SPOR - 21 Kasım 2017 Salı 22:58

Milas Bodrum Havalimanı’nda şampiyonlara yakışır karşılama

A
A
A
Milas Bodrum Havalimanı’nda şampiyonlara yakışır karşılama

Çek Cumhuriyeti’nde 14-20 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 9.

Çek Cumhuriyeti’nde 14-20 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 9. WSF Avrupa Şampiyonası ve Dünya Karate Turnuvası’na Muğla’nın Milas ilçesinden katılan Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu sporcuları büyük bir başarı elde ettiler. Üç ikincilik ve bir de takım şampiyonluğuyla Türkiye’ye dönen sporcular, Milas Bodrum Havalimanı’nda davul zurna ile karşılandı.


9. WSF Avrupa Şampiyonası ve Dünya Karate Turnuvası gibi önemli bir organizasyonda tüm Türkiye’yi temsil eden Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu sahibi ve Antrenörü Mehmet Tavaslı, 20’ye yakın ülkeden binden fazla sporcunun katıldığı şampiyonada geçen yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.


Aç, susuz kaldık ama yılmadık


Milas’tan uçakla İstanbul’a, oradan da karayolu ile Çek Cumhuriyeti’ne ulaştıklarını belirten Tavaslı; “Dolayısıyla çok yorucu bir yolculuğun ardından şampiyonanın yapılacağı kente ulaştık. Elbette yemek kültürü bizlerden çok farklı olan bir ülkedeyiz, dolayısıyla bir yandan yorgunluk, diğer yandan kötü bir beslenme sporcuları olumsuz yönde etkiledi. Deyim yerindeyse aç-susuz kaldık fakat yılmadık, ne için orda bulunduğumuzu unutmadık” dedi.


Pardubice’de yapılan 9. WSF Avrupa Şampiyonası ve Dünya Karate Turnuvası’na Halil İbrahim Tuzcu, Eylem Metin, Ecegül İğde, Yiğit Ali Türker, Adil Menteş ve Bedirhan Dinç ile katıldıklarını belirten Mehmet Tavaslı; “Sporcularımdan Eylem Metin takım kumite dalında Yazıcı Spor Kulübü adına yarıştı ve takım halinde şampiyon oldular. Ayrıca Bedirhan Dinç, ferdi kumitede 2’nci, Hendek Spor Kulübü adına yarıştığı takım kumite dalında da 2’nci oldu. Yardımcım Halil İbrahim Tuzcu ise 61 kg senior dalında 2’nciliği elde ederken, derece yapan, yapmayan tüm sporcularımı canı yürekten kutluyorum. Bizlere inan ve her zaman destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Şampiyonların hocasından anlamlı mesaj


Son günlerde artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti kınadığını belirten Tavaslı Karate-Do Akademisi Spor Okulu sahibi ve Antrenörü Mehmet Tavaslı; “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler ya benim eşim arkamda değil, hep yanımda yer almıştır. Bugüne kadar bana en büyük destek eşimden gelmiştir. Bu başarıda da en büyük pay onundur. Sporun ruhunda rekabetin olduğu kadar dostluk vardır, barış ve kardeşlik vardır. Dolayısıyla bu yaklaşım sporcunun özel yaşamına da etki ediyor. Yıllardır sporla uğraşan biri olarak kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, ‘kadına şiddete hayır’ diyorum” diyerek, son dönemlerde yaşanan bu konudaki olumsuz tabloya inat, başarısını eşine sarılarak kutladı.


Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen turnuvanın ardından Türkiye’ye dönüşlerinde Milas-Bodrum Havalimanı’nda şampiyonlar, davul-zurna ve çiçeklerle karşılanırken, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, sporcuların aileleri, bazı okulların müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu, şampiyonları kucaklayarak tebrik ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Tavus kuşları emin ellerde Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerince yürütülen kontroller sonucu bir kamyonun kasasında ele geçirilen 5 tavus kuşu rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne getirildi. Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekipleri, Beyazağaç Yol Kontrol Noktası’nda durdurulan kamyonette arama yapıldı. Yapılan aramada kamyonetin kasa içerisinde çuvallar içerisine saklanmış 5 adet tavus kuşu olduğu tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından el konulan tavus kuşlarını Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Yüksekova Şefliği personeline teslim edildi. Tavus kuşları daha sonra rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne getirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Kaçak yollarla ülkeye getirilen tavus kuşları olduğu ihbarı üzerine Doğa Koruma Milli Parklar Yüksekova Şefliği ekipleri tarafından jandarmadan teslim alınıp merkez müdürlüğümüze getirildi. B ibrada bu hayvanlara sadece rehabilitasyonları ve ev sahipliğini yapacağız. Rehabilitasyon merkezimiz Van Gölü havzasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, Siirt, Hakkari, Bitlis, Van ve Muş illeri çevresindeki hayvanların rehabilitasyonu ve tedavilerini yapıp doğaya gönderilmekte. Yaban hayvanı olmayıp ta bazen kaçak yollarla izinsiz halde yurda sokulan hayvanları da yedi emin olarak merkezimizde barındırıyoruz” dedi. DKMP 14. Bölge Müdürlüğü’nün getirmiş olduğu hayvanların refahını sağlayıp hem misafir ediyoruz hem de ekolojik dengede yeri varsa gidebilecek yerleri varsa gönderdiklerini ifade eden Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Son zamanlardaki politikamız yerimiz müsait. Burada yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Hem tavus kuşları hem de başka kuşlar için alan oluşturarak burada minyatür küçük bir doğal yaşam alanı oluşturup Van Gölü havzasındaki bütün hayvanların yaşayabileceği habitatı oluşturuyoruz ve burada misafir ediyoruz. Eğer doğaya dönebilecekler olursa doğaya salıyoruz” şeklinde konuştu.
Van Van-Bahçesaray karayolu 130 gündür kapalı Van’da kar yağışı ve düşen çığlardan dolayı yaklaşık 130 gündür kapalı bulunan Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Van’da 22 Aralık 2023 tarihinde yağan kar yağışı ile birlikte düşen çığlar sonucu Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık 4 aydan bu yana ulaşımın sağlanamadığı yolda Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Müdürlüğü’ne bağlı Görentaş Bakımevi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 ile 5 metreyi bulduğu bölgede 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ne çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar büyük titizlikle devam ederken hafta içi yolun açılma planlanıyor. "Çığ altında kalan minibüs ortaya çıktı" 22 Aralık 2023 tarihinde gelen çığ nedeniyle yol kapanınca vatandaşlar ağaçlarını yola bırakıp yaya Bahçesaray ilçesine gitti. Gece gelen başka bir çığ bir yolda bırakılan hafif ticari araç ile minibüsün üzerine düştü. Minibüs yoldan yaklaşık 100 metre uçuruma sürüklenirken, hafif ticari araç ise yolda kaldı. Karayolları ekipleri ile vatandaşların yardımıyla araç kardan temizlenip bölgeden çekilerek ilçeye götürüldü. Minibüs ise olay yerinde kaldı. Yaklalık 4 aydır kar altına kalan minibüs, karların erimesiyle küçük bir bölümü ortaya çıktı. Van-Bahçesaray yolunun kapalı olması nedeniyle ilçeye Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden ulaşım sağlanıyor.