YEREL HABERLER - 22 Ocak 2017 Pazar 14:00

Masa tenisinin “Yıldızları” Ortaca’da mücadele etti

A
A
A
Masa tenisinin “Yıldızları” Ortaca’da mücadele etti

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) masa tenisi grup müsabakaları Muğla’nın Ortaca ilçesinde tamamlandı.
Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Grup Müsabakaları” Ortaca Spor Salonunda tamamlandı.
21-22 Ocak tarihleri arasında Ortaca Spor Salonunda erkekler ve kızlar kategorilerinde 40 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalara Muğla, İzmir, Kütahya, Bilecik, Aydın, Uşak, Afyon, Manisa, Denizli ve Eskişehir illerinden 10 kız 10 erkek takım katıldı.
Müsabakalar neticesinde derece elde eden sporculara madalyaları ve katılım belgeleri, Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, Masa Tenisi Federasyonu Temsilcileri, hakemler ve antrenörler tarafından takdim edildi.
Turnuvanın ödül töreninde konuşan Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen, “Farklı illerden gediniz, tanıştınız ve güzel bir 2 gün geçirdiniz. Sizlerin buraya gelmenizde emeği geçen meslek taşlarıma, yönetici, idareci ve antrenör arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum.” dedi.
- “Masa tenisini daha çok sevdirmek için çalışıyoruz”
Muğla masa tenisini sevdirmek amacı ile ilçelerde masa tenisi kursları açtıklarını aktaran Masa Tenisi Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Dr. Necip Gökbel, “Anadolu Yıldızlarının Ege seçmesini yaptık. Muğla takımımız erkeklerde 1., kızlarda 2. oldular. Muğla’nın bu tarz turnuvalarda başarısı var. 1. ve 2. Lig maçlarını da Muğla’ya getirmeyi hedefliyoruz. Masa tenisini daha çok sevdirmek için çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.
Muğla’da masa tenisine ilginin her geçen gün arttığını dile getiren antrenör Necati Çetin ise şunları kaydetti; “Muğla’nın Anadolu Yıldızlarına seçilmiş 4 kız 4 erkek sporcu ile bu turnuvaya katıldık. Bu sporcuları devamlı hazırlıyoruz. Burada da derece yaptık. Mutluyuz. Aydın’da yapılacak etaplarda da başarı elde etmek istiyoruz. İlimizi temsilen çalışmalarınız devam ediyor, güzel başarılar elde ettikçe daha çok katılım söz konusu, tüm ilçelerimizin de katılımı ile daha iyi sporcular elde edeceğimize inanıyoruz. Masa tenisinde tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”
Anadolu Yıldızlar Ligi masa tenisi grup müsabakaları sonuçları ise şu şekilde;
Erkekler Kategorisi; A gurubunda, Muğla 1., Manisa 2., Kütahya 3., Afyonkarahisar 4.
B gurubunda, Aydın 1., Eskişehir 2., Denizli 3.
C gurubunda, İzmir 1., Uşak 2., Bilecik 3.
Kızlar kategorisinde; A gurubunda, Aydın 1., İzmir 2., Eskişehir 3., Manisa 4.
B gurubunda, Denizli 1., Uşak 2., Afyonkarahisar 3.
C gurubunda, Kütahya 1., Muğla 2., Bilecik 3.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de ortalığı savaş alanına çeviren kaza kamerada Mersin’de otomobilin kırmızı ışıkta geçip yayalara çarpması sonucu genç bir kadının hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde hızla gelen otomobilin önce yayalara, ardından da ağaca çarpıp takla atarak alev aldığı anlar yer aldı. Edinilen bilgiye göre, kaza sabah saat 07.20 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi GMK Bulvarı Demirtaş Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, A.D. idaresindeki 33 ARD 405 plakalı otomobil, kavşakta kırmızı ışıkta geçtiği sırada sürücüsünün kontrolünden çıktı. Yoldan çıkan otomobil, yayalara ve ağaca çarptı. Ağacın devrildiği, takla atan otomobilde yangının çıktığı kazada ortalık adeta savaş alanına döndü. Kazada yaya Sultan Sedef (32) hayatını kaybederken, sürücü ile birlikte 3 kişi de yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ağacı keserek bir yaralıyı kurtardı. Yaralılar ambulanslarla şehirdeki hastanelere sevk edildi. Feci kaza saniye saniye kaydedildi Kazayla ilgili soruşturma sürerken, güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıya görüntülerde, ışık ihlali yapan otomobilin kavşaktan dönen başka bir araca çarpmamak için ani haraket yapması sonucu yoldan çıkarak yayalara ve ağaca çarpıp ters döndüğü anlar yer aldı. Görüntülerde hayatını kaybeden kadın ile çöp konteynerinin metrelerce savrulması da dikkat çekerken, takla atan aracın alev aldığı görüldü.
Eskişehir Minik izciler çalışmalarını sürdürüyor Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İklim İzcileri programına katılan çocuklar, izciliği ve doğayı öğrenmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “İklim İzcileri” programı sürüyor. Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de veriliyor. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimde mart ve nisan ayı çalışmaları verimli bir şekilde geçti. Programa katılan çocuklar izcilik faaliyetleri, oyunlar, marşlar ile çalışmaları keyifli bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda çevre ile ilgili de önemli çalışmalarda yer aldı. Program ile birlikte geri dönüşümü öğrenen çocuklar, mart ayında atık kağıtlardan yeni kağıt yapımını yerinde görmek ve süreci yaparak, yaşayarak öğrenmek için Tepebaşı Belediyesi Atık Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi’ni ziyaret eden izciler, kendi kağıtlarını yaptılar ve sanatçıların dönüştürülmüş kağıtlar üzerinde çalışmalarının yer aldığı ‘Geri Dönüşüm Oluşum’ sergisini gezdi. 22 Mart Dünya Su Gününde suyun önemi, su ayak izi, su tasarrufu konularının ele alındığı sunumlar, videolar ve oyunlar ile izcilere suyun hayatımızdaki önemi anlatılırken, konuyla ilgili velilere de ulaştırılması için kitapçıklar dağıtıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında ise Tepebaşı Belediyesi’nin çocuk şenliğine katılan izciler hem eğlendi hem de öğrendiklerini pekiştirdi. Program hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların, 0 (222) 211 40 00 / 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabildiği aktarıldı.
Denizli Sahte ilanlarla vatandaşı dolandıran 14 kişilik suç şebekesi çökertildi Denizli merkezli olarak Muğla ve Burdur illerinde polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonda, sahte ilanlar ve yabancılar adına kayıtlarla dolandırıcılık yapan 14 kişilik suç şebekesi çökertildi. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarının önlemesi ve şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda sahte ilanlarla ağlarına düşürdükleri kişileri mağdur eden bir şebeke çökertildi. Şüphelilerin sahte sosyal medya hesapları ve çeşitli internet sitelerine kiralık evi elektrikli motor ve ATV ilanları vererek, ürün almak ya da kiralamak isteyen kişilerle iletişime geçtikleri, akabinde yabancı şahıslar adına kayıtlı çeşitli GSM numaraları üzerinden irtibat kurdukları, paraların banka hesaplarına yatırılması sonrasında telefon ve sosyal medya hesaplarının kapatılarak vatandaşları dolandırdıkları, bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yeterli bilgi ve delillere ulaşılmasının ardından şebekenin çökertilmesi için Denizli merkezli olarak Muğla ve Burdur illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 14 şüpheli şahıs yakalandı. Adreslerinde suçtan elde edilen para ve suç aletleri ele geçirilen şüpheliler, Denizli Adliyesine sevk edildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 10 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.