ASAYİŞ - 24 Nisan 2017 Pazartesi 14:37

Darbeci albayın şok sözleri: “Yarın ya kahraman olacağız ya da vatan haini”

A
A
A
Darbeci albayın şok sözleri: “Yarın ya kahraman olacağız ya da vatan haini”

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan timin İzmir Çiğli’de gecikmesini sağlayan ve helikopterlerden birini çalışamaz hale getiren Pilot Kurmay Yarbay Bahattin Akgün, tanık olarak SEGBİS sistemi ile ifade verdi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan timin İzmir Çiğli’de gecikmesini sağlayan ve helikopterlerden birini çalışamaz hale getiren Pilot Kurmay Yarbay Bahattin Akgün, tanık olarak SEGBİS sistemi ile ifade verdi.


15 Temmuz gecesi, Çiğli’de Cumhurbaşkanına suikast hazırlığında olan timin o gece konuşmalarına şahit olan Akgün, “Albay Murat Dağlı bize gece saat 10.00 gibi hazır olmamızı istedi. Görev sorduk, cevap alamadık. Saat 21.45’te telefonla aradılar. Ben yine Murat Dağlı komutana görevin ne olduğunu sordum söylemedi. Bize takip cihazını kapatmamızı söyledi. Kendi birliğimizden Çiğli’ye gittik. Orada bir ara Alay Komutanı Murat Dağlı ‘tarihe tanıklık ediyorsunuz, hatta içindesiniz’ dedi. Bu sözü duyunca çok şaşırdım. Cemil Bayık’ın alınacağını düşündüm. Helikopterlere ikmal yapılıyordu. Bu esnada Zeki Göçmen, Murat Dağlı, Ali Akgün ve Davut Uçum sürekli kendi aralarında konuşuyorlardı. Bir ara paket alınacağı sözünü işittim. Paketin ne olduğunu sordum fakat cevap alamadım. İstanbul’da askerler tarafından köprünün kapatıldığını duydum. İnternetten baktım fakat bir şey bulamadım. Telefonlar gelmeye başladı. Ben de bu gelişmeler üzerine olayın başka bir mecrada geliştiğini anladım. Bu esnada Zeki Göçmen ‘yarın hepimiz ya kahraman olacağız ya da vatan haini olacağız’ dedi. Bir şeyler olacağını sezdim. Yanındaki arkadaşıma bu görevi yapmamamız gerektiğini ve gerekirse helikopteri bozacağımı söyledim. Helikopteri çalışmaz hale getirdim. Bunu komutanlarıma söyledim. Onlar da bir kez daha denememi, eğer olmaz ise geri dönmemi söylediler. Apronda uzun süre beklediler ve daha sonra havalanarak Marmaris’e doğru gittiklerini öğrendim. Ben de Alay’a geri döndüm. Alay’da Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te olduğunu öğrenince MİT’teki yakın bir tanıdığımı arayarak Marmaris’e giden ekipler hakkında bilgi verdim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.