KÜLTÜR SANAT - 18 Aralık 2024 Çarşamba 11:40

Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu çocuklar için sahne alacak

A
A
A
Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu çocuklar için sahne alacak

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çocukları eğlence dolu bir tiyatro etkinliğiyle buluşturuyor.


Yenişehir Belediyesi, sanatsal etkinliklerle çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Çocukları sanatla bir araya getiren Yenişehir Belediyesi, onların hayal gücünü geliştirirken, dil becerilerini, eleştirel düşünme yetilerini ve empati kurma kapasitelerini de artırıyor. Müzik, dekor ve dramatürji açısından dikkat çeken Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ’Kediler Ülkesi Nasıl Kurtuldu?’ adlı yeni oyunu, çocuklara eğlenceli bir tiyatro deneyimi sunacak.


21 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde çocuklarla buluşacak oyunda Volkan Güneri, Çağlar Ekinci, Hande Özelsancak ve Faik Murat Aslan gibi isimler performans sergileyecek.


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çocuklara sanatı ve tiyatroyu sevdirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu çocuklar için sahne alacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Yönetimlerde daha fazla kadın arkadaşımızın yer almasını sağlayalım" Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), 50. yıl etkinlikleri kapsamında "HAK-İŞ Türkiye Kadın Buluşmaları"nın 6’ncısı İstanbul’da yapıldı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Kadınlar sendikal mücadeleye dahil olmak için çaba sarf etsinler, erkeklerimiz o kadınların mücadelesini takdir etsinler ve yönetimlerde daha fazla kadın arkadaşımızın yer almasını sağlayalım" dedi. HAK-İŞ Türkiye Kadın Buluşmaları’nın 6’ncısı, İstanbul’da düzenlenen etkinlikle yapıldı. Etkinliğe, "HAK-İŞ Türkiye Kadın Buluşmaları - İstanbul Avrupa Yakası" programı kapsamında HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ile HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve HAK-İŞ üyeleri katıldı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada kadının sorunun kaynağı değil, çözümü olduğunu belirtti. Arslan konuşmasında, "Kadını sorunla anan bir anlayış, kadın ve sorunları anlayışı bizim reddettiğimiz bir anlayıştır. Kadın, sorunun kaynağı değil, aslında çözümüdür. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin bayraktarlığını yapıyoruz çünkü bu gerçekten bir insan hakları ihlalidir. Aslında bizim söylediklerimiz, biraz evvel ifade ettiğimiz sorunların temeli sadece kadınlar için değil, bir insan hakları sorunudur" ifadelerini kullandı. Arslan, kadınların sendikalara daha fazla katılmasını isterken, "Sendikalarımızda kadınların daha fazla yer alması gerekir. Kadınlar sendikal mücadeleye dahil olmak için çaba sarf etsinler, erkeklerimiz o kadınların mücadelesini takdir etsinler ve yönetimlerde daha fazla kadın arkadaşımızın yer almasını sağlayalım" diye konuştu. HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ise yaptığı konuşmada, "Bu buluşma, HAK-İŞ’in kadın emeğine bakışını güçlendiren, temsilde adalet ilkesini merkeze alan ve karar alma mekanizmalarında kadın varlığını artırmayı hedefleyen yapısal bir perspektifin somut tezahürüdür" ifadelerini kullandı. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, düzenlenen programda 14 ayrı konunun ele alındığını belirtirken, "Kayıt dışı istihdam, örgütlenme, dijital çağda yeni istihdam modelleri, mevsimlik işçiler, toplumsal bilinç, afet ve kriz dönemlerinde kadın istihdamı, göç, iş ve aile yaşam uyumu gibi birçok konuyu ele alıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Kahramanmaraş’ta 526 yıllık Tarihi Çarşı’da 140 iş yerinin restorasyonu tamamlandı Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören 526 yıllık Tarihi Çarşı’da yürütülen restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar