GENEL - 14 Kasım 2019 Perşembe 23:09

Bozburunlulardan yeni bir imar affı talebi

A
A
A
Bozburunlulardan yeni bir imar affı talebi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘İmar Barışı’ kapsamı dışında kalan Marmaris’in Bozburun, Söğüt ve Selimiye mahallelerindeki kaçak konumundaki binaların sahipleri, geçmiş dönem belediye başkanlarının imar planı konusunda gerekli çalışmaları yapmadığını belirterek, evlerine yıkım kararı geldiğini, Cumhurbaşkanı ve Çevre Şehircilik Bakanlığından yeni bir imar affı çıkarması talebinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘İmar Barışı’ kapsamı dışında kalan Marmaris’in Bozburun, Söğüt ve Selimiye mahallelerindeki kaçak konumundaki binaların sahipleri, geçmiş dönem belediye başkanlarının imar planı konusunda gerekli çalışmaları yapmadığını belirterek, evlerine yıkım kararı geldiğini, Cumhurbaşkanı ve Çevre Şehircilik Bakanlığından yeni bir imar affı çıkarması talebinde bulundu.


Bozburun, Selimiye ve Söğüt mahallelerinde kaçak konumundaki binalarına yıkım tebligatı yapılan yaklaşık 100 kişi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gelerek yıkım kararının durdurulmasını ve yeni imar affı çıkarılması konusunda yardım talebinde bulundu.



"Geçmiş dönem belediye başkanı ’İmar planı için bütçemiz yok’ dedi"


Bozburunlu avukat Ahmet Ensar Okter, Marmaris’in Bozburun, Selimiye ve Söğüt mahallelerinde 2018 sonrası yapılan kaçak yapıların yasal hale getirilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne geldiklerini belirtti. Okter, “Bozburun 1993 yılında belediyelik oldu. Bu süreçten sonra Turunç ve Bozburun belediyelik olduğu için imar çalışmaları yapıldı. Turunç Belediyesi’nin imarı yapıldı. Turunç’ta bütün evler ve iş yerleri ruhsatlı. Ama Bozburun Belediyesi’nde bir türlü imar planı uygulayamadılar. Bozburun Belediyesi 2014’e kadar devam etti. Bu süreçte 1. Etap, 2. Etap ve 3. Etap imar planlarını göreve gelen belediye başkanları tarafından çalışmalar yapıldı. Lakin 1. ve 2. Etap imar planlarımız uygulanamadı. Son dönem Belediye Başkanı Cemil Şener zamanında 3. Etap imar planı uygulandı ama bu imar planı denizden 750 metre veya 1 kilometre uzaklıkta. Bu köylümüzün sorununu çözmedi. Biz bu süreçte Bakanlığa yazdık, Marmaris Belediyesine yazdık. ‘Biz halk olarak imar planı istiyoruz’ dedik. Dönemin belediye başkanının bize vermiş olduğu cevap, ’1. Ve 2. Etap imar planlarının olduğu yerde kaçak yapılaşmalar yoğun, belediyemizin bütçesi yok, imar planlarını yapamıyoruz. Bütçe geldiğinde en kısa zamanda imar planlarını faaliyete geçireceğiz’ denildi. Bu süreçten sonra da 2017 Aralık sonuna kadar yapılan kaçak yapılar imar affına tabi tutuldu. Dışarıdan gelen Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den Bozburun, Selimiye ve Söğüt’e yerleşen vatandaşlar yapı kaydı aldı. Bizim yerli halkımız, imar uygulamasını bekleyen vatandaşlar evlerini yapamadı. Bugün buraya gelenler arasında evlenecekler var, iş kuracaklar var. Bunlar mağdur oldu. Bizim Çevre Şehircilik Müdürlüğünden ve özellikle Bakanlıktan talebimiz son kez imar affına dair bir çalışma yapılıp yapı kayıt belgesine bu binaların sokulmasıdır. Gerekirse cezalı ödemeler olsun, buna halkımız gerçekten istekli, iki kat para cezası ödemeye hazır fakat yeter ki bizim binalarımız yapı kayıt hükmü altına alınsın denilmekte” dedi.



