GENEL - 03 Şubat 2012 Cuma 14:29

BAKAN GÜNAY KAYAKÖY`Ü GEZDİ

A
A
A
BAKAN GÜNAY KAYAKÖY`Ü GEZDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012’de Muğla’nın iki önemli ören yeri olan Beçin ve Kayaköy’e önem vereceklerini belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethiye’deki ören yerlerinde incelemelerde bulundu. Kayaköy’ü gezen Günay’a, Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy eşlik etti. 1860-1870 yıllarında kurulan ve 1923-1924 yıllarında Rumların mübadelesi ile bıraktığı Kayaköy’de 17. yüzyılda yapılmış yukarı ve aşağı kiliseleri inceleyen Günay, kiliselerin röle ve çalışmalarının tamamlanmasını istedi.
Gezi sırasında Günay’a bilgi veren ve aslen Kayaköylü olan AK Parti Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Burhanettin Tuna, Kayaköy’deki arazilerinin üzerinde şerhler bulunduğunu söyledi. 1990 yılından sonra oldukça fazla kaçak yapı yapılması sonucu Kayaköy’ün tarihi dokusunun bozulduğunu savunan Tuna, köylüler olarak oturacak bir bina yapamadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ancak, dışarıdan gelenlerin 150-200 metrekarelik bina yaptıkları alanın ve ova bölgesinin ayrılmasını istiyoruz. Ayrıca, Kayaköy’ün
yolu
genişletilmeli ve Kayaköy’e getirilmesini istiyoruz"
Kayaköy’deki tarihi değerleri 35 yıldır bildiğini ifade eden Bakan Ertuğrul Günay da, şunları söyledi: "35 yıl önce gördüğüm daha iyiydi. Burası için konservision fiziki yıkımı önlenmesi sağlanmalıdır. Bunun birinci yolu kullanım fonksiyonu vermek gerekir. Burada sanat merkezleri, sergiler ve konserler yapılmalıdır. Sanat ve sergi merkezleri gerçekleştirilirse fiziki yıkımın önüne geçilebilir. Burada kültür turizmi geliştirilmelidir. Dün Milas’ın Beçin kasabasını gezdik. Türbe, cami, han hamam kale
vardı. Beçin’i, Selçuklu Beylik yeri olarak ayağa kaldıracağız. Kayaköy’de aynı şekilde ayağa kaldırılacaktır. 90 yıl boyunca içinde yaşamın olmamasına rağmen sivil yerleşimin izleri burada da açıkça duruyor. Öncelikle iki kiliseyi ayağa kaldıralım. Bölgeye artı bir gelir getirelim. 2012 yılı içinde bu iki yerleşim yerini Beçin ve Kayaköye ağırlık vereceğiz"
Kayaköy’deki kaçak yapıların durumunun araştırılması talimatını veren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaçak yapılar ile ilgili Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşüp Kayaköy’ü daha yakından takip edeceğiz. Kaçak yapıların yapılış tarihlerini bir bir çıkarın. Köylü burada rahat nefes alırsa buradaki tarihi de daha iyi korur."
Bakan Günay, daha sonra Köy Muhtarı Mustafa Karagöz ve köylülerle sohbet edip Kayaköy manzarasında çay içip gözleme yedi.
CUMA’YI KAÇIRMAYALIM
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Kayaköy’de iki kiliseyi gezerken yanındakilere sık sık saati sorup, "Kilise kilise gezerken cuma namazını kaçırmayalım" demesi beraberindekilerin gülümsemesine neden oldu. Bakan Güney, Kayaköy’ün ardından Tlosa geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.