ASAYİŞ - 23 Ocak 2018 Salı 09:49

Şehre inen domuz sürüsü köpeğe saldırdı

A
A
A
Şehre inen domuz sürüsü köpeğe saldırdı

Marmaris’te şehre inen domuzlar mahallenin korkulu rüyası oldu.

Marmaris’te şehre inen domuzlar mahallenin korkulu rüyası oldu. Son olarak domuz sürüsü kangal cinsi köpeğe saldırarak yaraladı.


Muğla’nın Marmaris’in Beldibi Mahallesi’nde bir siteye inen domuz sürüsü kangal cinsi köpeği kalçasından yaraladı. Beldibi Mahallesi’nde ikamete eden Ahmet Çakır’ın ’Şanlı’ isimli köpeği mahalleye inen domuzların saldırısına uğradı. Sık sık mahalleye gelen domuzların daha önce tavuklarını da telef ettiğini belirten Çakır, yetkilerden yardım istedi. Çakır, ”2 yıldır köpeğim Şanlı’ya bakıyorum. Son zamanlarda burada artan domuz sürülerinden şikayetçiyiz. Şanlıyı gezdirdikten sonra kulübesine bırakıp eve çıktım. Kısa süre sonra hayvanın sesiyle dışarı çıktım. Şanlı’nın domuzların saldırına uğradığını gördüm. Domuzlar tüm mahalleyi korkutuyor. Çocuklarımızı gece dışarı bırakmaktan korkuyoruz. Yetkilerden yardım bekliyoruz” dedi.


Ahmet Çakır, köpeğini tedavi etmek için aracına bindirip veterinere götürdü.


Çakır’ın komşuları da, domuzlardan dolayı gece sokağa çöp bile atamadıklarını kaydetti. Çocuk parklarına kadar inen domuzlardan dolayı, çocuklarını yalnız sokağa bırakamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Konteynerinin bulunduğu arazi satılan kadın sokakta kaldı, gözyaşlarına boğuldu Antalya’nın Serik ilçesinde belediye tarafından yaptırılan konteyner evde yaşayan ve kardeşi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle evden kovulduğunu söyleyen kadın, 5 gündür parklarda yaşıyor. Annesine bakması karşılığında, arsasının içine belediyenin desteğiyle konteyner yaptırılmasına izin verilen Durdu Bodur, tam hayatını düzene soktuğunu düşünürken, kardeşi tarafından kaldığı evin arsasını satışa çıkartıldı. İddiaya göre kardeşi tarafından sokağa atılan kadın, üniversitede okuyan kızını mezun etmek için halde günde 12 saat çalıştığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Durdu Bodur, "Kızım üniversiteden ziyarete geldi, arkadaşının yanında kalıyor. Ben kızımı evime götürüp bir poğaça yediremiyorum, ağırlayamıyorum ve ben burada parkta kalıyorum" dedi. Mahalle muhtarının bilgisi var Annesinin arsasında yaşamaya izin verdiğini ve tek şartının kendisine bakması olduğunu söylediğini belirten Durdu Bodur (53), bir süre sonra kız kardeşinin alanı satacaklarını söyleyerek yaşam alanından çıkmasını istediklerini ifade etti. Bodur, "30 yıldır Antalya’da yaşıyordum. Anneme buraya gelip yerleşeceğimi söyledim. O da tamam dedi ve ‘tek şartım bana bakman’ dedi. Ben de tamam dedim. Tüm kardeşlerimle konuştuk. Belediye sayesinde subasman döktürdük ve konteyner koydurduk. Orada yaşıyordum ve hayatımı düzene sokmuştum. Bu kez kardeşim evden çık, tarlayı satacağız demeye başladı. Annemi formaliteden oraya getirdiler, ikametgahı belli. Muhtarımız her şeyi biliyor" diye konuştu. "Herkes sesimi duysun" Kardeşinin kendisini geçtiğimiz Ramazan aynın Kadir Gecesi günü zor kullanarak sokağa attığını iddia eden Durdu Bodur, şöyle konuştu: "Kardeşim, beni ’anlaşmaya uymadı, anneme bakmadı’ diye Kadir Gecesi sokağa attı. Bütün mercilere şikayetimi yaptım. Ölüm tehdidi aldığımı, beni bıçakla kovaladığını söyledim. En son Cuma günü bıçakla beni kovaladı ve ‘buraya giremezsin’ dedi. ‘Sen annene bakmadın, nereye gidersen git’ dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum. İş kıyafetimle kaldım ortada. Halde çalışıyorum, tek amacım üniversitede okuyan kızımın tahsilini bitirtmek, 1 yılı kaldı. Dedim ki, ‘1 yıl müsaade edin, çocuğumu mezun edeyim’. Günde 12 saat çalışıyorum. Kardeşim, beni çalışıyorum diye sokağa atıyor. ‘Çalışmayacaksın, annenin yanında oturacaksın’ diyor. Annem çok şükür yatalak değil, mağdur durumda değil. Her şeyini yapabiliyor. Çocuğum şu an üniversiteden ziyarete geldi, arkadaşının yanında kalıyor. Ben kızımı evime götürüp bir poğaça yediremiyorum, ağırlayamıyorum ve ben burada parkta kalıyorum. Herkes sesimi duysun istiyorum, bana yardım etsinler, ne yapacağımı bilmiyorum."