YEREL HABERLER - 30 Mart 2017 Perşembe 15:22

‘Gönül Elçileri’nin fidanları toprakla buluştu

A
A
A
‘Gönül Elçileri’nin fidanları toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Muğla’daki Gönül elçileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Muğla’daki Gönül elçileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi. Alana 80 fıstık çamı ve 50 adet de Mavi Servi olmak üzere 130 fidan dikildi.


Muğla-Denizli karayolu Yaraş Mahallesi mevkisinde düzenlenen ağaç dikim törenine Vali Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan’ın eşi Dilek Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın eşi Suzan Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın eşi Aysun Çetinkaya ve Gönül Elçileri katıldı.


Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da bugüne kadar gönüllü olarak yapılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ile birlikte eşi Hülya hanımın himayelerinde her şeyden önce Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ın Türkiye’de başlattığı bu gönül elçileri Türkiye de çok iyi şeyler ortaya çıkardığına inandığını söyledi. Vali Çiçek, “Her şeyden önce sevgiyi daha da pekiştirdiğini ve sevginin her tarafa yayıldığını insanların birbirlerine daha da sıcak davrandığını ve herkesin yardımlaşma duygularının daha da fazla kökleştiğini ve bir, tek, diri olacağımızı vesile oldu. Tabi ki gönül elçileri dediğimizde çocukların, yaşlıların bakımı, engellilerin yaşantısının kolaylaştırılması ve aklınıza ne geliyorsa koruyucu aileler sevgi evleri, engellilerle beraber olmak ve ayrı olmamak ötelememek ve herkese önem vermek bunların hepsini toplarsak gönül elçilerin içinde oluyor. Nedir Gönül elçisi? Ben bu güzel projelere, programlara dahil oluyorum diyorsunuz. Onun için bugün Muğla’da bütün ilçeleri ile beraber bugüne kadar bana verilen bilgilere göre 2 bin 310 ve ben bunun 3 bin, 4 bine kadar çoğalacağına inanıyorum. Çünkü Muğla Muğla’da annelerimiz Muğla’daki bacılarımız Muğla’daki amcalarımız herkes bu işi gönülle yapar. Biz bu nedenle bu sevgi havzasının, bu gönül havzasının gönül coğrafyasında yaşıyoruz. Toprağı seviyoruz. Fidan dikeceğiz, yeşillendireceğiz. Gönül elçileri olarak adımıza orman olacak diyorsunuz. Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz size böyle bir alan tahsisi ettiler ve buraya diktiğiniz her fidan inanın sizden sonra geleceklere de gönül elçisi olacaklara vesile olur diyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Yaram Mahallesi mevkisinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ayrılan sahada Vali Amir Çiçek ve Gönül elçileri fidan dikimi gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Toros Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası desteğiyle "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiç İle İnşa Etmek Sempozyumu" düzenlendi. Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin en önemli gündeminin depreme dirençli kentler oluşturmak olması gerektiğini belirtti ve bunun için yapılması gereken her şeyin acilen hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Karalar şunları söyledi: “Toplum olarak afet yaşandığında o noktaya odaklanıyoruz ama bir müddet sonra bunu unutuyoruz. Türkiye’nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket edip tedbirlerimizi almalıyız.” Sempozyumun; Türkiye’nin en önemli gereksinimlerinden olan enerji kullanımını azaltan kerpiçle ilgili olmasını da önemsediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “TMMOB’ne bağlı odalar, bir karşılık beklemeden, ülkenin problemleriyle ilgili proje üreten ve bunları anlatan kuruluşlar. Onların eleştirel yaklaşımına bakıp engellemeye çalışmak, ükemizde bilimin gelişmesinin önüne geçmek anlamına gelir” dedi. Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, ancak böylece hem insan kayıplarının, yaşanan acıların ve ekonomik yıkımın önlenebileceğini söyledi. 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleşen hasar sonucu Adana’da 7 binin üzerinde binanın, yıkılmasını gerektirecek denli hasar aldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar; Adana’nın depreme dirençli bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçireceklerini, mikro bölgeleme çalışmaları yaptıklarını, tüm bunları ikinci dönemde uygulayarak, kentin depreme daha dirençli hale gelmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Karalar, konuşmasını; sempozyumu gerçekleştirenlere ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Sempozyumda; kerpiç, yığma ve karma tekniklerle inşa edilmiş yapılar ile deprem ilişkisinin disiplinlerarası bir perspektiften ve çok yönlü olarak ele alınması ve toprağın yapı malzemesi olarak irdelenmesi konuları üzerinde duruldu. Sempozyumun ana başlıkları, Kültürel Miras ve Kerpiç, Modern Toprak Yapılar ve Yapısal Davranışlar oldu.
Mersin Mersin’de belediye ekipleri yağış dolayısıyla teyakkuza geçti Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı sonrası şehir hayatının normal seyretmesi için alarma geçti. Kent genelinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı MESKİ, İtfaiye, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, gerekli uygun araç ve ekipmanla sahaya inerek olaylara anında müdahale etti. Mersin genelinde birçok noktada görev yapan ekipler, fırtına ve rüzgarın etkili olduğu lokasyonlarda mazgalların tıkanmaması için süpürge araçları ile çevre temizliği yaparken, olası bir ağaç devrilmesi ve çatıların uçma riskine karşılık teyakkuzda bekledi. ‘Alo 185’ veya ‘Teksin’ uygulaması üzerinden gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, hava koşullarının neden olduğu zor durumlara karşı önlem alırken, sorunların büyümesine de engel oldu. “Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzdayız” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, Meteoroloji Müdürlüğünün hafta sonu için kent genelinde yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak harekete geçtiklerini belirtti. Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli bölgelerimizde 110 personelimiz ve 11 adet 8 metreküp vakumlu yol süpürme araçlarımızla olası bir yağmur durumunda mazgalların tıkanmaması için ana caddelerde yer alan tüm mazgalları süpürge araçlarımızla temizleyerek mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz de sahada süprüntü atıklarının tamamını topluyor. Vatandaşlarımız, olası bir kirlilik veya olumsuzluk gördüklerinde ’Teksin’ üzerinden bizlere ihbar bırakıyor. Biz de en kısa sürede olaylara müdahale ediyoruz” dedi. Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzda olduklarını ifade eden Güngör, “Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ uygulaması üzerinden bize ulaşmaları halinde en kısa sürede gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” diye konuştu.