YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 09:31

AK PARTİ`Lİ ALİ BOОA PAZARCI ESNAFININ SIKINTILARINI DİNLEDİ

A
A
A
AK PARTİ`Lİ ALİ BOОA PAZARCI ESNAFININ SIKINTILARINI DİNLEDİ

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye`de kurulan Patlangıç Pazarını ziyaret ederek pazarcı esnafının ve pazara alış verişe gelen vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnafları ziyaret etti. Ali Boğa ve Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz pazarcı esnafları ile sohbet ederek dertlerini ve sıkıntılarını dinledi.
Esnaf ziyaretlerinin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Ali Boğa, ``Ankara`da yoğun bir çalışma trafiğimiz var. Ankara`daki çalışma trafiğinden fırsat bulduğumuz zamanlarda da seçim bölgelerimize gelerek esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek dertlerini sıkıntılarını dinliyoruz. Geçen hafta Marmaris İlçesinde bir takım ziyaretlerimiz oldu. Bu günde Fethiye`ye geldik ve Patlangıç Cumartesi pazarımızda bulunan esnaflarımızı dolaşarak kendilerine hayırlı işler diledik ve dertleriniz sıkıntılarını dinledik. Seçim zamanları gezmek moda olmuş bu nedenle bizleri gören bazı esnaflarımız şaşkınlık içerisinde yakında seçimi var yoksa diye soruyorlar. Bizde kendilerine seçim falan yok biz seçimde verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür etmek için ziyaret ediyoruz dedik. Biz vatandaşlarımıza verdikleri desteklerinin karşılığını hem ziyaret yaparak hem de hizmet yaparak ödeyeceğiz. Memleketimizde huzur var. Pazarda vatandaşlarımızı güler yüzlü görmek bizleri son derece mutlu etti`` dedi.
Semt pazarları ile ilgili olarak yapılan yeni düzenlemeye de değinen Boğa, ``Semt pazarlarımız hem hijyenik bakımdan hem de fiziki altyapı açısından çağdaş hale getirilmesi gerekiyor. Bizim insanımız en iyinse layık olmalıdır. Ortamın uygun olmayan yerlerde ticaretin doğru ve sağlıklı gitmez. Hem kayıt altına almak, hem de altyapının düzenlenmesi bakımından bir takım düzenlemelere ihtiyaç vardır. İnşallah belirli bir zaman dilimi içerisinde Türkiye`nin tamamı buna kavuşacaktır. İnsanlarımız geleceğe yönelik yatırımları ve sağlayacağı faydalar iyi anlatıldığı takdirde semt pazarları ile ilgili olarak yapılan çalışmaları destekliyorlar. Patlangıç pazarında da bununla ilgili olarak pazarcı esnaflarımızdan gelen sorular karşısında bunları anlattığımız zaman onlarda bu yapılan düzenlemelere destek veriyorlar. Çünkü iyi anlatıldığı takdirde bizim insanlarımızı devamlı yeniliği kavrıyorlar. Diğer Ülkelerle bizim arasım çok açılmış durumda. Bizimde yenilikleri hızlı bir şekilde kavrayıp onların on yılda geçtiğini bizim bir yılda geçmemiz lazım ki aradaki açığı kısa sürede kapatabilelim`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir