EĞİTİM - 14 Nisan 2026 Salı 18:03

Tarsus’ta uluslararası çikolata eğitimi

A
A
A
Tarsus’ta uluslararası çikolata eğitimi

Tarsus Gastronomi Merkezinde hayata geçirilen Erasmus+ ChocoFuture Projesi kapsamında uluslararası çikolata atölyeleri düzenlenirken, yerli ve yabancı katılımcılar üretim tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu.


Tarsus Gastronomi Merkezi, ERASMUS+ ChocoFuture Projesi kapsamında 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen uluslararası çikolata eğitimleri ve atölye çalışmalarının ana uygulama noktası oldu. Tarsus Belediyesi ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği, Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği tarafından yürütülen projede, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Belçika Gent Üniversitesi de ortak olarak yer aldı.


Program kapsamında Gastronomi Merkezinde Belçika ve Hollanda’dan gelen şeflerin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalı atölyelerde katılımcılar, çikolata üretim tekniklerini doğrudan deneyimleme imkanı buldu. Eğitimler, farklı illerden gelen üreticiler ve girişimcilerin katılımıyla geniş bir etkileşim ortamı oluşturdu.


Proje sürecinde Tarsus Gastronomi Merkezi, üretim, eğitim ve uluslararası bilgi paylaşımının bir arada yürütüldüğü aktif bir merkez olarak öne çıktı. Programın son gününde Yeryüzü Pazarında düzenlenen etkinliklerle birlikte yerel üreticiler ile uluslararası katılımcılar arasında doğrudan bağ kurularak, üretim çeşitliliğine ve yeni pazar imkanlarına katkı sağlandı.



Tarsus’ta uluslararası çikolata eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Şahin: "Bizler seçimle iktidara geldik" AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun "bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması" konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi. Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, "Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır" dedi. Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, "Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir" diye konuştu. "Siyasi irade ile temas kaçınılmaz" Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır" ifadelerini kullandı. Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, "Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir" dedi. "AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez" Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, "Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.