SPOR - 20 Nisan 2024 Cumartesi 12:00

Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı

A
A
A
Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı

Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı.


Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ilk yarışta 2’si kadın 10 sporcu mücadele etti. Sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı’ndan denize girip 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabı bitiren yarışmacılar, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Yarış sonunda erkeklerde Emir Arıcı birinci olurken, Burak Çağdaş ikinci, Burçak Özer ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise Özlenen İpek Günad ilk sırayı, İlkim Ardıç da ikinci sırayı aldı.


Birinci olan Emir Arıcı, sezonu Mersin’de açmanın güzel bir duyduğu olduğunu dile getirerek, "Parkur çok zevkliydi. Şampiyon olduğum için mutluyum" dedi.


Özlenen İpek Günad ise parkurun zor olduğunu ifade ederek, "Deniz de biraz dalgalıydı ama koşu gayet güzeldi" diye konuştu.



6 ay önce başladı, ilk yarışını tamamladı


Yarışmaya Sakarya’dan katılan ve triatlona 6 ay önce başlayan Emirhan Muhammed Kaymakçı, son sırada gelmesine rağmen bitiş çizgisine ulaştı. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kaymakçı, ilk triatlon yarışını tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi. İlk yarışının keyifli geçtiğini belirten Kaymakçı, "Bu spora 6 ay önce başladım ve bu benim ilk triatlon yarışım. İlk yarışımı da çok keyifli geçirdim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu.


Sağlıklı bir yaşam için triatlonu seçtiğini dile getiren Emirhan Muhammed Kaymakçı, "Bir gün evde yatıyordum. Artık bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim ve boş zamanımı değerlendirmek istedim. Başladığımda hiçbir amacım yoktu. Sonrada inanılmaz keyif aldım ve şu an bu noktadayım" ifadelerini kullandı.



Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05 ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısını Alman ekibi 1-0 önde tamamladı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Zeki’nin sağdan ortasında iyi yükselen Mouandilmadji’nin kafa vuruşunda top direğin sağından auta çıktı. 11. dakikada Samsunspor ceza sahasındaki karambolde Weiper’in kafa şutunda Zeki Yavru topu kale çizgisinden oyun alanına uzaklaştırdı. 14. dakikada Amiri’nin kullandığı serbest vuruşta, kaleci Okan topu kornere çeldi. 24. dakikada Musaba’nın soldan pasında penaltı noktası üzerinde buluşan Emre’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı çeldi. 30. dakikada ceza sahası içince topla buluşan Amiri’nin şutunda kaleci Okan meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 44. dakikada sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Widmer’in şutunda top filelerle buluştu. 1-0 Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer, Nadiem Amiri, Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee, Nelson Weiper Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Lennard Maloney, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, William Vick, Benedict Hollerbach, Fabio Fell, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Carlo Holse, Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba, Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Joe Mendes, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tahsin Bülbül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Widmer (dk. 44) (Mainz) Sarı kart: Mouandilmadji (Samsunspor)