SPOR - 27 Nisan 2024 Cumartesi 20:02

Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Başakşehir: 1 (İlk yarı)

A
A
A
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Başakşehir: 1 (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda Başakşehir ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Başakşehir’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


2. dakikada gelişen Hatayspor atağında Rivas’ın uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Muhammed son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.


5. dakikada ani gelişen Başakşehir atağından Pelkas’ın kafayla indirdiği topu önünde bulan Piatek’in ceza sahası içinde sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1


26. dakikada Rivas’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst direten döndü. Pozisyonun devamında iyi yükselen Maksimovic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muhammed’de kaldı.


35. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Fernandes’in sert vuruşunda kaleci Muhammed meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.



Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cehun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu


Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilima, Maksimovic, Cemali Sertel, Massanga, Fernandes, Dele-Bashiru, Ömer Faruk Beyaz, Rivas, Strandberg


Yedekler: Bekaj, Kerim Alıcı, Görkem Sağlam, Cengiz Demir, Ghoulam, Rui Pedro, Aburjanie, Abdulkadir Parmak, Dadashov, Halil İbrahim Dervişoğlu


Teknik Direktör: Volkan Demirel


Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Ousseynou Ba, Opoku, Ömer Ali Şahiner, Josef, Davidson Pereira, Pelkas, Berkay Özcan, Emirhan İlkhan, Piatek


Yedekler: Volkan Babacan, Deniz Dilmen, Onur Ergün, Lima, Dubois, Keny, Kemen, Figueredo, Hamza Güreler


Teknik Direktör: Çağdaş Atan


Gol: Piatek (dk 5) ( Başakşehir)


Sarı kartlar: Volkan Demirel (Hatayspor), Emirhan İlkhan, Josef (Başakşehir)



Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Başakşehir: 1 (İlk yarı)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanlığı engelli bireyler için video broşür yayınladı Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kırılgan gruplar arasında yer alan engelli bireylerin adalet hizmetlerinden yararlanırken sahip oldukları hakları anlatan video broşürler yayınladı. Suç mağdurlarına yönelik adli süreçler, bazı temel haklar ve suç türleri hakkındaki bilgilerin yer aldığı video broşürler, https://magdur.adalet.gov.tr/ adresinde dijital ortamda erişime açıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, engelli vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için pek çok adım atıldığını belirterek, “2024-2028 yılları arasındaki dönemde uygulanacak olan Adalet Bakanlığı Stratejik Planı’nda engelli vatandaşlarımızın adalete erişimini güçlendirecek hedefleri belirledik. Ayrıca engelli haklarının korunması ve engelli bireylere yönelik kolaylaştırıcı uygulamaların geliştirilmesi amacıyla hazırlanan internet sitesi ve broşürlerle engelli dostu adalet hizmetlerine erişimi güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hedeflerimizi artırdık” Adalet Bakanlığı Stratejik Planı ile engelli vatandaşların adalete erişimini daha güçlendirmeyi amaçlandıklarını vurgulayan Bakan Tunç, “Stratejik Plan’da engelli vatandaşlarımıza yönelik hedeflerimizi artırdık. Bu kapsamda adli yardım başvuru formları engellilerin engel durumlarına özgülenerek erişilebilir hale getirilecek. Mağdur ve tanık haklarına ilişkin hazırlanan materyaller engelli bireyler için erişilebilir hale getirilecek. Yaşlı ve engelli mağdurların ifadelerinin AGO’larda alınmasına yönelik farkındalık artırıcı çalışmalar yapılacak. İşitme engelli bireylerin adli süreçte beyanlarını daha rahat ifade etmelerine yarayacak görüntülü işaret dili tercümanlığı hizmeti sunulacak. Yine işitme engelli bireylerin adliyelerdeki iş ve işlemleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerine mobil uygulama aracılığıyla ulaşılması sağlanacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca adalet personeline yönelik olarak engellilerin adalete erişiminde faydalanabilecekleri eğitim modülü da hazırlanacak” diye konuştu.
Zonguldak AK Parti il başkanının oğlunun öldüğü kazada sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezası Zonguldak’ta AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın oğlu Muhammet Ali Arslan ve arkadaşı Gökhan Katıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili yargılanan otomobil sürücüsüne 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Geçen yıl 21 Ağustos günü Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın 35 yaşındaki oğlu Muhammet Ali Arslan’ın idaresindeki 34 GTV 014 plakalı motosiklet, hatalı dönüş yapan Şahin G. idaresindeki 34 FG 8938 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Muhammet Ali Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu olarak bulunan Gökhan Katıoğlu ise üç ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tam kusurlu olduğu bilirkişi raporunca kabul edilen Şahin G. hakkında, taksirle ölüme neden olma suçundan açılan davada, Gökhan Katıoğlu’nun da hayatını kaybetmesi dolayısıyla ek iddianame hazırlandı. Sürücü Şahin G. hakkında taksirle iki kişinin ölümüne neden olma suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis talep edilerek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edildi. Mahkeme geçen 14 Mart günü sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak suçun taksirli suç olmasını ve tutuklamanın tedbir niteliğini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Bugün görülen duruşmada ise takdiri indirimle Şahin G.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı.
Erzurum EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti için bir adım daha Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinasyon Merkezi Ofisi açılışı törenle yapıldı. Özbekistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısında Erzurum’un ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmesinin ardından başlatılan çalışmalar ve hazırlıklar hızla devam ediyor. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak Muharrem Çığlık’ın atanmasından sonra Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin de açılışı da yapıldı. Kale önündeki bir Erzurumevi’nin düzenlenmesiyle oluşturulan (EİT) 2025 Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için bir tören yapıldı. Açılış programına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Açılış öncesi EBB Mehter Takımı gösteri yaptı, Raci Alkır Sanatlar Lisesi öğrencileri ve Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur türkü söyledi. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları konuşmalarda EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti noktasında tüm imkanların seferber edilerek birlik ve beraberlik içinde hem iyi bir hazırlık süreci hem de devamında Erzurum’a fayda sağlayacak faaliyetlerin yapılacağını dile getirdiler. EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin açılışında turizm sektörünün dünya genelinde sağladığı istihdam ve ulaştığı hacim ile dünyadaki en aktif sektörlerden biri olduğunu anlattı. 2025 Erzurum Turizm başkenti süreci şehrin turizmi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen alt yapı, çevre, tanıtım ve yatırım faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Çığlık, “Erzurum, coğrafi konumu itibariyle doğal güzellikleri, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasına bağlı olarak tarihi ve kültürel zenginlikleri, zengin bitki örtüsü, gastronomisi, insanımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliği gibi birçok artısıyla ulusal ve uluslararası turizminde rekabet üstünlüğü sağlayacak potansiyele ve avantajlara sahiptir” dedi.