, yeter ki bunu hep beraber isteyelim. Başkanımıza da zaman zaman söylediğim talebimi yineliyorum; sizlerle iş birliği yapmak ve sizlerin bilgi birikiminden yararlanmak isteriz. Beraberce Mersin’e, Mersin halkına ve Mersin’deki üreticilerimize katkı yapmak isteriz” dedi.


Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Okan Özkaya tarafından Başkan Seçer’e plaket takdim edildi.



Seçer: "Tarıma desteği artırarak devam ettireceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan’da kurban bayramı konforu Kocasinan Belediyesi’nin 400 personel ve 84 kasabın görev aldığı Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiindeki kurban kesim ve satış yerinden faydalanan vatandaşlar, dört dörtlük bir hizmet olduğunu belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a hem dua hem de teşekkür etti. 130 bin metrekare alana kurulan ve Türkiye’de sayılı olan kurban kesim ve satış alanıyla örnek olduklarını kaydeden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Bundan sonrada Kocasinan’ı ve şehrimizi daha güzel bir noktaya taşımak için gayretlerimiz devam edecektir” dedi. Kurban kesim yerlerinin vatandaşlarda memnuniyet oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşerilerimizin daha temiz, daha sağlıklı, daha nezih ve daha huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp her türlü imkanı oluşturduk. Çok şükür vatandaşlarımıza kusursuz hizmet veriyoruz ve daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmelerini sağlıyoruz. Bundan dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kocasinan Belediyesi olarak bu şekilde hizmet veren Türkiye’de sayılı belediyelerden biriyiz. Profesyonel bir şekilde hemşehrilerimizin daha hijyenik bir ortamda Kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. Kocasinan Belediyesi’nin kurban hizmetini dört dörtlük ve mükemmel olarak nitelendiren vatandaşlar ise, “Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’dan Allah razı olsun. Çok güzel bir sistem kurmuşlar ve bu hizmet bizler için muhteşem bir organizasyondur. Her şey dört dörtlük yürüyor. Şimdiden gelecek yıllarda da kurbanımızı burada kestirmeyi düşünüyoruz. Özellikle burası, bizlere hijyenik ve tertemiz bir ortam sunuyor. Kurbanlarımız yan tarafta kesilirken bizlerde çayımızı ve limonatamızı içerken tatlımızı ve ikram edilen kavurmamızı yiyoruz. Çok büyük bir organizasyon olduğu için büyük emekler harcanmış. Türkiye’nin çoğu ilinde böyle bir hizmet yok. Kusursuz olan bu sistemden dolayı başta Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere Kocasinan Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Öte yandan Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiinde ve 11 farklı mahallenin pazar yerlerinde kesim hizmeti veriliyor. Teknolojik, hijyenik ve sıhhi bir kesim alanları olması sebebiyle vatandaşların tercih noktası olan kurban kesim yerleri, büyük memnuniyet oluşturuyor. Bu çerçevede Veteriner, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta, Park- Bahçeler, Mezarlıklar ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü gibi birimler, 7/24 saat prensibiyle bayram boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet sunuyor. Veteriner Müdürlüğü ekipleri, bayram süresince kesim yerlerini sivrisinekler başta olmak üzere haşerelerden arındırarak, vatandaşlara daha sağlıklı bir çevre sunuyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, modern araçlar ile yürüttüğü çalışmalar sayesinde vatandaşlara daha temiz bir ortam sağlıyor.
Bilecik Kaymakam Ünal ve ilçe protokolü şehit babasını Babalar Günü’nde yalnız bırakmadı Bilecik’in Osmaneli ilçesi Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun ve ilçe protokolü, Babalar Günü dolayısıyla şehit babasını ziyaret etti. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mustafa Toy, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Selçuk Karakaş, İlçe Müftüsü Recep Işıldar ile birlikte 1995 yılında Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Durgun‘un babası Ali Durgunu hem Babalar Günü dolayısıyla hemde Kurban Bayramı dolaysıyla Camikebir mahallesindeki evinde ziyaret ettiler. Şehit babası Ali Durgun bu anlamlı günde kendisini yalnız bırakmayan Kaymakam Yüksel Ünal’a, Belediye Başkanı Bekir Toruna, beraberindekilere ve devlet büyüklerine teşekkür etti. Kaymakam Yüksel Ünal, şehit babası ile sohbet ederek, "Bizim için şehitlik, mertebelerin en yücesidir. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Bu nedenle devletimiz şehit ailelerinin, gazi ve ailelerinin her zaman yanındadır. Şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Şehit babası Ali Durgun amcamızı evinde ziyaret ederek hem Kurban Bayra’mını kutladık hem de Babalar Günü’nü kutladık" dedi
Kocaeli "Filistin’de 40 bini aşkın kişi şehit oldu" Kartepe’de geleneksel ilçe bayramlaşması Kurban Bayramı’nın ikinci günü Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Filistin’deki zulme değinen Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, "Filistin’de 40 bini aşkın kişi şehit oldu" dedi. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde ilçe bayramlaşması Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bayramlaşma programında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "Kurban Bayramı’nı birlikte idrak etmekteyiz. Tüm hemşehrilerim Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. İnşallah ettiğimiz duaların ve kestiğimiz kurbanların kabul olmasını diliyorum. Bir taraftan da hüzünlüyüz. Filistin’de yaşananların içerisinde Kurban Bayramı’nı kutlamak çok kolay değildir. İnşallah yaşanan bu zulümler biter. Ülkemizin bekası için hayatlarını veren şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi. "Filistin’de 40 bini aşkın kişi şehit oldu" Kurban Bayramı’nı tebrik eden Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk ise “Dini ve milli bayramlar milletimizin birlik ve beraberliğini gösterdiği önemli anlardır. Ülkemizin her tarafından bayramlaşma vardır. Birlik ve beraberliğimizin armasını diliyorum. Özellikle İslam coğrafyası üzerindeki zulümlerin kalkmasını diliyorum. Kendimizi hesaba çekmemiz gerekiyor. Dini ve milli bayramlar Müslümanların kendilerini hatırlamaları için çok önemlidir. Filistin başta olmak üzere birçok yerde zulüm vardır. Filistin’de 40 bini aşkın kişi şehit oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz için canlarını veren şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Onların sayesinde bayramlarımızı kutluyorum” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından ilçe protokolü ilçe Kartepeliler bayramlaştı. Kurban Bayramı’nın ikinci günü gerçekleşen bayramlaşmaya Başkan Kocaman’ın yanı sıra Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü Harun Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Bakır, İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.