YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 11:20

ORTACA’DA TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TOPLANTISI

A
A
A
ORTACA’DA TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TOPLANTISI

Ortaca Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Toplam Kalite Yönetim Sistemi’ toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.
Ortaca Kent Konseyi, Çevre ve Turizm Çalışma Grubu tarafından Ortaca Belediye Hal salonunda yapılan toplantıya Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, belediye çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak Ortaca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Okan Gökçen söz aldı. “Bizler, mesai arkadaşlarımızla bizlerden hizmet bekleyen arkadaşlara en iyi şekilde hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Her geçen gün insanların talep ve beklentileri artmaktadır. Yerel yönetimlerde bu hizmet sektörü içerisindedir. Bizlerde bu hizmet yarışı içerisinde hizmet bekleyen vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmeti vermenin gayreti içerisinde çalışacağız” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, “Bugün insanlar bırakın seçilmişleri, atanmışlardan bile çok daha kaliteli hizmet bekliyor. Seçilmişler hesap vermek zorunda oldukları için bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bu gün dünyada sosyal devlet geliştiriliyor. Vatandaş odaklı, hizmet odaklı, ceberut devlet yerine sosyal devlet gelişiyor, vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için devletler çok büyük çalışma içerinde kafa yoruyorlar. Bu konuda da her kurum hizmet ediyor” dedi.
Kalitenin vatandaş memnuniyetine dayalı bir sistem olduğunu belirten Hasan Karaçelik, “Vatandaşın talebi nedir, biz bu talebi ne kadar yerine getiriyoruz veya her birim aynı sorumlulukta, aynı oranda bu yükümlülüğü yerine getirebiliyor mu? Benim buradan anladığım her birimin koordineli çalışması ve birimlerde yürütülen hizmetlerin ölçülebilir olması, yani sen ne kadar hizmet ettin, bunun bir kriteri olmalı ki ben de şahsına demeliyim, senin performansın şu anlamda düşük. Sen şu kadar eksik iş yapmışsın, bunun kriteri de toplam kalite geldiği zaman bunun ölçülebilir olmasıdır” dedi.
Ortaca Kent Konseyi, Çevre ve Turizm Çalışma Gurubu Erol Çalık ise, “Ortaca’da ayrı bir tılsım var, bu farklı tılsımı bizim bir yerlere taşımamız lazım. Ortaca’daki erkin, bu günkü söz sahibi insanların, hep birlikte ileri adımlarımızı atacağımızı ve bunu en iyi şekilde düşünerek hep birlikte çalışırsak biz en ileri seviyeye geleceğimize inanıyorum. Muğla büyük şehir olma çalışması içerisinde, bu anlamda geleceğe yönelik çalışmalarımız planlı olursa bölgede en iyi konuma geleceğimize inanıyorum. Bunu da ilçemizin akil adamları siyasileri yöneticileri ile beraber yapacağız” dedi.
Toplantıda son olarak Çevre Danışmanlık ve Analiz Şirketi Genel Müdürü Hüsamettin Çoban söz aldı. 17 yıldır çevre ve toplam kalite dalında hizmet verdiklerini belirten Hüsamettin Çoban, “Öncelikle ben başkanımızın konuşmasında çok etkilendim. Kendisi bu işin çok fazlası ile bilincinde. Bu işte yönetimin bakış açısı çok önemli. Ama burada sadece yöneticiler değil vatandaşında bu çalışmaya destek olması gerekmektedir. Biz burada her tarafı içine alan bir sistem kurarsak başarılı oluruz. Dünyada hep değişim var, sürekli değişiyor. Eğer siz bu değişimin dışında kalırsanız, bu değişim de sizi zaman içerisinde dışarı atacaktır. Bu değişim rekabetinde Ortaca önde olmalıdır ki, diğer ilçeler içerisinde kendini en üst seviyelere getirebilsin. İnsanlar bu süreçte değişiyor. Yerel yönetimde ve ulusal yönetimde daha fazla iş bekliyor” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.