GENEL - 24 Şubat 2020 Pazartesi 10:01

Yaz kış şifa kaynağı; Sulu Muğla Kebabı

A
A
A
Yaz kış şifa kaynağı; Sulu Muğla Kebabı

Kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan Sulu Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı.

Kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan Sulu Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Yunan turistler, Marmaris’te hizmet veren çorbacıya Sulu Muğla Kebabı içmeye geliyor.


Kış aylarının vazgeçilmezidir çorbalar. Hem şifa kaynağı hem de lezzetiyle dikkat çeken çorbalardan biri de Muğla yöresine ait ‘Sulu Muğla Kebabı’. 8 saat pişen kemikli etten yapılan Sulu Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Marmaris’te bulunan çorbacı yerli misafirleri dışında her kış Yunanistan’dan gelen Sulu Muğla Kebabı tutkunlarını ağırlıyor.


1980 yılında amcası ile pazar alışverişleri ile gittiği Muğla’da sulu kebabın tadına bakan Nuri Okan, sonra defalarca gidip gelerek bu çorbaların nasıl yapıldığını öğrenmiş. Askerlik görevini yaparken de aklında sadece bu lezzetli ve şifalı çorba olan Okan, askerliği bitirip memleketi olan Marmaris’e döner dönmez hayalinde ki mekanı açmış.


Ünü Türkiye’yi yaşan lezzetin hikayesini anlatan Okan, "İlk yıllarda kara fırınlarda pişiriyordum bu kebabı ama sonra kara fırınlar çok sıcak olunca et hızlı pişiyor diye kendim pişirmeye başladım. Biz Muğlalılar kebap diyoruz ama bu kebabın özelliği etin kemikten ayrılmasına kadar en az 8 saat kaynaması hem et suyu hem kemik suyu kolojen içerikli olduğu için yüksek ateşte pişirmeden ağır ağır pişirince sağlıklı ve doğal olur her yerden bu kebap çorbasını içmeye gelenler var" dedi.


Kuzunun inciği, arka bacaklarından alınan etler ve böbrek yatağı denilen bir kısımdan yapılan kebaptan Marmaris’e Rodos’tan sabah feribotu ile gelip kebapçı kapanmadan adaya çorba götüren Rodoslu Georgios, "Marmaris’te işlerim oldukça buraya da uğrarım illa ki yanımda Rodos’a da götürürüm" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.