kapsamında 140 iş yeri aslına uygun şekilde yenilendi. Depremlerde büyük zarar gören Kahramanmaraş Tarihi Çarşı’da yürütülen restorasyon çalışmalarıyla iş yerleri, tarihi dokusuna uygun olarak onarıldı. Restorasyon sürecinde çarşı esnafının faaliyetlerini sürdürebilmesi için geçici konteyner iş yerleri oluşturuldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından esnafın yenilenen iş yerlerine taşınmasının planlandığı öğrenildi. Çalışmaların, tarihi ve kültürel mirasın korunması amacıyla titizlikle yürütüldüğü, restorasyonun bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi. Çarşı esnaflarından İsmet Köfte, depremde çarşının büyük hasar aldığını belirterek, "Depremde çok büyük hasar aldık. Ardından buraya Murat Kurum Bakanımız geldi. Bakanımız geldikten sonra buraya el atıldı. Kapalı Çarşı’mız gerçekten çok ağır hasar almıştı. Çarşı esnafımız konteynerlere taşındı. Allah hepsinden razı olsun. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza ve Murat Kurum Bakanımıza teşekkür ediyorum. Şu an çarşımız tamamlandı. Kapalı Çarşı esnafımızla istişare halindeyiz. Hepsinden Allah razı olsun" dedi. "Tarihi dokusuyla yeniden faaliyete geçti" Mesut Balık ise yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Çok güzel oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Allah’ım bir daha ülkemizde ve dünyada hiç kimseye yaşatmasın. Murat Kurum Bey’den Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Gerçekten biz bu kadar güzel olacağını düşünmüyorduk. O hüsrandan, o yıkımdan sonraki şu anki hali içimizi açtı. Şükürler olsun. Buyurun, her şey ortada zaten. Allah kimseye yaşatmasın. Yıkılan dükkanlarımız, tarihi dokusuna uygun şekilde yeniden faaliyete geçmiş durumda. Artık sadece kısa sürede teslim edilmesini bekliyoruz. Bütün işler bitmiş gibi. Binlerce şükür, ne kadar şükretsek az. Bakın, bu iş yerlerimiz tamamen yıkılmıştı. Depremde çok büyük hasar almıştı. Tavandan itibaren burası yok durumdaydı. Şu anki halini görüyorsunuz. Emeği geçenlerin ellerine sağlık, elleri dert görmesin. Tarihi dokusuyla yeniden faaliyete geçti. Büyük ihtimalle yine aynı şekilde devam edeceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın. Çarşımız çok güzel oldu" şeklinde konuştu.
Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan boyunca 4 bine yakın etkinlik olacak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 2026 Ramazan ayında da geleneksel hale gelen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde 4 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 2026 Ramazan ayında da geleneksel hale gelen Ramazan etkinlikleri kapsamında 4 bine yakın etkinlikle her yaştan vatandaşı ağırlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda çocuklara özel eğlenceli parkurlar, atölye çalışmaları ve TRT Çocuk müzikallerinden; konserler, söyleşiler, kitap fuarı ve imza günlerine kadar geniş bir içerik ziyaretçileri bekliyor. Program kapsamında ayrıca sinema gösterimleri, bilim şovları, geleneksel sanat eğitimleri, spor aktiviteleri, yarışmalar ve geri dönüşüm etkinlikleri de yer alacak. Teknoloji ve farkındalık temalı etkinlikler arasında uçuş simülatörleri, keşif atölyeleri, uzay müzesi, televizyonculuk deneyim alanları, siber güvenlik eğitimleri ve dijital oyun alanları bulunuyor. Bunun yanı sıra sağlıklı yaşam etkinlikleri, trafik bilinci eğitimleri, sera içi üretim uygulamaları ve orman yangınları farkındalık tüneli de ziyaretçilere açık olacak. Ramazan ayının manevi atmosferi ise her akşam canlı yayınlanacak İftar Programları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hep birlikte yaşanacak. Etkinlikler; Millet Camii, Millet Kongre ve Kültür Merkezi, Millet Sergi Salonu ve Millet Kütüphanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinliklerin detaylı takvimine www.kulliyederamazan.com adresinden ulaşılabiliyor.