MAGAZİN - 31 Mayıs 2025 Cumartesi 11:56

Bodrum’da 3 bin TL’lik lahmacun isyanı: "Altın tozuyla mı yapıyorlar?"

A
A
A

Akkaş, lahmacunu 235 TL’den sattığını belirterek, "Lahmacunun içine altın mı koyuyorlar, anlamıyorum bu kafayı!" diyerek sitem etti.

Sahnelerdeki güçlü performansının yanı sıra restoran işletmeciliğiyle de adından söz ettiren Akkaş, mekanında kaliteli malzemelerle hazırlanan lahmacunun, ayran ve suyla birlikte 235 liraya sunulduğunu söyledi. Ekin, "Hem müzik var, hem denize sıfır, hem de lahmacun 235 TL. Bu fiyatla da para kazanıyoruz. O halde 3 bin TL’ye satanlar neyin peşinde?" ifadelerini kullandı.

"Bodrum’u lahmacunla anmayın"

Bodrum’un sadece lahmacun fiyatlarıyla gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Ekin, "Bodrum cennetten bir köşe. Dünyanın en önemli turizm markalarından biri. Denizi, doğası, kültürü ve eğlence hayatıyla anılmalı. İnsanların aklında ‘Bodrum 3 bin liralık lahmacun’ kalması büyük haksızlık" diye konuştu.

"Yunanistan ucuz değil, Bodrum’da her bütçeye göre tatil var"

Ekin’in işletme ortağı Macit Özata ise bayramda otellerde doluluk beklediklerini belirterek, "En büyük sorun fahiş fiyat algısı. Evet, her bütçeye göre otel ve restoran var. Ama bazı işletmelerin fiyat politikası bu algıyı kötü etkiliyor. Lütfen tatil planı yapanlar Yunanistan ucuz diye orayı tercih etmesin. Fiyatlarımız benzer ama biz paramızın ülkemizde kalmasını istiyoruz" dedi.

Eren Ayhan - Hamdi Yörür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Vali Akbıyık, Seydikemer’de selden etkilenen çiftçilerle bir araya geldi Muğla Valisi İdris Akbıyık, geçtiğimiz günlerde yaşanan yağıştan sonra meydana gelen selde zarar gören çiftçileri ziyaret etti. İlk olarak Çukurincir Mahallesi’ne gelen Akbıyık, muhtarlık binasında muhtardan ve yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Daha sonra selden zarar gören seralarda inceleme yapan Akbıyık, Karaköy ve Kumluova mahallelerinde selden etkilenen üreticileri ziyaret etti. Akbıyık’a ziyaretlerinde, Seydikemer Kaymakamı Mustafa Dilekli, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, AFAD İl Müdürü İshak Cindioğlu, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar ile bazı kurum müdürleri eşlik etti. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Seydikemer İlçesi’nde oluşan afet nedeniyle seraları yerinde incelediklerini belirterek, ‘’En büyük hasar Seydikemer’de oldu. 30 yılda bir meydana gelen şiddetli yağıştı. Bu şekilde hasarlar olabiliyor. Örtü altı seralarda zarar çok. 30 mahallemizde 400 çiftçimiz zarara uğradı. Yaklaşık tahmini hasar tutarı 132 milyon 268 bin civarında. Komisyonlarımız tespitini yaptı. Yine bunlardan 3 bin 990 dekar açık alan, 451 dekar örtü altı alan. Hasar gören arı kovan ve kanatlı hayvanlar var. Yaklaşık 8 milyon 400 bin civarı da balık ve yumurta. 94 buçuk ton afetten etkilendi. Allah böyle afetleri bir daha göstermesin. Kamu kurum ve kuruluşlar olarak her türlü desteği vereceğiz. Hep beraber üstesinden geleceğiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Devletimiz, asrın felaketi gibi büyük bir depremle mücadele verdi. Seydikemer’de de gerekli destekler sağlanacaktır.’’ ifadelerini kullandı.