ÇEVRE - 24 Nisan 2024 Çarşamba 17:39

Çöl tozu Marmaris’e ulaştı

A
A
A
Çöl tozu Marmaris’e ulaştı

Afrika üzerinden gelen çöl toz bulutu Muğla’nın Marmaris ilçesine de ulaştı.



Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edeceği belirtilirken Marmaris’te lodosun da etkisi ile araçların camları ve üstleri toz ile kaplandı.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, öğleden sonra Marmaris’te etkisini göstererek, hava yağışlı olmamasına rağmen araçların üzerinde çamur zerrecikleri ve toz birikimi oluşturdu.



Güneş ışınlarını örten toz bulutu ile ilgili Marmaris’te yaşayan Yunus Ünal ‘’Birkaç gündür baya hissediyoruz, nefes almakta zorlanıyoruz. Arabaların üstü toz oldu hep güneşi dahi göremiyoruz yani. Balkonlar, pencereler her taraf kirlendi‘’ dedi.



Marmarisli Funda Uçar ‘’Gerçekten bu toz bulutu psikolojimizi kötü etkiledi, camları açmaya korkar olduk, çamaşırlarımızı asıyoruz bu tozla mahvoluyor. İnsanlarda sürekli bir baş ağrısı bir halsizlik yapıyor. İnşallah yağmur yağar da geçer’’ şeklinde konuştu.



Öte yandan hava sıcaklığının 26 derece olduğu Marmaris’te toz bulutuna aldırmadan denize giren vatandaşların yanı sıra lodosu fırsat bilip sörf yapanlarda dikkat çekti.



Çöl tozu Marmaris’e ulaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.