YEREL HABERLER - 24 Haziran 2017 Cumartesi 16:02

İHH’dan Çad’a sığınan Orta Afrika’lı mültecilere yardım

A
A
A
İHH’dan Çad’a sığınan Orta Afrika’lı mültecilere yardım

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Çad’ın Orta Afrika sınırında bulunan Gore bölgesindeki Kobitoye kampında zor şartlar içerisinde yaşam mücadelesi veren mültecilere ve Ndjamena’daki dul ve yetimlere İHH yardım elini uzattı.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek Çad’ın Orta Afrika sınırında bulunan Gore bölgesindeki Kobitoye kampında zor şartlar içerisinde yaşam mücadelesi veren mültecilere ve Ndjamena’daki dul ve yetimlere İHH yardım elini uzattı.


İHH yardım ekibiyle birlikte Çad’a giden Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, 2013 yılında kurulan kampın 10 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek: “BM kontrolündeki kampın şartları çok ağır ve çok zorlu, burada yaşayan insanlar ne zaman geleceği belli olmayan gıda ve giyim yardımlarına muhtaç bırakılmış. Çocuklar bir yandan açlıkla mücadele ederken, bir yandan yokluklar içerisinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme çabasındalar. İnsanlar kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, BM’nin ihtiyaçları karşılama hususunda çok da hassas olmadığını gördük. Kamp sakinleriyle konuşmalarımızdan ve gözlemlerimizden edindiğimiz izlenim BM görevlilerinin kamplarda lüks arabalarla gezmek dışında bir şey yapmadıkları yönünde. Kamplarda açlıkla, yoklukla mücadele ederek ayakta kalmaya çalışan mülteci kardeşlerimize İHH, bölgeye gönderilen yardımların yüzde 95’ini kendi organizasyonu ve görevlileri yoluyla birebir ulaştırıyor. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; İHH’ya yapılan her türlü yardım yerine ulaşmaktadır. Bu bağlamda İHH’ya yapılacak bağışların önemli olduğunu ifade edebilirim. Yardımların ihtiyaç sahiplerine bire bir ulaştırıldığına şahit olduk ve bundan sonra da bölgeye yardımlar periyodik olarak devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda asfalt sezonuna Erdemli’den başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sathi asfalt sezonunu Erdemli ilçesinden başlattı. Yaylacıların ve üreticilerin ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken kullandığı yol, hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Kent merkezinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetlerini ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal sathi kaplama sezonuna Erdemli ilçesinden başladı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçeye bağlı İlemin Mahallesi’nde geçen yıl başlattığı 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme faaliyetlerini tamamlayarak, sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçede, İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı birbirine bağlayan grup yolunda bozuk ve yıpranmış zemini iyileştiren ekipler, yolun kullanım ve dayanıklılık ömrünü artırdı. Özellikle yazın yaylacıların ve üreticilerin bölgeye has ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken sık kullandığı yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Muhtar Uzlar: "Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu" Erdemi İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, İlemin Mahallesinde geçen başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme çalışmalarının yanı sıra İlemin ile Karahıdırlı mahalleleri arasında 3 bin 300 metrelik yol ağında zemin güçlendirmesi yaptıklarını belirtti. Yolda sathi kaplama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, "İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınar köylerini birbirine bağlıyoruz. Daha önce bu yol çok dar ve çok bozuktu. Bütün iyileştirmeleri yaparak yolu genişlettik. Üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı şekilde sebze ve meyve haline ulaştırabilmeleri için güzel bir zemin hazırladık" dedi. İlemin Mahallesi Muhtarı Eray Uzlar da daha önce mahallenin yolunun bozuk ve dar olduğunu belirterek, "Bizim burası hem narenciye bölgesi hem de domates, şeftali gibi ürünler yetişir. Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu. Köylülerimiz böyle bir yol yapılacağını hiç ummuyordu. Hem vatandaşın hem de üreticinin yüzü güldü. Yayla yolu olarak da bilinen bu yolun çevre mahallelere, Elvanlı, Karahıdırlı ve Çiftepınar’a da faydası oldu" diye konuştu.