Yaklaşık 70 binaya yıkım kararı


Avukat Oker, Bozburun, Silemiye ve Söğüt mahallelerinde yıkım kararı çıkan binalar hakkında da bilgi verirken, “Yıkım kararı çıkan şu anda Bozburun’da 14, Söğüt’te 30’a yakın Selimiye’de 25 bina. Bunların hepsi de yerli vatandaşımız. Geçen sene imar affı çıktı. Ama bu sene olanlar işte yıkıma maruz tutuluyor. Biz bu imar affının çıkmasını istiyoruz. Aynı zamanda da bu yıkımın durdurulmasını ve tamamen bu Bozburun Yarımadasına imarın gelmesini istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor Trabzon’un Akçaabat ilçesinde belediye tarafından açılan Robotik Kodlama ve Steam kursu, geleceğin yazılımcı minikleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Akçaabat Belediyesi Spor Eğitim Merkezinde hafta sonu alanında uzman eğitmenler tarafından verilen Robotik Kodlama ve Steam kursunda toplamda 80 öğrenci yer alıyor. Robotik Kodlama ve Steam kursuyla inovatif düşünce ile geleceğin yazılımcılarını yetiştirmenin yanı sıra teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil inşa etmeyi amaçladıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Robotik kodlama eğitiminde örnek bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, teknoloji alanında yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle kök salacaktır. Robotik Kodlama ve Steam Atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlamanın tüm aşamaları üzerine eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimiz burada temel kodlama kavramlarıyla eğlenceli bir şekilde tanışmış oluyor ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini geliştirebilme şansına da ulaşmış oluyor. Öğrencilerimizi bilişim alanında üretici hale getirip, teknolojiler üretecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Kursumuzun açıldığı günden beri yoğun bir ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Robotik kodlama eğitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyoruz. Bu kurs sayesinde çocuklarımız bilgisayar ve tablet oyunlarını sadece oynayarak pasif olmaktan çıkacaklar ve o bilgisayar oyunlarını yazan, baştan oluşturan çocuklar haline dönüşmüş olacaklar. Ailelerimiz çocuklarını buraya gönül rahatlığıyla gönderiyor, çünkü burada bilimsel çalışma var, teknolojik eğitimler var, çocuklarımız hem eğleniyorlar hem de kendi yeteneklerini ön plana çıkartıyorlar. Geleceğin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında verilen eğitimlerle birlikte gençlerimiz kendilerini bu alanda geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenmiş oluyor” dedi.
Kayseri Kadın kooperatifleri sayısı 43’e ulaştı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in özel önem vererek gerek büyükşehir gerek valilik gerekse diğer kurum ve kuruluşların destek verdikleri Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı 43’e ulaştı. Kayseri’de, kadın girişimcilerin gelişmesi, girişimlerinin desteklenerek kentte üretim ile ticaretin birer halkası haline gelmesi için kurularak yaygınlaştırılması sağlanan Kayseri Kadın Kooperatifleri, sayısını arttırıyor. Kayseri Valiliği koordinasyonunda başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentteki kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklenen Kayseri Kadın Kooperatifleri, hem sayısını hem de üretimlerini çoğaltıyor. Vali Gökmen Çiçek önderliğinde kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri Koordinasyon Merkezi’nde faaliyetlerini yürüten ve Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurum kuruluşların destek verdiği Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı başta 22 iken, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte ortalama iki kat artış göstererek 43’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliğinde kadın girişimini desteklemek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün büyürken pek çok alanda da üretim gerçekleştiriyor. Gıdadan el işlerine, giyimden ev eşyasına kadar pek çok konuda kadın eli üretimde söz sahibi olurken, istihdam da gerçekleştirilmiş oluyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in önderliğinde kurulan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluşunda yer tahsisinden, malzeme, ekipman ve pazarlama desteğine, ürün desteğinden bütçe desteğine kadar önemli desteklerin sağlandığı Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin üyeleri ise her fırsatta Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a söz konusu irade ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletiyor. Sayıları artan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün üretimini de arttırarak ürün yelpazesini genişletiyor.