GENEL - 23 Ekim 2020 Cuma 09:18

Hayırsever Sevim Bayezit’ten Ortaca Devlet Hastanesine bağış

A
A
A
Hayırsever Sevim Bayezit’ten Ortaca Devlet Hastanesine bağış

Muğla’nın Ortaca ilçeisnde yaşayan Sevim Bayezit, Devlet Hastanesi’nin tıbbi cihaz ihtiyacı için 700 bin liralık bağış yaptı.

Muğla’nın Ortaca ilçeisnde yaşayan Sevim Bayezit, Devlet Hastanesi’nin tıbbi cihaz ihtiyacı için 700 bin liralık bağış yaptı.


Hayırsever Bayezit, teyzesi merhum Hacı Zehra Çomak’ın anısını yaşatmak amacıyla hastanenin Fizik Tedavi Ünitesi’nin ile diğer tıbbi cihaz ihtiyaçlarının karşılanması için bağışta bulundu. Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer ve hayırsever Sevim Bayezit düzenlenen törenle protokol imzaladı. Protokol kapsamında Ortaca Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi’ne merhum Hacı Zehra Çomak’ın adı verilecek.


Fizik Tedavi Ünitesi, alınacak yeni tıbbi cihazlar ile hizmet vermeye devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Genel Başkanı Palandöken: “1 Mayıs, işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Mayıs, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür” dedi. Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir mesaj yayınladı. Gece gündüz demeden alın teri döken esnaf ve sanatkârların emeğin temsilcisi olduğunu vurgulayan Palandöken mesajında şu ifadelere yer verdi: “1 Mayıs, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür. Bu önemli gün, esnaf ve sanatkârlarımız için birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmenin yanı sıra, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hakların korunması açısından da önem taşır. Nitekim tüm çalışanlarımız, emekleri ve alın terleriyle ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Emeğe ve çalışan haklarına saygı, demokrasi kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Ekonominin gelişmesi, milli gelirimizin artması ve toplum olarak daha refah günlere ulaşmamızın yolu, çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu gözetmekten geçer. Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışı istihdam ile mücadele edilmesi ve kadın istihdamının artırılması, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu sene yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının dayanışmayı artırarak barış ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum.”
Kayseri Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor" Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor. TÜİK mart ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; "Mart ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 3,06 oranında artarak, 323 milyon 447 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk üç ayına baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.16 oranında bir artış olduğunu görüyoruz. İlk üç aylık toplam ihracatımız ise 924 milyon 852 bin dolar oldu. Buda artış trendinin devam ediyor olması bakımında sevindirici bir durum” dedi. 2024 yılı mart ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, “Mobilya ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Irak, daha sonra Almanya ve ABD var” diye konuştu. 2024 yılına iyi başladıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci; "Aylık bazda ihracatımız artmaya devam ediyor. Sanayicilerimiz her şeye rağmen üretmeye, istihdama ve ihracata devam ediyor. Oda olarak firmalarımızın verimlilik, dijitalleş ve sürdürülebilirlik gibi süreçlerini hızlandırıp, rekabet gücümüzü daha da artırmak için gayret ediyoruz. Hem aylık, hem yıllık bazda artış yakalamış olmamız sevindirici bir durum. Artış trendinin devam etmesi önemli. Kayserili sanayicilerimizde bu potansiyelin olduğuna inanıyorum. Yeni pazar araştırmaları ve katma değerli ürünlerle geçen yılki kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Şehrimizin ihracatına katkı sunan tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz” Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşümle birlikte Uğurevler Mahallesi’ne yeni bir aile sağlık merkezi kazandırıyor. Bölgede çalışmalarını inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “İhtiyaç duyulan mahallelerde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşümle birlikte sosyal odaklı projeler üretiyoruz” dedi. Uğurevler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanına giderek, çalışmaları kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin hepsini bir sosyal dönüşüm olarak gerçekleştirdiklerini vurguladı. Dönüşümle birlikte şehri geleceğe hazırlayıp, yeni bir Kocasinan inşa ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uğurevler Mahallemizde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde çehresi değişiyor. İnşallah diğer sosyal yaşam alanları ve binalar tamamlandıktan sonra harika bir mahalle olacak. Dönüşümle birlikte yeni bir aile sağlık merkezinin inşaatı devam ediyor. Burasının yapımını üstlenen hayırseverimize teşekkür ediyoruz. Şehrimize kazandıracağımız bu sağlık merkeziyle, hemşehrilerimizin ayağına sağlık hizmetini getirmiş olacağız. Kamunun bütün kurumlarının bir arada vatandaşımıza hizmet etmek ve onun hayatını kolaylaştırmak için el birliğiyle bu çalışmaları koordine etmenin gayreti içerisindeyiz. Önceliğimiz bölgemizde yaşayan insanların huzurlu bir şekilde yaşaması ve daha mutlu bir yaşama imkânı sunabilmek içindir. Bunun için bütün belediye birimlerimiz olarak Kocasinan’ın her bir bölgesinde her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Projemiz tamamlandığında yeni konutları ve Kocasinan’a yakışır yeni çevresi ile Uğurevler çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, “Yaşamak ve Yaşatmak için insanların mutlu olarak yaşayabileceği bir Kocasinan’ı hazırlamak için gayret ediyor ve yoğun çaba gösteriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: “. Bu güzel şehri ihracatta önemli noktaya getiren işçi kardeşlerimizin alnından öpüyorum” Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “Helalinden kazanıp helalinden harcayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Emek ve alın teriyle genelde ülkemizin, özelde şehrimizin büyümesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan, helalinden kazanıp helalinden harcayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi. Mesajında ‘İnsanların hayırlısı, insana hizmet edendir’ diyen Başkan Büyükkılıç, işçi ve emekçilere seslenerek, “Hem ülkemize hem şehrimize katma değer sağlıyor, üretiyor, ihracata vesile oluyorsunuz. Her biriniz bizler için çok önemlisiniz. Bu güzel şehri ihracatta önemli noktaya getiren siz işçi ve emekçi kardeşlerimizsiniz. Her birinizin alnından öpüyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu. Endüstrinin ve sanayinin merkezi bu şehrin hizmetkârı olmaya devam ettiklerini belirten Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak, hep beraber bu şehre emek vermeye, hizmet etmeye gayret ediyoruz. Kayseri Modeli belediyecilik anlayışı ile alın teri kurumadan personelinin haklarını veren belediyecilik anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle, işçi ve emekçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, onların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”