YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 14:05

ÖREN’DE KUKLA TİYATROSU

A
A
A
ÖREN’DE KUKLA TİYATROSU

Milas’a bağlı Ören Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Çocuk Sinema Günleri kapsamında gerçekleşen Kukla Tiyatrosu çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti.
Ören Belediyesi’ nin katkılarıyla, Engin Tansı organizasyonluğunda ücretsiz olarak düzenlenen, Çocuk Sinema Günleri kapsamında Kukla Tiyatrosu bu hafta sonu gerçekleşti.
25 Şubat Cumartesi Günü Belediye Binası’nda saat 15.00’ de gerçekleştirilen Kukla Tiyatrosu çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Çeşitli figürlerde oynatılan kuklalar çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Tiyatronun bitiminde çocuklara yüz boyamaları yapıldı.
Organizatör Engin Tansı 18 Şubat’ ta başlayan Çocuk Sinema Günleri kapsamında her hafta sonu yapılan değişik etkinliklerin önümüzdeki günlerde sadece çocuklara değil yetişkinler içinde yapılacağının müjdesini verdi.
Ören Halkı da bu tür etkinliklerden dolayı Ören Belediyesi’ ne ve Organizatör Engin Tansı’ ya teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da sezon öncesi 4 bin polisle huzur operasyonu Turizm sezonuna hazırlanan Antalya’da 50’si motorize 250 ekiple 4 bin polisin katıldığı, kent merkezi ve 19 ilçede hava ve deniz destekli eşzamanlı ‘Huzur Akdeniz’ uygulaması gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dün akşam saat 22.00’de kent merkezi ve 19 ilçede eşzamanlı ’Huzur Akdeniz’ uygulaması başlatıldı. İl genelinde 50’si motorize 250 ekip 4 bin personelin katıldığı uygulamaya, 658 kilometrelik sahil bandında deniz polisi botlarla, havadan da helikopter ve dron desteği sağladı. Trafik denetimlerinde ise emniyet açısından 100 önemli noktada 170 ekip, 300 personel görev aldı. Vatandaşlar uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, narkotik, trafik, asayiş, terör ve diğer birimlere de bağlı polis ekipleri, şüpheli şahıslara yönelik denetim, kimlik sorgulaması, üst arama, işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi. “Var olan istikrar ve güven ortamının devamını sağlamak ve bunu da sahaya yansıtmak istiyoruz” Uygulamanın kent merkezindeki kısmında, eğlence ve turizm merkezi Kaleiçi’ndeki denetimlere, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de katıldı. Çevik, Kaleiçi’ndeki esnafı ziyaret edip, yerli ve yabancı turistlerle konuştu. Denetimlerle ilgili bilgiler paylaşan Orhan Çevik, Antalya’nın dünyanın en güzel ve en güvenli kenti olduğuna dikkati çekerek, “Bundan yola çıkarak, var olan istikrar ve güven ortamının devamını sağlamak ve bunu da sahaya yansıtmak istiyoruz. Vatandaşa memnuniyetini hissettirmek yerli, yabancı misafirlerimize daha güvenli ve huzur ortamı içerisinde kendilerini hissettirmek için en yüksek seviyede tüm imkânlarımızı kullanarak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. “Suç ve suçluyla mücadelede kararlıyız” Birinci hedeflerinin sahaya hakim olmak olduğunu vurgulayan Çevik, “Devletin gücünü vatandaşa yansıtmak. Vatandaşın devlete olan inancını bu noktada arttırmak istiyoruz. Suç ve suçluyla mücadelede kararlıyız. İlimizde suç örgütleri falan kalmadı Allah’a çok şükür. Sezon açıldı ve eğlence sektörleri başladı. Yerli yabancı herkes geliyor artık. Dolayısıyla vatandaşımızın huzur içerisinde burada tatilini geçirmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.
