ASAYİŞ - 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:19

Bodrum’da inşaat yasağı denetimleri sıkılaştırıldı: Üç ayda 393 firmaya 806 bin lira ceza

A
A
A
Bodrum’da inşaat yasağı denetimleri sıkılaştırıldı: Üç ayda 393 firmaya 806 bin lira ceza

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 15 Mayıs itibarıyla başlayan inşaat yasakları çerçevesinde Bodrum Belediyesi ekipleri denetimlerini artırdı. Yaz sezonunda turizm faaliyetlerinin aksamaması ve ziyaretçilerin huzurlu bir tatil geçirmesi amacıyla uygulanan yasaklara uymayan firmalara yönelik yapılan denetimlerde, son üç ayda 393 firmaya toplam 806 bin 436 lira cezai işlem uygulandı.



Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, 15 Ekim’e kadar sürecek olan inşaat yasağı kapsamında, yarımada genelinde gelen 1685 şikayet tek tek değerlendirildi. İnşaat faaliyetlerinin yasağa rağmen devam ettiği tespit edilen firmalar hakkında hemen yasal işlem başlatıldı. Yasaklara rağmen çalışmalara devam eden firmalar, hem çevresel etkiler hem de turizm faaliyetlerini aksatmaları nedeniyle cezalandırıldı.



Denetimlerin turizmin yoğun olduğu yaz aylarında özellikle Bodrum’un merkez mahallelerinde, kıyı bölgelerinde ve turistik alanlarda sıklaştırıldığı bildirildi. Bodrum Belediyesi yetkilileri, yasakların uygulandığı süre boyunca tüm yarımada genelinde denetimlerin devam edeceğini ve kurallara uymayan firmalara yönelik cezai işlemlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.



Belediyeden yapılan açıklamada, inşaat yasağına uyan firmalara teşekkür edilirken, bölgenin turizm değerinin korunması için bu tür yasakların hayati önem taşıdığı vurgulandı. Bodrum Belediyesi, turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte, inşaat faaliyetlerinin tekrar başlaması için izin verileceğini ancak yasağa uymayanlara karşı denetimlerin aynı sıkılıkta devam edeceğini duyurdu.



Bu süreçte, Bodrum Belediyesi ekiplerinin özellikle çevresel etkiler konusunda da titiz bir çalışma yürüttüğü kaydedildi. İnşaat yasaklarına uymayan firmalar sadece para cezasıyla karşı karşıya kalmıyor, aynı zamanda çevre kirliliğine neden olan firmalar hakkında ek yaptırımların da uygulanabileceği belirtildi. Bodrum Belediyesi’nin bu kararlı adımları, bölge halkı ve ziyaretçiler tarafından olumlu karşılanırken, inşaat yasağının turizm sezonu boyunca Bodrum’un doğal ve kültürel dokusunun korunmasına büyük katkı sağladığı ifade edildi.



Bodrum’da inşaat yasağı denetimleri sıkılaştırıldı: Üç ayda 393 firmaya 806 bin lira ceza

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü Edirne’de yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar temizlik, yemek ve kişisel bakım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelirken, mahalle sakinleri çözüm talebiyle CHP’li belediyeyi protesto etti. Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, mahalle meydanında bulunan çeşme önünde bir araya gelerek CHP’li belediyeyi protesto etti. Kış mevsiminde yaşanan uzun süreli kesinti nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği mahallede, vatandaşlar su ihtiyaçlarını bidon ve damacanalarla karşılamak zorunda kaldı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebeklerin yaşadığı mağduriyetin her geçen gün arttığı belirtildi. Mahalle sakinleri, sorunun günlerdir devam etmesine rağmen yetkililerden bir açıklama yapılmadığını ifade ederek, CHP’li Edirne Belediyesi’nden çözüm istedi. "Çocuklara içirecek su bulamıyoruz" Mahalle sakinlerinden Mehmet Türkmenler, yaklaşık 10 gündür sularının olmadığını belirterek, "Çocuklara içirmek için su bulamıyoruz. Evlerde donuyoruz. Su parasını takır takır ödüyoruz ama hizmet yok. Bebekler evlerde dondu" dedi. Yaşanan mağduriyete dikkat çeken Kamil Kelemer, mahallede yaşanan su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi. Su kesintisiyle ilgili durumu belediyeye birçok kez belediye yetkililerine ilettiklerini belirten Adem Tekin, hiçbir olumlu adımın atılmadığını ve uzun süren kesintinin mahallede yaşayan herkesi olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" Edirne’de altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlardan Celal Selece, "Depremden sonra 11 şehir ayağa kalktı, biz Edirne olarak batıyoruz. Ziyan bir şekilde hayat sürüyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar, kış ortasında yaşanan su kesintisinin halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek, CHP’li Edirne Belediyesinden kalıcı çözüm beklediklerini belirtti.