YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 09:41

ORTACA SGK MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

A
A
A
ORTACA SGK MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ortaca Şube Müdürü Özkan Arslan, uygulamaya giren Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi konusunda köy ve mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.
Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Kurum Müdürü Özkan Arslan; “Yılbaşından itibaren zorunlu Genel Sağlık Sigortasına (GSS) geçilmesinden dolayı Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ilçeye bağlı tüm köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla toplantı yaptık. Toplantıda; Hiçbir sosyal güvencesi olmayan 3150 kişinin, yeşil kart sahibi 3500 kişinin, 2022 Sayılı kanuna göre özürlü ve 65 yaş üstü maaş alanların, kısmi süreli çalışanların ve ilçemizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların ne yapmaları gerektiği konusunda detaylı bilgiler verildi. Ayrıca vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren; Ek-5 geçici tarım işçileri, muvazzalı boşanmalar, hizmet çakışması ve tekrar hizmete açılan www.sgk.gov.tr adresindeki Hizmet dökümü ve müstahaklık sorgulama ekranı hakkında bilgiler verilmiştir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.