İstanbul İşini bırakan fedakar baba, 8 yıldır yatalak oğluna bakıyor Zeytinburnu’nda yaşayan fedakar anne ve baba motosiklet kazası sonucu yaklaşık 8 yıldır yatağa bağımlı olan oğullarına bakıyor. Oğlunun yeniden sağlığına kavuşabilmesi için yıllardır yoğun çaba gösterdiklerini söyleyen Abdurrahman Tek, “Yaklaşık 2 yıldır değişik tedaviler uyguladık. Bu tedaviler sayesinde hem duyma hem de dokunma özelliği gelişti. Doktorlar düzenli tedavi olursa uyanma şansı olduğunu da söylüyorlar” dedi. Zeytinburnu’nda yaşayan Hakkı Tek (25) yaklaşık 8 yıl önce motosiklet kazası geçirdi. Tek, kaza sonucu oluşan kafa travması nedeniyle yatalak kaldı. Anne Gülistan Tek’in sağlık sorunları nedeniyle baba işini bırakıp oğluna bakmaya başladı. Hakan Tek için evin bir odası adeta hastane odasına çevrildi. Tek çifti, oğullarının sağlığına kavuşması için gecelerini gündüzlerine katarak bakımını sağladı. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca yapılan tedaviler neticesinde Hakkı Tek’in duyma ve dokunma hissi gelişti. Doktorlar ise tedavilerin devam etmesiyle birlikte bilincinin de açılabileceğini söyledi. Oğlunun gözünün önünde eridiğini dile getiren anne Tek, oğlu için 24 saat ayakta olduklarını belirtti. Oğullarına bakmak için dericide çalışırken işi bırakan fedakar baba, çocuklarının tedavisi için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti. “Doktorlar düzenli tedavi olursa uyanma şansı olduğunu da söylüyorlar” Eşiyle birlikte 8 yıldır oğluna baktıklarını söyleyen Abdurrahman Tek, “Oğlum 5 Nisan 2017 yılında talihsiz bir motosiklet kazası geçirdi. Beyin travması oldu. Annesiyle birlikte 8 yıldır bakıyoruz. İlk zamanlarda küçük de olsa imkanlarımız vardı. Şuan Hakan’ın tedavi masraflarını karşılamakta zorlanıyoruz. Devlet büyüklerimizden ve iş adamlarından yardımlarını bekliyoruz. Yaklaşık 2 yıldır değişik tedaviler uyguladık. Bu tedaviler sayesinde hem duyma hem de dokunma özelliği gelişti. Doktorlar düzenli tedavi olursa uyanma şansı olduğunu da söylüyorlar. Tedavileri aylık 90 bin TL’yi buluyor” şeklinde konuştu. “Oğlum beni duyuyor hissediyor ama konuşamıyor” Oğlunun durumuna üzüldüğünü anlatan anne Gülistan Tek, “Oğlum yaklaşık 8 yıl önce motosiklet kazasında böyle oldu. Babasıyla birlikte bakıyoruz. Babası da ben de çalışamıyoruz. Şuan oğlum 25 yaşında. Gözümün önünde eriyor. Oğlum beni duyuyor hissediyor ama konuşamıyor. Oğlum 8 yıldır ne güneş görüyor. Gece sabaha kadar başında bekliyorum. Gündüz 2-3 saat uyuyup babasıyla bakmaya devam ediyoruz. 24 saat ayaktayız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Beyza Arıcı: "Tek amacımız ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek" Eczacıbaşı Dynavit’in milli voleybolcusu Beyza Arıcı, milli takımın mücadele edeceği FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi, "Tek bir amacımız var ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek, bayrağımızı gururla temsil edebilmek" dedi. FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda bu yaz boy gösterecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 28 yaşındaki oyuncusu Beyza Arıcı, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. FIVB Milletler Ligi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluk hedeflediklerinin altını çizen Beyza Arıcı, "İki turnuvada da kesinlikle ilk hedefimiz şampiyonluk. Şu ana kadar hazırlık etabımız çok kısa sürdü. Birbirini tanıyan ve sürekli birlikte oynayan bir ekibiz. O yüzden hazırlık etabı güzel geçiyor. Farklı kulüplerde olsak da hemen kaynaştık ve tek bir amacımız var ülkemize en iyi şekilde hizmet edebilmek, bayrağımızı gururla temsil edebilmek. Önce VNL turnuvası var. Yoğun bir turnuva olacak. Daha sonrasında da olimpiyatlara hazırlanmak için zamanımız olacak. Umuyorum iki turnuvada da şampiyonluk kazanabiliriz" ifadelerini kullandı. "Federasyonumuz maddi ve manevi desteğini bize hissettiriyor" Dünya sırlamasında 1 numarada olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın uzun yıllar zirvede olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten 28 yaşındaki voleybolcu, "Öncelikle istikrarlı olmak gerekiyor. Bu şampiyonluğun üzerine yerimizin sarsılmaması için daha çok çalışmamız lazım. Bu istikrarı kesinlikle korumamız gerekiyor. Federasyonumuz da her zaman hem maddi hem manevi desteğini bize hissettiriyor. Bunun da devam edeceğini umuyorum. Bu güzel kimya bozulmadan federasyonun ve Türk halkının desteğiyle bu süreç bence uzun seneler devam edecek" şeklinde konuştu.
