YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 09:30

ACILI BABA, BİR ÇOCUK ANNESİ KIZINI ARIYOR

A
A
A
ACILI BABA, BİR ÇOCUK ANNESİ KIZINI ARIYOR

Fethiye`de 5 gün önce kaybolan bir çocuk annesi 17 yaşındaki kızını arayan acılı baba, hayatından endişe ettiğini; gören ve yerini bilenlerin insaniyet namına en yakın polis karakoluna bildirmelerini istedi.
Aslen Yozgatlı olan ve inşaat işçiliği yaptığını söyleyen acılı baba İhsan Çakır, imam nikahlı evli kızının 7 aylık bebeğine kardeşinin eşinin bakmaya çalıştığını; çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Damadının askere gitmesi nedeniyle kızı Gülendan Çakır`ın yaklaşık 2 ay önce bebeği Rabia ile yanına geldiğini, geçtiğimiz Pazar gününe kadar yanında olduğunu, o gün 7 aylık bebeğini bırakarak kayıplara karıştığını, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi.
Acılı baba İhsan Çakır, kızının evli ve eşinin de askerde olduğunu söyleyerek, 5 günden bu yana sokaklarda kayıp ilanı astığını, kızını görenlerin en yakın polis ya da jandarmanın 155 ve 156 nolu telefonlarına bildirmelerini istedi.
Devamlı gözyaşı döken acılı baba İhsan Çakır, kendisinin yaklaşık 1 yıl önce Fethiye`ye çalışmaya geldiğini belirterek; ``Kızım yurtlarda büyüdü. Senelerce ağladım. Onun kokusunu özledim. Torunuma bakacak kimse yok. Şu anda yengem bakmaya çalışıyor. Pazar günü işe gittiğimde komşulardan gelen telefon üzerine şok oldum. 7 aylık torunum devamlı ağlıyor. Kızımı bulmak için işimi gücümü bıraktım`` diyerek, ``Kızım beni duyuyorsan eve gel. Sen annesin``¦ Yıllarca yurtta kaldın. 7 aylık bebeğini özlemedin mi?`` diye gözyaşı döktü.
Acılı baba İhsan Çakır`ın yengesi Zeynep Çakır da, Kayıp Gülendan Çakır`a; ``Ne olur eve dön. Sen senelerce yetiştirme yurdunda ağladın. Yuvada yetiştin. Bu yavrunu da yuvalara bırakma. Biz seni özledik. Bulana kadar her yerde arayacağız`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de trafik kurallarına uymayan bin 238 sürücüye ceza yazıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, trafik kurallarını uymayan bin 238 sürücüye cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 16-22 Nisan tarihleri arasında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 28 sürücüye ‘modifiyeli araç’ suçundan 140 bin TL para cezası yazılarak, araç uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 9 sürücüye ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 144 bin TL, 140 sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan 5 milyon 600 bin TL, 58 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan 11 milyon 600 bin TL, 10 sürücüye ‘makas atma’ suçundan 900 bin TL, 2 sürücüye ‘drift atmak’ suçundan 280 bin TL idari para cezası yazıldı. Öte yandan, 226 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 80 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’, 4 sürücüye ‘alkolmetreye üflememek’, 91 sürücüye ‘ışık donanımı’, 155 sürücüye ‘yüksek sesle müzik dinlemek’, 435 sürücüye ‘araç kullanırken cep telefonuyla konuşma’ suçlarından para cezası uygulandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" denildi.
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.