GENEL - 24 Mart 2019 Pazar 16:32

Paramedik Öğrencilerine Eğitim Verildi

A
A
A
Paramedik Öğrencilerine Eğitim Verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası dolayısıyla paramedik öğrencilerine kalp grafiği eğitimi verildi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası dolayısıyla paramedik öğrencilerine kalp grafiği eğitimi verildi.


Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu paramedik öğrencilerine, EKG eğitimi verildi.


Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği İl Temsilcisi Faruk Tayfun Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenliği ve Teknikerliği Haftası sebebiyle her yıl farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.


Paramediklerin 112 Acil Sağlık ekipleri ve hastanelerde görev yaptığını ifade eden Çalışkan, "Dernek olarak sahadaki çalışanlarla üniversite öğrencilerini buluşturduk. Derneğimizin eğitmeni tarafından EKG eğitimi düzenledik. Öğrenci arkadaşlarımız mezun olduklarında paramedik unvanına sahip oluyor. Sahaya indiklerinde de ekip sorumlusu olacaklar. Olay yerini yönetip hayat kurtaracaklar." diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki imam hatip liseleri ve ortaokulları arasında düzenlenen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finali Elazığ’da gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki imam hatip liseleri ve ortaokulları arasında düzenlenen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının bölge finali Elazığ’da gerçekleştirildi. Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen finale Elazığ olmak üzere Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Malatya, Tunceli, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan imam hatip ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Çok güzel bir programın icrası için bir arada olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “Bu tarzda bir program ve etkinlik adına burada olmanız beni ziyadesiyle mutlu etti. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz, spesifik bir genel müdürlüktür. Hem mesleğe hem de alana öğrencileri yetiştirmek için canla başla mücadele eden ve uğraşan bir kurumdur. Bizler de bu çatı altında imam hatip okulları olarak bu süreci ilimiz özelinde bütün ülkede yürütmeye çalışıyoruz. Bu nedenle buradaki çalışma ve gayret gerçekten çok kıymetlidir. Geçmişte imam hatip okulları, tatbikat camileri veya bölge camilerinde hutbelerini, ezanlarını ve Kuran-ı Kerim tilavetlerini yapıp bu tatbikatı gerçekleştirirlerdi. Ancak son dönemlerde tatbikatın da dışına çıkarak yarışmalar ve programlarla bu güzellikler artık daha üst noktaya gelip hem halka tanıtılıp hem de yaygınlaştırılma hedefine ulaşmış durumdadır. Bugün de inşallah bu bölge finalini ilimizde gerçekleştirmiş olacağız. Burada 8 il yarışmaya katıldı. Geçtiğimiz yıl da ilimizde hutbe okuma yarışmasını gerçekleştirmiştik o da çok hayırlı ve güzel bir şekilde sonuçlanmıştı” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Hüseyin Demirbaş, “Milli Eğitim Temel Kanununda öğrencileri milli ve manevi değerlere hazırlamak diye bir ödevimiz vardır. Bu fen lisesi için de geçerlidir. Anadolu liseleri için de imam hatip liseleri için de geçerlidir. Tüm öğrencilerimizi kucaklayıp onları milli ve manevi değerleri ile buluşturmak zorundayız. Yoksa ülkenin geleceği kötüye doğru gidiyor demektir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler takdim edildi.
Eskişehir TSM Korosu’ndan müzik ziyafeti Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu ’Bahar’ isimli konseri ile Eskişehirli müzikseverlere keyifli bir akşam geçirdi. Konser, katılanlardan tam not aldı. Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef İdil Çeliker yönetiminde çalışmalarına devam ederken, birbirinden özel konser programları düzenlemeyi sürdürüyor. Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ‘Bahar’ adlı konseri İdil Çeliker’in şefliğinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konsere Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra meclis üyeleri ve birçok müziksever vatandaş katıldı. “Günlerimiz müzikle dolsun” Konserde bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Tepebaşı sanatın merkezi oldu. Burada İnci Çayırlı’yı da rahmetle anıyorum. Türk Sanat Müziğinin çok değerli hocasıydı. Bu koronun kurulmasında büyük emeği var. Şimdi bayrağı İdil hoca aldı. Koromuz da çok iyi, keyifle Türk Sanat Müziği dinledik. Ben İdil hocama ve koroya teşekkür ediyorum. Günlerimiz müzikle dolsun, güzelliklerle dolsun” dedi. “Kadına değer veren büyük isim” Koro Şefi Çeliker de, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadına değer veren, sanata değer veren çok büyük bir isim Ahmet Ataç bizim için. Biz size teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ataç da koroya katılarak ‘Arabaya Taş Koydum’ isimli parçayı seslendirdi. Konser, alkışlar eşliğinde sona erdi.