ÇEVRE - 27 Mayıs 2024 Pazartesi 17:07

Yenişehir Belediyesinin iş birliği içerisinde olduğu projeye TÜBİTAK’tan destek

A
A
A
Yenişehir Belediyesinin iş birliği içerisinde olduğu projeye TÜBİTAK’tan destek

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yapılacak olan ’Herkes için daha iyi bir yaşam, sürdürülebilir bir gezegen’ projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.


TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programına sunulan ve destek alan projede, öğrencilere ve vatandaşlara çevre, bilim ve teknoloji konularındaki araştırmalar, bu alanlarda geliştirilen araçların işleyişi ve bu teknolojilere dayalı bilimsel bilgi uygun etkinliklerle aktarılacak. Kasım ayında Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek proje, Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı tarafından belirlenen ’Yeşil Mutabakat’ın öncelikli konu başlıkları olan; iklim değişikliği, çevre ve biyoçeşitlilik, güvenli enerji, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir akıllı ulaşım alanları ile ilgili etkinlikler ve atölyeleri içeriyor.


3 gün sürecek etkinlikler kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden toplamda 37 bin öğrenci atölye, sergi, gösteri, söyleşi, bilim ve sanatla buluşacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.