İstanbul Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık ’slip’ vurgunu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Polisi, Büyükçekmece’de benzin istasyonlarında çalışanların aralarında olduğu, sahte akaryakıt fişi üretip ve komisyon karşılığı kar elde ederek vergi kaçıran şebekeyi, Büyükçekmece ve Esenyurt’taki eş zamanlı operasyonla çökertti. Naylon fatura operasyonda 3 kişi tutuklanırken, polis şu ana kadar 90 milyon liralık vurgunu açığa çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece’de benzin istasyonunda çalışan şüphelilerin; servis, nakliye ve şirket araçlarına yüzdelik komisyon şeklinde haksız kazanç karşılığı sahte akaryakıt fişi üretip sattıkları, sahte fişleri alan firmaların ise bunları gider kalemi gösterip vergi kaçırdıkları, sahte özel belge niteliğindeki fişleri evlerine kurmuş oldukları özel makine ve düzenekler sayesinde ürettikleri yönünde ortaya çıkan iddialar üzerine harekete geçti. Vergi kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi Polis ekipleri yaptıkları derin araştırma üzerine, şüphelilerin, benzin istasyonlarından edinmiş oldukları bilgi ve tecrübeler neticesinde fiş (slip) basma cihazları ve dijital materyaller aracılığıyla birçok firmaya yüksek miktarlarda tutarlara sahip sahte fatura düzenleyerek, firmaların vergi kaçakçılığına sebep oldukları, kendilerinin ise yapmış oldukları bu usulsüz eylemlerden dolayı farklı yüzdelik oranlarda menfaat temin ederek haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti. Toplamda 90 milyon liralık kazanç elde edildiği belirlendi. Benzin istasyonunda çalışıp çevre edindiler Şüphelilerin, uzun süre boyunca benzin istasyonlarında çalışmaları sebebiyle çevre edindiği bu sayede de ayrıca konuyla ilgili bilgi ve tecrübe kazandıkları ortaya çıktı. Teknik olarak da kendilerini geliştiren şahısların, kesmiş oldukları naylon faturalar ve sebep oldukları vergi kaçakçılığından yüzde bir komisyon aldıkları öğrenildi. 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon Ekipler topladıkları bilgiler sonrasında Büyükçekmece ve Esenyurt’ta 3 ayrı adrese baskın düzenledi. Düzenlenen baskın neticesinde, 6 adet slip basma cihazı ve bunlara bağlı bilgisayarlar, 6 bin 200 adet yaklaşık 18 milyon 500 bin lira tutarında basılmış sahte fiş ve 400 adet basılmamış slip fiş rulosu ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Başkan Doğan; "Annelerimiz en büyük dayanağımızdır" Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Hayatımızın her döneminde sevgisini ve desteğini yanımızda hissettiğimiz değerli annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Başkan Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sonsuz bir sevginin ve şefkatin simgesi olan, evlatlara her koşulda destek çıkan annelerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Kaç yaşında olursak olalım doğduğumuz ilk andan itibaren annelerimiz en büyük dayanağımızdır. Yeri geldiğinde dost, yeri geldiğinde sırdaş olan, sevgisi ve ilgisiyle yaşamımızı şekillendiren saygı değer annelerimize olan saygımız sonsuzdur. Varlıklarıyla hayatımıza anlam ve renk katan, sevgi dolu yürekleriyle evlatlarına rehber olan, onların ülkelerine faydalı birey olarak yetiştiren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Yanlarında huzur bulduğumuz, sonsuz sabır, şefkat ve iyiliğin sembolü değerli annelerimizi, sadece Anneler Günü’nde değil her zaman hatırlamalı, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Onların deneyimleri ve tecrübeleri ile geleceğe umutla bakmayı ve mücadele etmeyi, bir işin en doğrusu ne ise onu yapmayı öğrendik. Her zaman başımızın tacı olan annelerimiz sevgilerin en yücesine layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizin anneleri başta olmak üzere bütün annelerimizin gününü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ve aramızdan ayrılmış olan tüm annelerimizi de saygı ve rahmet ile anıyorum"