EĞİTİM - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:04

Bağlıağaç Okulu ’’Hayaller Kuruyoruz’’la Kütüphanesine Kavuştu

A
A
A
Bağlıağaç Okulu ’’Hayaller Kuruyoruz’’la Kütüphanesine Kavuştu

İstanbul’da özel bir üniversitenin "Hayaller Kuruyoruz" Kulübü Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Bağlıağaç Ortaokuluna kütüphane kazandırıldı.

İstanbul’da özel bir üniversitenin "Hayaller Kuruyoruz" Kulübü Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Bağlıağaç Ortaokuluna kütüphane kazandırıldı.


Üniversitenin Hukuk Fakültesi Bölümünde okuyan ’’Hayaller Kuruyoruz Kulübü’’ öğrencileri Seydikemer Bağlıağaç Mahallesinde kütüphanesi olmayan Şehit Nizamettin Akan Ortaokuluna öğretmenler, okul görevlileri ve öğrencilerle çalışarak kütüphane kurdular.


Seydikemer Bağlıağaç Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Handan Kalay, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak Kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurduklarını öğrenince okulda kütüphane ihtiyacının giderilmesi için bu öğrencilerle irtibata geçti. Okulun resimlerini gören öğrenciler buraya kütüphane yapmak için karar verince zaman kaybetmeden harekete geçerek Seydikemer Bağlıağaç Mahallesinde kütüphanesi olmayan Şehit Nizamettin Akan Ortaokuluna geldiler. Okulda hafta sonu öğretmenler, okul görevlileri ve öğrencilerle birlikte çalışan Hukuk Fakültesi öğrencileri Şehit Nizamettin Akan Ortaokuluna kütüphane kurdular.


Şehit Nizamettin Akan Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Handan Kalay, "Hukuk Fakültesi Bölümünde okuyan öğrencilerle irtibata geçtim. Görev yaptığım Seydikemer Bağlıağaç Mahallesinde kütüphanesi olmayan Şehit Nizamettin Akan Ortaokuluna kütüphane kurmaları için talepte bulundum. Öğrencilerde bu isteğimi kabul ettiler. Öğrenciler 2 gün gece gündüz demeden çalışarak okulumuza çok güzel bir kütüphane kazandırdılar. Ben bu süre zarfında bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Kütüphanenin içini kitapla da doldurdular. Üniveristeye ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


’Hayaller Kuruyoruz’ kulübü olarak Türkiye’nin yedi bölgesinde kitap ve kütüphane ihtiyacı olanlara yardımcı olmak amacıyla kurulup hizmet verdiklerini belirten öğrenciler de güzel işler yaparken kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.