YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 22:48

HASTANE AÇILIŞI ÇOCUK ŞENLİĞİNE DÖNDÜ

A
A
A
HASTANE AÇILIŞI ÇOCUK ŞENLİĞİNE DÖNDÜ

Fethiye’de Esnaf Odası, Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin iş birliği ile kurulan Lokman Hekim Esnaf hastanesinin 15. yıldönümü ve yeni hizmet binasının açılış çocuk şölenine dönüştü.
Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin ilk etkinliklerinde çocuklara yer verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hastane Yönetimi arasında düzenlenen işbirliği ile İlköğretim Kurumları arasında Masal yazma yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerine hediyeleri törenle verildi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda yapılan ödül töreni öncesi Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi sanat topluluğu değişik kostümler içerisinde şarkı ve türküleri çalarken çocuklara da bol bol balon dağıtıldı.
Masal yarışmasında İlköğretim okulları 1-2-3 sınıflarda birinciliği Patlangıç İlköğretim Okulundan Tayfun Karagöz, ikinciliği Özel Ata’dan Gökhay Bostancı, üçüncülüğü Kemer Şehit Gürcan Akan’dan Kaan Bildirici, Mansüyon ödülü de Özel Fethiye İlköğretim Okulundan Metehan Özgün’e sunuldu. İlköğretim Kurumları 4 ve 5 sınıflarda birincilik Güneşli İlköğretim Okulundan Zarife Nur Gümüş, ikincilik Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulundan Zeydep İldan, üçüncülük ödülü Özel Ata’dan Dilan Demirörs ve mansiyon da Güneşli İlköğretim Okulundan Simge Küçükgüzel’e verildi. İlköğretim Kurumları 6-7 ve 8. sınıflar arasında ise Birincilik Ödülü Güneşli İlköğretim Okulundan İpek Çakır, ikincilik ödülü Özel Ata’dan Mısra Altıok, üçüncülük ödülü Güneşli İlköğretim Okulundan Hacer Çakır ve mansiyon ödülü de yine aynı okuldan Firdevs Çakır’a verildi. Ödülleri Tiyatro Sanatçıları Buket Dereoğlu ve Özgür Özgülgün sunarlarken, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Halkla İlişkiler sorumlusu Semra Talaş açılış etkinlikleri hakkında kısa bir açıklama yaparak tüm halkı bu etkinliklere davet etti. Daha sonra Tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün bir masal anlatarak Karagöz ve Hacivat oyununun tarihçesi hakkında bilgi aktardı. Etkinliğe katılan öğrenciler Karagöz ve Hacivat oyununu kahkahalar atarak izlediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.