EKONOMİ - 16 Ekim 2020 Cuma 15:55

ADÜ Ziraat Fakültesi’nden Yerel Tohum Merkezine Ziyaret

A
A
A
ADÜ Ziraat Fakültesi’nden Yerel Tohum Merkezine Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’” sloganı ile kurduğu, tohum envanteri ve bünyesindeki laboratuvarlarla Türkiye’nin en kapsamlı tohum merkezi olan Muğla Yerel Tohum Merkezi’ni Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerel Tohum Ulusal Güç’” sloganı ile kurduğu, tohum envanteri ve bünyesindeki laboratuvarlarla Türkiye’nin en kapsamlı tohum merkezi olan Muğla Yerel Tohum Merkezi’ni Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu ve ekibi ziyaret etti.


Prof. Dr. Gençoğlu ve ekibi Yerel Tohum Merkezi’nde tohum parsellerini, üretim serasını, distilasyon tesisini, tohum odasını ve merkez bünyesindeki 3 laboratuvarı tek tek dolaştı. Prof. Dr. Gençsoylu ve ekibine teknik personel tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Tohum Merkezi’ni yakından takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Gençsoylu, her türlü konuda destek olmaya hazır olduklarını belirterek tesisten ayrıldı.


Bünyesinde bulunan laboratuvarlar, bünyesinde bulunan tohum envanter sayısı ve çalışma prensibi ile Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tesisi ürettiği yerel tohumları Türkiye’nin 81 iline ulaştırması ve yerel tohumları -196 derecede dondurarak yıllarca saklayabilme özellikleri ile biliniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı’ semineri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içerisinde çeşitli konularda eğitimler düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı gerekli hazırlıklar ve tedbirler kapsamında da eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, kentte yaşayan tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, engelli bireyleri de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, seminer konuşmacısı Prof. Dr. Onur Kurt, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcıların, engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi konularında fayda saylayabilecekleri bilgi, beceri ve donanımı kazanmaları hedeflenen seminerde, Prof. Dr. Onur Kurt katılımcılara önemli bilgiler verdi. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim ile seminere katılan personellerin bir engelli vatandaş ile buluşarak afet hazırlığı yapması planlanıyor.