GENEL - 21 Mayıs 2017 Pazar 12:58

87 yaşında paraşütle atlayan Halime nine fenomen oldu

A
A
A
87 yaşında paraşütle atlayan Halime nine fenomen oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’dan geçen yıl torunuyla uçuş yapan 87 yaşındaki Halime Akcan’ın gökyüzündeki görüntüsü sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve izlendi.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’dan geçen yıl torunuyla uçuş yapan 87 yaşındaki Halime Akcan’ın gökyüzündeki görüntüsü sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve izlendi.


Denizli’de yaşayan Halime Akcan, geçen yıl Ölüdeniz Mahallesi’ndeki yamaç paraşütü pilotluğu yapan torunu Günay Tutgun’un yanına tatile geldi. Akcan, yamaç paraşütüyle uçuş yapmak istemesi üzerine torunuyla Babadağ’a çıktı. Akcan ile torunu Babadağ, bin 700 metre pistinden yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yaptı. Pilot Tutgun gökyüzündeki uçuşunu aksiyon kamerasıyla kaydetti.



Paraşütün kanatlarını ninesine verdi


Görüntüler torun Tutgun tarafından 15 gün önce sosyal medya hesaplarından tekrar yayımlandı. Yaşlı kadının gökyüzündeki görüntüsü kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve görüntülendi.


Günay Tutgun gazetecilere yaptığı açıklamada, videonun çok sayıda kişi tarafından paylaşılıp izlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.


Ninesinin yamaç paraşütüyle uçma isteğini yürüme güçlüğü çektiği için ilk olarak kabul etmediğini anlatan Tutgun, “Sonunda ısrarına dayanamadım ve güzel bir havada, rüzgarın da yardımıyla uçuş yaptık” dedi.


Yamaç paraşütüyle uçmanın yaşı olmadığını vurgulayan Tutgun, “En yaşlı uçurduğum yolcu 93 yaşındaydı. 101 yaşında tatilciler uçuran arkadaşım oldu. Yani 3’den 103 yaşına kadar herkes yamaç paraşütüyle uçabilir. Son derece güvenli ve keyifli bir spordur. Herkesi Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle uçmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale MHP’li milletvekilinden "TikTok" açıklaması: "Kapatılması için kanun teklifi hazırlanmakta" Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "Ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya uygulaması TikTok ile ilgili açıklama yaptı. TikTok’un, dünyada ve Türkiye’de kullanılan en yaygın sosyal medya platformlarından birisi olduğuna işaret eden Öztürk, kullanıcı sayısının dünyada 1 milyarı aştığını, Türkiye’de ise 30 milyon olduğunu ifade etti. "Bataklığın kurutulması gerekmektedir" TikTok uygulamasının, Türk aile yapısına ve kültürüne uygun olmayan görüntülerin ve davranışların paylaşıldığı bir mecra olduğuna değinen Öztürk, "Bu anlamda müstehcen içerikler oluşturan, canlı yayında gelir sağlayan, çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine yönelik operasyonların yapıldığı ve adli soruşturmaların açıldığı yine kamuoyuna yansımaktadır. Tam bu noktada ifade etmeliyim ki TikTok adlı sosyal medya platformu tam anlamıyla bir bataklığa dönüşmüştür ve bataklıkta sinek avlamaktansa bataklığın kurutulması gerekmektedir" diye konuştu. "Ahlak yok olursa gelecek yok olur" Ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı bir sosyal medya mecrasında yapılan paylaşımların, toplum düzenini tehdit eden birer unsur olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bu, her şeyden önce içinde çocuklarımızı büyüteceğimiz sağlıklı bir toplum için gereklidir. Ahlak yok olursa gelecek yok olur. Ahlakı zedelenen veya yok olan, milli ve manevi değerleri her gün örselenen bir toplum geleceğini hazırlayamaz, istikbâlini sağlam zeminler üzerine kuramaz" şeklinde konuştu. "Milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır" Öztürk, "Bu anlamda ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim. Umuyorum ki Türk milletinin kültürel kodlarını bozmaya yönelik her türlü unsura karşı gerekli tedbir ve adımlar atılarak milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır" dedi.